Wody kolońskie damskie

Demeter Holy Smoke EDC

• 7 stycznia 2011 o 10:45
    Jesienny dym na kartoflisku
    "Pewnego październikowego popołudnia moja babka Anna Brońska siedziała w swoich spódnicach na skraju kartofliska (...) Przed ustawionymi pionowo, skierowanymi czubkami ku sobie podeszwami trzewików tliło się ognisko z naci ziemniaczanej, niekiedy odzywające astmatycznie, smużące się płaskim i rozwleczonym dymem ponad leciutko nachyloną skorupą ziemi (...) leszczynowym kijem nadpalonym u końca wsuwała ziemniaki w gorący popiół (...)Odsunęła bulwę dość daleko od tlącej się sterty zielska, żeby wiatr ją wysmagał i ostudził. Ostro zakończoną gałęzią przebiła potem nadwęgloną i skorupiasto popękaną bryłkę, uniosła ją do ust, które już nie pogwizdywały, ale spomiędzy suchych, spękanych od wiatru warg zdmuchiwały popiół i ziemię z łupiny." Gunter Grass, Blaszany Bębenek Holly Smoke mnie kojarzy się bardzo zupełnie nieświęcie. Czuję w nim zapach brudnego, mokrego dymu, jak z palonego drewna i wilgotnego zielska, żywej trawy albo liści. Dym jest tłusty, lepi się do do skóry jak żyzna, mokra ziemia. Kadzidło błyska gdzieś na tym jesiennym pogorzelisku, jest słodsze ale zupełnie niekościelne- a może to wcale nie kadzidło a miły zapach pieczonych w popiele ziemniaków? Trwałość, jak to Demeter, liczona w minutach. Flakon- jak to Demeter, łatwo pomylić z lakierem do paznokci. Używam tego produktu od: ~ kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 30tki
  • 3 kwietnia 2010 o 11:11
    takich diabłów lubię!
    Prawdziwy czort z tego Holy Smoke! Od samego początku uderza zapachem bezpardonowo palonej żywej trawy. Trawy, która jeszcze jest zielona, która ma w sobie dużo soku! Zapach wybitnie oddający spaleniznę, smród żarzących się wegielków i palonej niewinnej natury. Trochę mi się kojarzy z paleniem marzanny na wiosnę :) czuć wtedy w tej całej atmosferze właśnie taki aromat! Szkoda, że zapachy demeter są tak nietrwałe, bo z miłą chęcią bym go przygarnęła w swoje progi! :) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 6 marca 2010 o 17:13
    Stosować obficie ;)
    Gdybym nie znała Avignon... Wtedy Holy smoke byłby objawieniem. Pachnie kadzidłem, zgodnie z zapowiedzią, ale gdzież mu do dymiącej realistyczności tworu Comme des Garcons... Kadzidło od Demeter jest znacznie slabsze, użyte w ilosci, w jakiej normalnie używam perfum jest ledwo wyczuwalne juz po 5 minutach. I w dodatku miętowe :cojest: Użyty obficie jest trwalszy, kadzidlany i dymiący jak należy, z wegielkowo-żywiczną nutą znaną mi już z Black Tourmaline. W sumie fajny zapach, jakbym niespodziewanie dostala to nie pogniewałabym się, ale samej nie chce mi się kombinować i go zdobywać. Buteleczka przeciętna Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 18 lutego 2009 o 22:34
    Dla zabawy moze byc.
    Holy Smoke, no coz. Zapach faktycznie odzwierciedla nazwe, nie jest to samo koscielne kadzidlo ale wlasnie pomieszane ze spalonym drewnem (tego drzewa jest wiecej niz kadzidla). Poprostu spalony stary kosciol. Zapach bylby dla mnie bardzo udany gdyby nie...trwalosc i intensywnosc. Jest baaardzo ulotny i napewno nie nada sie do uzytku typu "wyjscie na kolacje lub do znajomych" bo poprostu zanim tam dotrzemy, BA, zanim wyjdziemy z domu juz zniknie. Uzywam go raczej jako "odswierzacz" do pokoju;) Używam tego produktu od:2tygodnie Ilość zużytych opakowań:0
    Nobuko
    21 maja 2008 o 23:58
    Nietuzinkowy i DZIWNY
    Holy Smoke jest dziwny,b.dziwny-niestety ta dziwność jest na niekorzyść. Zgadzam się z Sabbath-pachnie jak spalony,pożarty przez płomienie-drewniany kościół...gdzieś tam w oparach dopiero czujemy delikatną woń kadzidła,stłumioną stęchlizną.Stęchlizną nadgnitych jabłek i śliwek,leżących w starym koszu w wilgotnej piwnicy.Właśnie ta nuta mnie wkurza...w kościele pachnie inaczej...aczkolwiek znam skądś ten zapach,może zagranicą kościoły pachną właśnie tak.... Mimo wszystko intryguje mnie i ma coś w sobie...Jest specyficzny i nietuzinkowy,jakby nie stęchlizna,byłoby 5. Aha,pachnie jak dym,dużo wędzonego dymu,z odrobiną stęchlizny i kadzidła. Używam tego produktu od:dzisiaj kupiona buteleczka 30ml Ilość zużytych opakowań:w trakcie I-szego