Bazy pod tusz do rzęs

Rimmel Wonder’Serum Serum do rzęs i brwi

Bodyland.pl
Rimmel RIMMEL WONDER ODŻYWKA SERUM DO RZĘS I BRWI 3ML 3616302880218

Nasi użytkownicy zostawili 243 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 marca 2025 o 13:39
    Pod tusz nie nadaje się, bo bardzo długo wysycha i skleja rzęsy
    Opakowanie przypominające błyszczyki do ust, przezroczyste ze srebrnymi napisami i zakrętką, w której osadzony jest aplikator w formie włoskowego pędzelka oraz karbowaniem mającym precyzyjnie pokrywać rzęsy. Konsystencja między żelem a gęstszą cieczą ma problem z wysychaniem. Lekki zapach z nutą perfumeryjną, szczęśliwie przestaje być wyczuwalny po kilku minutach od aplikacji. Aplikowałam na linię rzęs, rzęsy - chciałam je zagęścić i przyspieszyć ich wzrost oraz odżywić, a także na brwi, które chciałam zagęścić, bo obecnie są dosyć cienkie i mają barwę ciemnego, mysiego blondu. Nakładanie na linię wzrostu rzęs i brwi należało do prostych i przyjemnych, serum nie rozlewało się zbyt mocno, ale aplikowane na długości rzęs sprawiało udrękę - rzęsy długo pozostawały mokre i roznosiły serum po powiece, a po wyschnięciu (po około 1,5 do 2 godzin) były strasznie posklejane, nie było szans na szybkie pomalowanie tuszem, więc pod szybki makijaż się nie nadaje w moim przypadku. Po miesiącu stosowania rzęsy stały się minimalnie gęstsze, ale jakiegoś spektakularnego wydłużenia, przyciemnienia czy też odżywienia nie zauważyłam, może jedynie mniej wypadały, ale biorąc pod uwagę cykl wzrostu rzęsy mógł to być okres po wyzbyciu się większości starszych włosków, dlatego po miesięcznej przerwie używałam go przez kolejne dwa miesiące i nie pojawiły się żadne różnice. Brwi stały się odrobinę gęstsze, ale zamaskowanie ubytków między włoskami stosując to serum prawdopodobnie potrwa jest długo. Podczas mycia twarzy o poranku emulsją oczyszczającą lub pianką miałam wrażenie, iż moje rzęsy są sztywne, a po osuszeniu widoczne były białe płatki, które musiałam wyczesywać z rzęs i zbierać z linii ich wzrostu. Przy regularnej cenie 30 zł/10 zł na wyprzedaży w Rossmannie uważam ten produkt za bardzo przeciętny, lepiej zainwestować w coś innego, choć nie wywołał żadnych podrażnienień ani stanów zapalnych po wykorzystaniu całego opakowania nie planuję do niego wracać.
  • 31 sierpnia 2024 o 3:05
    prawdziwa rewolucja w pielęgnacji rzęs i brwi
    Rimmel Wonder’Serum to prawdziwa rewolucja w pielęgnacji rzęs i brwi, która obiecuje spektakularne rezultaty w zaledwie 4 tygodnie. Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że to serum to coś więcej niż zwykły produkt kosmetyczny – to prawdziwe odkrycie dla osób pragnących poprawić kondycję swoich rzęs i brwi. Serum zawiera kompleks witamin, protein i peptydów, które są kluczowe dla stymulacji naturalnego wzrostu włosków i zapobiegania ich wypadaniu. Efekt, który obiecuje, jest naprawdę widoczny – po 4 tygodniach stosowania zauważyłam, że moje rzęsy stały się o 24% dłuższe, co jest potwierdzone testami klinicznymi. Dodatkowo, zauważyłam poprawę w kondycji zarówno rzęs, jak i brwi, które stały się gęstsze i bardziej odporne na uszkodzenia. Formuła wzbogacona kwasem hialuronowym nie tylko stymuluje wzrost, ale także wygładza włoski, co jest dużym plusem. Serum ma lekką konsystencję i łatwo się aplikuje, co sprawia, że jest wygodne w codziennym użyciu. Jeśli marzysz o dłuższych i gęstszych rzęsach oraz zadbanych brwiach, Rimmel Wonder’Serum z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Efekty są widoczne, a produkt sprawia, że codzienna pielęgnacja staje się przyjemnością.
  • 23 września 2023 o 7:11
    Reeelacyjne serum na porost długich i mocnych rzęs!
    Ubóstwiam to serum serio!co ono zrobiło z moimi rzęsami po miesiącu to nie mam pytań. Rzęsy przy regularnym stosowaniu tego serum stały się widocznie dłuższe gestniejsze i mocniejsze ;) Efekt wow!
  • 23 września 2023 o 7:06
    Dużo aplikujesz, dużo zyskujesz
    Serum kupiłam kilka miesięcy temu przez internet, za jakieś 15zł. Głównie zależało mi na wzmocnieniu rzęs. Nakładałam na noc, niezbyt wiele - tyle, żeby przejechać po linii rzęs i brwi. Nieduża ilość była podyktowana tym, że serum nie tyle podrażniało oczy, co czułam rano suchość, swędzenie. Po kilku dniach się zniechęciłam, serum poszło w odstawkę i tak leżakowało przez 2 miesiące. Nie chciałam, jednak, by się zmarnowało, więc zaczęłam obficie nakładać na brwi i... i bardzo pozytywne zaskoczenie. Po 2 tygodniach zdecydowanie widać różnicę. Brwi stały się ciemniejsze. Efekt jest fajniejszy, niż po hennie, bo to naturalna, miękka czerń. Kiedyś miałam czarną oprawę oczu, potem brwi (pod wpływem różnych czynników, jak chlorowana woda, zła pielęgnacja) wyblakły. Teraz znów są ciemne, jasne włoski ściemniały, więc brwi wydają się gęstsze, pełniejsze. Jestem bardzo zadowolona. Pojemność opakowania to aż 11ml, czyli bardzo dużo jak na serum do rzęs. Nakładam bardzo obficie a zużyłam 10% zawartości. Opakowanie ładne i przemyślane. Przezroczyste, widać stopień zużycia. Serum bezbarwne, z praktycznie niewyczuwalnym chemicznym zapachem (nie czuć go po nałożeniu, teraz skupiłam się na powąchaniu, żeby rzetelnie spisać recenzję). Konsystencja jest bardzo dobra, nie spływa z brwi. Tak jak nakładam obficie, to rano mam troszkę zeschniętych wiórek na brwiach, które wystarczy zetrzeć dłonią, albo same znikną przy porannym myciu twarzy. Aplikator to cienki pędzelek, który z czasem się trochę rozczapirza. Na aplikatorze jest prążkowanie, które chyba ma działać jako grzebyk ale, według mnie, tylko utrudnia wyciąganie aplikatora z opakowania. Aplikacja jest prosta. Serum polecam osobom, które, tak jak ja, zbytnio przerzedziły linię brwi i chcą szybkich i konkretnych efektów. Przy moim obfitym nakładaniu, to serum do stosowania na noc (w dzień widać by było śliski, lśniący malunek). Żałuję, że nie mogę obficie nakładać go na rzęsy, bo tylko minimalną ilość produktu moje oko toleruje i efektów brak. Gdyby zrobił z moimi rzęsami, to co z brwiami, byłby moim hitem.
    Zalety:
    • duża pojemność opakowania
    • odpowiednio stosowane daje świetne efekty
    • przyciemnia kolor brwi
    • ma pozytywny wpływ na zagęszczenie brwi
    • przezroczyste opakowanie
    • niska cena w drogeriach internetowych
    Wady:
    • nie mogę stosować na rzęsy, ponieważ czuję suchość i swędzenie oczu
  • 25 lutego 2023 o 20:43
    Świetny
    Rzęsy są dłuższe i grubsze Wygodny aplikator Szybkie efekty Świetnie się sprawdza Produkt jest warty swojej ceny Zgodny z opisem producenta Ogólnie bardzo polecam