Lampy UV/LED

Design produktu:
    Wika_a
    12 maja 2024 o 17:28
    Ok
    W porządku lampa jak na początek przygody z robieniem paznokci hybrydowych, utwardza w miarę ok, trzeba troszkę dłużej potrzymać paznokcie w niej. Dosyć szybko traci swoją moc i się psuje
  • 27 marca 2024 o 12:42
    Mam wrażenie, że nie utwardza w krótkim czasie
    Lampę posiadam już około 2 lata. Stosuje ją regularnie, ale coraz częściej mam wrażenie, że nie utwardza zbyt dobrze paznokci. Wizualnie jest bardzo ładna, poręczna, małych wymiarów, idealna do stosowania domowego. Problemem jest to, że paznokcie nie są według mnie dobrze utwardzone po 60 sek - a producent lakierów, które używam rekomenduję taki czas. Dlatego też aplikacja gra o wiele dłużej niż powinna. Niemniej jednak - to dobry produkt.
  • 6 maja 2023 o 11:12
    Działa bez zarzutu od lat
    Lampę mam od ok. 6 lat. Kupiona razem z zestawem startowym z Semilac. Od tego czasu używam cały czas, bez żadnych przerw. Nigdy się nie zepsuła. Widziałam sporo opini innych dziewczyn, że jest to wadliwy produkt, ale u mnie działa bez zarzutu. Nigdy nic nie wymieniałam/ nie naprawiałam. Lampa ma dwa wygodne przycisku: 30 sek. oraz 60 sek, przez co jest bardzo łatwa w obsłudze. Większość lakierów - szczególnie tych mocniej napigmentowanych, ciemnych trzeba naświetlać 60 sek. Szczerze mówiąc dla pewności 60 sek. naświetlam wszytskie kolorowe lakiery, natomiast krótszym czasem - bazę i top. Jedynym powazniejszym minusem jaki zauwazyłam podczas użytkowania jest to, że nie zawsze utrwala brzegi paznokcia - zwłaszcza przy tych ciemniejszych, gęstszych lakierach. Trzeba się trochę nagimnastykować, aby ułożyć palce tak, żeby były dobrze doświetlone. Ale zdarza się to bardzo sporadycznie, więc nie jest to jakiś wielki problem dla mnie. Ma też czujnik, przy włożeniu ręki zaczyna się świecić automatycznie - co jest plusem, jak i minusem. Czujnik jak dla mnie jest trochę zbyt czuły - położenie obok lampy jakiegoś przedmiotu często również powoduje jej włączenie, przez co lakiery polecam trzymać w większej odległości od lampy, aby się nie utrwaliły w środku. Mimo niektórych wad polecam lampę, jest bardzo wygodna, poręczna, łatwo utrzymać ją w czystości. Bardzo wygodnie robi się nią również pedicure. Na własny użytek, w domowych warunkach idealna.
    Zalety:
    • poręczna
    • dwa przyciski: 30 sek, 60 sek
    • nie pasuje się od lat
    Wady:
    • czasami nie doświetla brzegów paznokcia
  • 20 września 2022 o 15:21
    Dramat
    Z całego serca nie polecam tej lampy. Pierwszą miałam pół roku i się zepsuła. Myślałam, że może trafił mi się wadliwy egzemplarz. No ale nic bardziej mylnego. Druga lampa zepsuła się po 2 miesiącach. A używałam ją tylko i wyłącznie na sobie więc przepracowała bardzo mało godzin. Tak się zraziłam, że już nie chcę mieć nigdy do czynienia z produktami marki Semilac. Szkoda pieniędzy na ten szajs. A co do jej działania z czasów gdy jeszcze się nie zepsuła. Nie była to najgorsza lampa. Całkiem spoko utrwalała lakier. Jedynie miała duże problemy z ciemnymi lakierami. Utrwalanie czarnego tą lampą było totalną tragedią i męczarnią. Fajna była możliwość wyboru ile sekund lampa ma utrwalać. Miałam do wyboru 30 i 60 sekund. Oczywiście 30 sekund w tej lampie było zbyt krótkim czasem na jakikolwiek lakier więc cały czas cisnęłam minutę. Dobrze działała też czujka ruchu, nie przycinała się. No ale tak czy siak ten sprzęt był totalną tragedią.
    Zalety:
    • wybór czasu utrwalania (30 i 60s)
    • czujnik ruchu
    Wady:
    • wadliwy i psujący się sprzęt
    • nie utrwalała ciemnych lakierów
    Viki207
    15 sierpnia 2022 o 10:00
    Lampa nie doświetla brzegów
    Lampę kupiłam jakieś 4 lata temu w zestawie startowym po okazyjnej cenie i byłam zachwycona jej designem oraz kompaktowością. Po czasie jednak okazało się, że nie utwardza brzegów zdarzyło mi się kilka razy zwłaszcza przy produktach 3w1 które są gęściejsze, lampa nie utwardza ich należycie. Brzegi się odklejały i hybryda schodziła płatami. Po zakupie lampy z innej firmy zabudowanej z lustrzanym dnem i tańszej problem zniknął przy używaniu tych samych produktów do stylizacji. Także ostatecznie lampy nie polecam, była to moja pierwsza lampa używałam jej ok 2 lat tylko do własnego użytku.