Kremy do depilacji

Venus Krem do depilacji ciała do skóry normalnej i wrażliwej

• 22 września 2023 o 11:14
    Tylko do cienkich i delikatnych włosów
    Jak w tytule, poradził sobie z usuwaniem włosów na rękach, gdzie są one u mnie bardzo cienkie. Na nogach bywało różnie , parę razy rzeczywiście udalo mi się usunąć całe włosy, a parę razy tylko polowe z nich, a gdy pozostała polowe chciałam usunąć maszynka to myślaam że się popłaczę z bólu... Na okolice bikini nie ma nawet co marnować tego produktu bo tu nie robi kompletnie nic. Na minus fakt, że jest bardzo słabo wydajny i starczy tylko na kilka użyć i w ogóle nie da się zdjąć włosów przy pomocą szpatułki. Może ja coś źle robię ale nie wiem jaka jest niby filozofia w zdjęciu tego szpatułką więc nie wiem co niby bym mogła zrobić źle xd, ale naprawdę szpatułka zdejmuje mi tylko sam krem, a włosy to juz muszę sama palcami wyskubać, co jest bardzo irytujące i czasochłonne.... i pełno na rękach mi zostaje paprochów z tych spalonych włosów. Dramat. Włosy odrastają tak samo szybko jak po zwykłej maszynce, ale odrastają słabsze i delikatniejsze co jest jedynym plusem tego produktu. Za to że nie radzi sobie z twardymi włosami i szpatulka ich nie chce zbierać zasługuje na solidne 2+
    Zalety:
    • Włosy odrastają słabsze
    • Szybki czas działania
    Wady:
    • Nie daje rady z średnimi/twardymi włosami
    • Szczypie
    • Szpatulka nie zbiera włosów i trzeba je samemu wyskubać
    • Marna wydajność
  • 14 listopada 2020 o 19:25
    Okropny
    Używa od:próbka
    Szukałam sposobu na szybka i przyjemna depilacje miejsc intymnuch. Niestety tak nie było. Czekałam bardzo długo aby krem zaczął działać. No i się nie doczekałam. A zapach obrzydliwy. Ten krem nie robi nic. Odradzam zakup tego produktu.
    Wady:
    • Zapach.
    • Działanie
  • 13 lipca 2020 o 18:29
    Krem venus
    Krem kupiłam aby, pozbyć się w bezbolesny sposób włosków nad wargą, jako alternatywy dla pęsety. Cena bardzo korzystna, 150ml produktu za ok. 10zł. Do kremu dodana jest szpatułka. Przetestowałam go na twarzy, rękach i w okolicach bikini. 3 minuty obiecane przez producenta, raczej nie mają szans żeby coś zadziałało. trzymałam zawsze 10minut. Sprawdza się dobrze, mogą jednak pozostawać pojedyńcze włoski. Na twarzy skóra zostaje lekko szorstka, może trzymam za długo, jednak krócej nie byłoby efektu. Efekt na pewno będzie o wiele krótszy niż po wosku lub depilatorze, ale nie jest bolesny więc coś za coś. Największa wada to zapach, za pierwszym razem okropny nie do wytrzymania, kolejne podejścia równie cieżkie. Na pewno będę próbowała innych, z mniej nachalnym zapachem.
  • 10 lipca 2020 o 8:13
    Beznadzieja :(
    Krem jak dla mnie jest słaby. Na opakowaniu jest napisane, żeby krem trzymać przez 3-5 minut, maksymalnie 10. Testowałam na łydce nawet 15 minut i muszę przyznać, że jestem zawiedziona. Przy 3 nie dało żadnego efektu, przy 7 niektóre włoski się oderwały, przy 10 coś już zaczęło się dziać, ale lepszy efekt daje tępa maszynka, a powyżej tych 10 minut zaczyna mnie piec skóra. Zapach jak stara rzeżucha, nic przyjemnego :(
    • Brak oczekiwanego działania
  • 17 maja 2020 o 15:47
    Fatalny
    Używa od:próbka
    Kupiłam krem do depilacji aby przetestować jego działanie. Nie widziałam jeszcze tak złego produktu. W zestawie mamy szpatułkę oraz tubkę z kremem. Użyłam go raz i odstawiłam. Jego zapach jest okropny! Nie wiem jak można wypuścić produkt o takim zapachu. Kojarzy mi się on z palonym plastikiem. Krem nie działa w żaden sposób i nie radzi sobie z nawet małymi i cienkimi włoskami. Jest konieczność zastosowania maszynki. Myślę że gdyby działał to nawet i tak przestałabym go używać za ten zapach. Zmarnowane pieniądze.
    Zalety:
    • Brak zalet
    Wady:
    • Okropny zapach plastiku
    • Brak działania