Gumki i spinki do włosów

For Your Beauty Trend, Gumki do włosów sprężynki

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 3 lutego 2023 o 19:03
    Średnie
    Kupiłam te gumeczki, gdy jeszcze był na nie boom. Powoli zużywałam je, kiedy się rozciągnęły wówczas traktowałam je wrzątkiem. Kurczyły sie i jeszcze przez jakiś czas mogłam ich używać. Niestety nie trzymają dobrze włosów, potrafią wyrywać sporo kłaczków. Ja mam włosy cienkie i słabe, więc o to nie jest trudno. Dodatkowo gumki po pewnym czasie się przerywały na łączeniu i tyle ich było. Zużyłam dwie, trzecia została nietknięta, może kiedyś do czegoś się przyda, jako awaryjna gumka. Teraz przerzuciłam się na zwykłe gumki materiałowe, jakie są teraz dostępne np. w Rossmanie. Sprawdzają się o wiele lepiej. Myślę, że te gumki-sprężynki to była chwilowa moda, ja ich raczej więcej nie kupię ;)
  • 3 września 2022 o 8:00
    zadowolona z działania
    dla moich cienkich, średnioporowatych włosów gumki sprężynki z rossamanna są idealne do niskiego kucyka (wysoko nie wiążę, bo strasznie mnie wtedy boli skóra głowy, nawet jak nie ściągam mocno, mam wrażenie, że włosy mnie bolą ;/), dobrze tyrzymają się cały dzień, choć nie umiem nimi mocno ściągnąć włosów, związują raczej delikatnie, przy czym nie zsuwają się w ciągu dnia, mam pewność, że nie muszę ich poprawiać, są pod tym względem bardzo stabilne, nawet ocieranie o kołnierze czy czapki nie szkodzi trwałości kucykowej fryzury, do tego optycznie powiększają mój lichy, włosowy mysi ogon, kucyk nie wygląda smętnie, jednak myslę, że największą zaletą tego typu gumek jest fakt, że po ich zdjęciu włosy nie pozostają odkszałcone, zmięte, moża spokojnie rozpuścić i cieszyć się prostymi kosmkami, do tego gumki są bardzo higieniczne, nie chłoną kurzu i innych zanieczyszceń, nadają się na basen, są bardzo trwałe, ja swoje w kolorze różowo-perłowym mam chyba 3 rok i dalej dzielnie służą moim włosom
  • 5 sierpnia 2022 o 8:21
    Wytrzymałe, tanie... przydatne :)
    Gumki sprężynki dostępne w Rossmanie za grosze w kilku kolorach do wyboru. Wykonane z plastiku dopasowują się do włosów cienkich, grubych, lokowanych. Mocno trzymają kucyk bez "miażdżenia" i wyrywania włosów. Po zdjęciu zachowują swój pierwotny kształt. Łatwe w utrzymaniu czystości, wystarczy umyć i gotowe ;) Sama używam ich od kilku lat i są niezawodne, zawsze mam jedną w torebce gdy chce na szybko upiąć włosy.
    Zalety:
    • wytrzymałe
    • nie łamią włosów
    • nie wyrywają włosów podczas zdejmowania
    • nie uciskają głowy
    • łatwe do utrzymania w czystości
    • mocno się rozciągają i można dostosować do różnych grubości włosów
    • kilka kolorów do wyboru
    • niska cena
    Wady:
    Gogo145
    17 lutego 2022 o 7:03
    Bardzo przydatny gadżet
    Nigdy nie myślałam ,że po krótkich fryzurach ponownie wrócę do nieco dłuższych włosów i będę mogła upinać je na różne sposoby. W tych sytuacjach zawsze mam pod ręką sprawdzone i od lat używane przez moje córki gumki sprężynki . Produkt dostępny jest w Drogerii Rossmann w opakowaniu zawierającym 3 sztuki i oferowany jest w bogatej gamie kolorystycznej. Gumki w delikatny sposób pozwalają związać włosy w kucyka, koka ,a upięcie w niezmienionej formie zachowuje swój kształt przez kilka godzin. Po zdjęciu z włosów gumki zachowują swój pierwotny kształt i naprawdę służą długo. Sprężynki nie wyrywają i nie płaczą włosów, a skóra głowy nawet przy częstym stosowaniu nie swędzi, jak w przypadku tradycyjnych gumek . Mam cienkie i delikatne włosy, moje córki -dość grube i mocne ,ale gumki sprężynki wiernie nam służą i zawsze są pomocne .
    Zalety:
    • idealne w tworzeniu różnych fryzur dla
    • posiadaczy dłuższych włosów
    • nie szarpią i nie wyrywają włosów
    • długo zachowują swój pierwotny kształt
    • nie podrażniają skóry głowy
    • łatwe w utrzymaniu czystości
    • wytrzymałe
    • uniwersalne
    kaskaw8
    4 stycznia 2022 o 20:44
    Bardzo nierówna jakość
    Gumki sprężynki to jedna z lepszych opcji do wiązania włosów. Przynajmniej dla mnie są one bardzo wygodne i dobrze utrzymują moje grube włosy. Za niewielkie pieniądze można nabyć je w Rossmannie i są opcją bardzo ekonomiczną i dobrą, jednak ich jakość między sobą się diametralnie różni. Pierwsza gumka pękła mi przy pierwszym użyciu. Zaskoczona i zła myślałam, że podobnie będzie z resztą. Na całe szczęście inne okazały się nieco lepsze. Druga miała dość mocno wyczuwalne łączenie i czasami zaciągały mi się na to włosy. Trzecia była praktycznie bez zastrzeżeń. Wszystkie cechuje bardzo szybkie tracenie kształtu — rozciągają się po dosłownie jednym dniu używania. Wracają do swojej formy przy moczeniu we wrzątku, jednak ponownie szybko stają się bardzo rozciągnięte.
    • 3 w jednym opakowaniu
    • dobre utrzymywanie włosów
    Wady:
    • nierówna i średnia jakość
    • szybko się rozciągają
    • jedna urwała się przy pierwszym użyciu
    • nieestetyczne wykończenie