Muszę przyznać, że w okresie zimowym zdarza mi się zaniedbać stopy, pewnie dlatego, że nie eksponuję ich tak jak latem, posmaruję kremem i właściwie to wszystko, ale odkąd zaczęłam bawić się hybrydami, zwracam większą uwagę na pielęgnację.
Sól kupiłam w Rossmanie , zachęcił mnie naturalny skład oraz bogactwo składników mineralnych i pierwiastków takich jak : magnez, potas, wapń, żelazo, mangan, bromki, siarczany, węglany oraz olej z czarnuszki, olej jojoba, olejek z drzewa herbacianego, trawa cytrynowa oraz olejek miętowy. Wszystkie właściwości i pochodzenie soli są bardzo pięknie opisane na opakowaniu.
Opakowanie to plastikowy słoik ze szczelną zakrętką, która dobrze zabezpiecza sól przed wilgocią panującą w łazience.
Sam produkt wygląda jak sól, ale w rozmiarze XXL. Dodatek olejku miętowego sprawia, że sól pachnie orzeźwiająco.
Staram się kąpać moje stopy w soli raz w tygodniu i po miesiącu stosowania zauważyłam znaczną poprawę ich kondycji, zrogowacenia naskórka prawie zupełnie zniknęły, pięty nie pękają i mam wrażenie, że moje stopy są bardziej wypoczęte. Największe efekty jednak sól przyniosła mojemu mężczyźnie, który razem ze mną rozpoczął kąpiele, z racji wykonywanej pracy na co dzień nosi ciężkie buty, co prowadzi do nadmiernej potliwości, otarć, skłonności do infekcji oraz zmęczenia stóp. Po miesięcznej kuracji wszystko to ustąpiło, stopy są odciążone, nie pocą się, a skóra ładnie zmiękła.
Kąpiele w soli są mega relaksujące, producent zaleca min.20 minut, ja zwykle przeciągam ten rytuał dolewając co trochę cieplej wody, sól rozpuszcza się powoli.
Ciężko ocenić wydajność, bo nie używam produktu sama, ale myślę, że opakowanie wystarczy na 2 miesiące cotygodniowego stosowania dla dwóch osób, a kosztuje zaledwie kilkanaście złoty.
Bardzo dobry, naturalny produkt, który zagości u mnie na stałe. Już wyobrażam sobie jaką ulgę przyniesie moim opuchniętym stopom latem.
Zalety:
- koi zmęczone stopy
- zmiękcza
- redukuje potliwość
- chroni przed infekcjami
- bogaty i naturalny skład
- zapach
- cena
- opakowanie