Manhattan Quick Dry + Top Coat Szybkoschnący podkład pod lakier + utwardzacz

• 30 grudnia 2012 o 13:04
    w porządku
    +jako baza wysycha bardzo szybko +chroni paznokcie przed np. żółknięciem od ciemnych lakierów +jako warstwa nawierzchnia świetnie nabłyszcza paznokcie i przedłuża trwałość lakieru, nie odpryskuje on,jedynie ściera się odrobinę z końcówek po 2-3 dniach +można używać jako lakier bezbarwny +wydajny +nie drogi -pod koniec trochę ciężko wydobyć go z buteleczki Używam tego produktu od: kilak mies. Ilość zużytych opakowań: jedno
    lucca23
    13 czerwca 2012 o 23:07
    Polecam!
    Stosuję ten lakier na 3 sposoóby: 1. Sam jako bezbarwny lakier/nabłyszczacz - wysycha blyskawicznie. Maluję i od razu robię to co chcę ;) Jedna warstwa ładnie nabłyszcza,ale mam lekko "porysowane" paznokcie i dopiero 2 warstwy nadają gładkość. Utrzymuje się ok 3 dni,bez konieczności poprawki (a moje dłonie sa narażone na częste mycie i detergenty). 2. Jako podkład pod lakier - dobrze chroni przed kolorowym lakierem. Płytka się nie przebarwia. 3. Jako nabłyszczacz, utwardzacz - tu mam najmniejsze porownanie, bo rzadko maluję paznokcie kolorowym lakierem i nie oszczedzam ich. Nie noszę jednego lakieru dłuzej niż 3 dni. Nabłyszcza bardzo ładnie. Pod koniec buteleczki trochę ciężko go wydobyć i ciutkę gestnieje,ale i tak uważam go za mój ideał. Wrócę do niego nie raz. :) Polecam Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: dwa niecałe opakowania
  • 21 września 2011 o 22:29
    średniak
    stosuję go jako utwardzacz i średnio się spisuje w tej roli +fajnie nabłyszcza +trochę przedłuża trwałość lakieru ale nieznacznie , np jeśli lakier nalożony solo ściera się po kilku godzinach to po tym utwardzaczu zaczyna się ścierać drugiego dnia -rozmazuje lakiery manhattanu -oczekiwałam, że przedłuży trwałość lakieru do conajmniej 4 dni taki sobie produkt, cena jest niska ale mimo to nie kupię drugi raz Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    MdM
    4 marca 2011 o 12:24
    jako baza jest w porzadku, ale jako utwardzacz absolutnie
    Produkt ten mozna stosowac jako baze pod lakier, jako utwardzacz na lakier i do tego powinien byc szybkoschnacy. Takie przynajmniej efekty obiecuje etykieta. Pod wzgledem bazy pod lakier, produkt sprawdza sie naprawde dobrze. Paznokiec pomalowany bardzo ciemnym lakierem nie staje sie zolty i nie tworza sie na nim zadne nieestetyczne przebarwienia. Brakuje mi w nim jedynie jakichs substancji wspomagajaco-odzywczych. Wiem, ze to nie odzywka, ale ten lakier polozony na same paznokcie, dosyc mocno je wysusza i po kilku tygodniach uzywania go jako baza za kazdym razem malowania paznokci, trzeba je obciac, poniewaz sie rozdwajaja i lamia. Moje paznokcie sa same z siebie dosyc mocne i lamia sie naprawde bardzo rzadko. Jedynie rozdwajaja sie z szybkoscia blyskawicy i ten produkt niestety tylko pogarsza sytuacje, poniewaz wzmaga rozdwajanie. Jako utwardzacz na lakier nie sprawdza sie nic a nic. Wszystko zalezy od jakosci lakieru. Jesli lakier kolorowy jest dobry i trzyma sie niezle, to z ta baza, czy bez i tak bedzie sie trzymal. Jesli jest kiepski to z baza czy bez, bedzie odpryskiwal i sie scieral. Produkt jest szybkoschnacy i musze przyznac, ze to prawda. Jako baza schnie w tempie krotszym niz 30 sekund, a jako lakier nawierzchniowy schnie wprawdzie w kilka minut, ale i tak szybciej niz inne utwardzacze do paznokci. Szkoda jedynie, ze to bez znaczenia, bo zwyczajnie nie utwardza. Konsystencja jest ok, lakier nie gestnieje szybko i bardzo latwo sie go rozprowadza na paznokciu. Jest bardzo wodnisty, ale mimo tego nie splywa z pomalowanej powierzchni. Nie kupie go jednak ponownie. Nalozony na lakier nic nie daje, a pod lakier i tak sa lepsze produkty na rynku (np. Astor Power 3). Używam tego produktu od: 3 miesiace Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1, zuzylam okolo 1/3 buteleczki
    emma007
    7 stycznia 2011 o 22:50
    lubię
    Stosuję jako podkład i warstwa wierzchnia. Jak podkład powoduje, że lakiery nie barwią płytki, natomiast jako warstwa wierzchnia nabłyszcza i przedłuża trwałość. Paznokcie mam w zasadzie wiecznie pomalowane i to na ciemne kolory, na nich więc widać ścieranie się najbardziej. Po zastosowaniu tego lakieru mogę robić manicure co weekend :) Jakość utrzymywania się lakieru zależy też od jakości tego kolorowego. Niektóre, mimo zastosowania Manhattanu, ścierają się na końcach po 4 dniach, niektóre dopiero po 5-6. Niestety nie wpływa na wysychanie, ale jako utrwalacz działa bardzo fajnie. Polecam spróbować. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1