Żele do przedłużania paznokci

Claresa Builder Gel UV/LED Żel budujący

Claresa Żel Budujący Rose 25g

• 3 czerwca 2024 o 13:21
    Napewno kupię ponownie
    Pierwszą rzeczą, która zwróciła moją uwagę, była konsystencja żelu. Jest dość gęsta, co początkowo może wydawać się wyzwaniem, ale szybko okazało się, że jest to zaleta. Gęsta konsystencja sprawia, że żel nie rozlewa się na skórki i pozwala na precyzyjne modelowanie kształtu paznokcia. Dzięki temu można łatwo uzyskać pożądany efekt, nawet jeśli nie ma się dużego doświadczenia w pracy z żelami budującymi. Podczas aplikacji zauważyłam, że żel ma bardzo dobrą przyczepność do płytki paznokcia. Nie tworzy pęcherzyków powietrza i równomiernie się rozprowadza, co jest kluczowe dla trwałości i estetyki manicure. Po utwardzeniu w lampie, żel staje się bardzo twardy i wytrzymały, co pozwala na długotrwałe noszenie bez ryzyka odpryskiwania czy pękania. Kolejnym plusem jest jego transparentność, która sprawia, że można go używać jako bazę pod kolorowe lakiery hybrydowe lub samodzielnie, dla naturalnego wyglądu. Żel utwardza się zarówno pod lampą UV, jak i LED, co czyni go bardzo wszechstronnym i wygodnym w użyciu. Proces utwardzania jest szybki i efektywny, a żel nie kurczy się ani nie żółknie pod wpływem promieniowania. Po utwardzeniu powierzchnia paznokcia jest gładka i błyszcząca, co dodatkowo podkreśla estetyczny efekt końcowy.
    Zalety:
    • Gęsta konsystencja: Ułatwia precyzyjne modelowanie i zapobiega rozlewaniu się żelu na skórki.
    • Dobra przyczepność: Żel dobrze przylega do płytki paznokcia, nie tworząc pęcherzyków powietrza.
    • Wytrzymałość: Utwardzony żel jest bardzo twardy i odporny na uszkodzenia.
    • Transparentność: Może być stosowany jako baza lub samodzielnie dla naturalnego wyglądu.
    • Wszechstronność: Utwardza się pod lampami UV i LED.
    Wady:
    • Gęsta konsystencja: Może wymagać trochę wprawy, aby opanować aplikację, zwłaszcza dla początkujących.
    • Cena: Może być nieco wyższa w porównaniu do innych produktów tego typu.
    • Dostępność: Nie zawsze jest łatwo dostępny we wszystkich drogeriach, co może wymagać zamawiania online.
  • 5 listopada 2023 o 23:20
    Jest super
    Bardzo dobry żel do budowania paznokci żelowych. Używam różnych żeli ale do tego wracam najczęściej . Wystarczy na długo , szybko wysycha w lampie . Utwardza się na kamień. Czasami zdażyło mi się z innej marki mieć żel to aż tak mega mocno nie a utwardzał.
  • 26 lutego 2022 o 8:58
    Bardzo go lubię
    Ja posiadam sloiczek o pojemności 25g. Opakowanie, białe, plastikowe, w środku żel zabezpieczony sreberkiem. Ja żel stosuje tylko i wyłącznie na primer kwasowy (niezależnie od stanu płytki) i po wyschnięciu daje cienką warstwę wcierki z bazy kauczukowej i tu ważne bezbarwnej. I naprawdę ani ja, ani moje dziewczyny nie narzekają na trwałość pazurków, ja tylko uzupełniam, bo nic mi się nie zapowietrza, nie odchodzi. Żel jest gesty, naprawdę się samopoziomuje, ja korzystam z metody na jadełkę i naprawdę uważam, że to duża oszczędność czasu. Żel nie spływa po skórkach, no chyba że się jej przez przypadek dotknie to zapanowanie nad uciekaniem żelu może być trudne. Kolor w opakowaniu jest brzoskwoniowy a nie różowy. Na płytce po utwrdzeniu ma bliżej nieokreślony kolor, na płytce jest naturalny efekt, natomiast na szkielecie jest biały, taki złamana owtanka, sama nie wiem jaki to dokładnie kolor, ale nie jest to żywa biel. Ja żelem przedłużam paznokcie, nie robię same ego nadbudowania i do przedłużania też się sprawdza. Jedyne do czego mogę się przyczepić to koor, bo kupia w ciemno i naprawdę myślałam, że będzie deiatnie różowy co w kierunku bazy proteinowe z indigo porceline.
    zuzem
    7 listopada 2021 o 23:45
    Daje radę
    Lubię ten produkt, ale nie jest on bez wad. Musiałam nauczyć się z nim pracować. Konsystencja bardzo mi odpowiada - jest gęsty i naprawdę sam się poziomuje, tak naprawdę to jest pierwszy produkt, dzięki któremu zrozumiałam co to znaczy. Produkty Semilaca samopoziomujące się... no tak naprawdę to nie miały moim zdaniem z tym określeniem za wiele wspólnego. Żel się nie rozlewa, normalnie utwardza się w lampie UV/LED 30 sec. Tą wadą jest to, że na niektórych paznokciach się zapowietrzał - widziałam to, bo używałam wersji Milky Pink jako żel do budowy i kolor. Nie odchodził od płytki, nie skracała się trwałość stylizacji, ale widać było w niektórych miejscach delikatnie inny kolor przez zapowietrzenie. Będę próbować nakładać go tak, aby uniknąć zapowietrzania się produktu.
    OLGAR92
    5 marca 2021 o 13:32
    Świetny żel
    Kupilam go z ciekawości kiedy zaczynałam przygodę z przedłużaniem paznokci. I milo mnie zaskoczył jest super! Gęsty dzięki czemu łatwiej buduje się paznokcia. Dosłownie sam robi całą robotę. Ma piekny kolor a pazurki trzymają się bez problemu. No i cena jest tez fajna.