Kremy do depilacji

Ziaja Sensim Depile, Krem do depilacji do skóry wrażliwej

• 16 maja 2020 o 14:32
    No chyba do żadnej skory się nie nadaje....
    Okropnie ten produkt może skrzywdzić nas i nasza skórę. Moja skrzywdził, ale widzę w recenzjach że waszą również.. :C Nie usuwa włosków. Ani krótkich, ani grubych. Znów produkt, który nie robi nic i jeszcze uczula. Zostawia na ciele czerwony ślad. Bardzo śmierdzi, specyficznie jak to kremy do depilacji. Nie koi. NIC! Nie chce mi się na temat tego produktu rozpisywać, bo nie mam na jego temat pozytywnych wrażeń. Okropny. The end.
  • 18 kwietnia 2020 o 20:44
    Skóra ogniem płonąca!
    Używa od:próbka
    Markę Ziaja cenię za dobre jakościowo kosmetyki, na które nie trzeba wydawać milionów monet. Kremy do depilacji stosuję raczej rzadko, ale są takie okolice mojego ciała, w których są one bardzo przydatne. Ten krem postanowiłam wypróbować do usuwania owłosienia z rąk oraz niewielkiego meszku nad górną wargą. Krem próbę uczuleniową przeszedł pozytywnie, więc przystąpiłam do nakładania średniej grubości warstwy nad górną wargę. Przez pierwsze chwile po nałożeniu produktu było ok, jednak po upływie 2 do 3 minut skóra zaczęła płonąć żywym ogniem, dosłownie! Natychmiast usunęłam kosmetyk. Efekt? Bardzo czerwony, depilowany obszar, jednak bez owłosienia - to fakt. Choć by usunąć tak drobny meszek, raczej cudów nie trzeba... Brak owłosienia za cenę wręcz poparzonej, bardzo bolącej skóry, która kolejnego dnia zaczęła się łuszczyć to raczej średnio dobry interes... Jako wytrwała testerka postanowiłam jednak, iż dam kremikowi drugą szansę (o ja szalona!) i postanowiłam nałożyć go na ręce od nadgarstków do łokci. Mam tam średniej grubości, dość ciemne owłosienie. Przez pierwsze kilka minut było ok, nic nie piekło, ale po około 5 minutach pojawił się dyskomfort. Po ściągnięciu ze skóry kremu po około 10 minutach rzeczywiście owłosienie prawie w całości zniknęło (pozostały pojedyncze włoski), jednak w zamian pojawiło się podrażnienie, a w niektórych miejscach drobne krostki. Postanowiłam, iż już testów w innych miejscach przeprowadzać nie będę - krem trafił do kosza.
    Zalety:
    • niska cena
    • estetyczne opakowanie
    • konsystencja, dzięki której produkt dobrze rozprowadza się po skórze
    Wady:
    • wywołuje duże podrażnienie, a nawet oparzenie skóry
    • depilacja to duży dyskomfort
    • nie nadaje się do skóry normalnej, a już tym bardziej wrażliwej!
    • brzydki zapach
    • w przypadku grubszego owłosienia produkt sobie z nim w pełni nie radzi
  • 17 sierpnia 2018 o 20:20
    Przeciętny.
    Dla mnie i mojej skóry (sucha i wrażliwa) krem się sprawdził. Nie podrażnia. Konsystencja w sam raz - ani za rzadka ani zby gęsta. Zapach typowy dla kremów do depilacji - chemiczny, ale na tle innych zapach nawet nie jest aż tak mocny, da się go znieść. Krem jak wszystkie znane mi kremy do depilacji trzeba potrzymać minimum 10 minut na skórze by wszystko poszło jak trzeba. Krem nie jest zbyt wydajny, do tej pory używałam go 3 razy i zostało jeszcze najwyżej na jeden raz. Tubka trochę zbyt miękka.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • odpowiednia konsystencja
    • jak na krem do depilacji zapach jest "do zniesienia"
    Wady:
    • mało wydajny
  • 6 listopada 2017 o 20:39
    Bolesny kosmetyk
    Uh przechodząc od razu do efektów, krem wytrzymał na mojej skórze nóg jakieś 5 minut, ponieważ skóra zaczęła mnie strasznie piec i swędzieć. Mimo, że robiłam test sprawdzający jak na niego zareaguję to było okey. Po 5 minutach zmyłam z siebie krem i to co zobaczyłam mnie przeraziło, skóra była czerwona, wręcz czułam jak płonie. Odłożyłam krem jak najdalej ode mnie i postanowiłam, że do niego nie wrócę. Jako, że korciło mnie sprawdzić jak krem sobie poradzi w miejscu intymnym (tak niestety zrobiłam to) dałam mu drugą szansę, wbrew pozorom tam sobie poradził lepiej, trzymałam go jakieś 15 minut, skóra już po około 12 zaczęła mnie lekko swędzieć ale przetrzymałam. Użyłam szpatułki dołączonej do opakowania, włoski nawet schodziły chociaż nie wszystkie, po szpatułce zostały czerwone ślady, które po nałożeniu kremu łagodzącego podrażnienia zaczęły piec. Akurat tam moja skóra zareagowała lepiej, lecz podrażnienie wystąpiło i efekt pieczenia zniknął po około 2 godzinach. Ślady znikały przez dobre 3 dni. Sam zapach nie jest przyjemny ale jako, że to krem do depilacji nie będę go oceniać.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie xd
    • lepiej poradził sobie w okolicy bikini
    Wady:
    • podrażnia
    • szpatułka pozostawia na skórze bolesne ślady
    • skóra wręcz płonie co sprawia, że krem trzeba zmyć przez co włoski znikają w połowie
    aenbebe
    19 maja 2017 o 22:08
    siedzę i płaczę
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Co za koszmar! Krem podrażnił i spalił mi skórę. Najgorszy kosmetyk do depilacji, jaki kiedykolwiek miałam. Zmyłam przed końcem, bo mie mogłam wytrzymać. Nie wiem, jak wyglądałaby skóra, gdybym wytrwała do końca. Do wrażliwej skóry? Chyba pancernej.