Patyczki do skórek

Inter Vion Wycinacz skórek z kopytkiem

Medea05
    16 listopada 2022 o 9:27
    Trzeba uwazac
    Gdy 15 lat temu zaczelam maowac paznokcie wycinacz skórek z kopytkiem wydawal mi sie czyms niezbednym. W tym czasie uzywałam go do wielu roznych rzeczy w ramach paznokci, ale przy swoim głównym celu - czyl wycinaniu skórek mi sie nie sprawdził 1. Kopytko szybko sie "sfarfoclillo" i stwardnialo - przez co juz samo oduwanie skorek moglo ranić i podrazniac je 2. Nieumiejetne uzywanie (zbyt mozne przyciskanie do paznokci) niejednokrotnie skonczylo sie wglebieniami w paznokciach 3. Sam wycinacz dość szybko bardziej "rozrywa" skórki niż je faktycznie wycina Wbrew pozorom cążki i wydaja sie dla mnie bezpieczniejsza opcja, łatwiejsza w uzyciu. Wycinacza uzywalam, ale szczerze mowiac - raczej nigdy do niego nie wroce
  • 10 grudnia 2021 o 22:59
    Postrach dla skórek
    Wycinacz kupiłam z ciekawości i niestety ale może on wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku. Moje skórki są widoczne i przed każdym malowaniem paznokci koniecznie muszę się ich pozbyć. Nie są aż tak bardzo widoczne ale tej czynności nie mogę obejść. Wycinacz oczywiście spełnia swoje zadanie, jednak jeśli natknie się na skórkę, którą odrazu nie usunie to ciągnie ją co powoduje niestety podrażnienie. Kilka razy sięgałam po niego aby usunąć skórki, jednak za każdym razem podrażnił, najczęściej zdarzało się tak, jeśli skórka była miękka. Trudniej wtedy było mu usunąć tak, jakby był po prostu tępy. Do skórek tylko i wyłącznie cążki.
    Aniat75
    28 października 2021 o 22:03
    Może być
    Radełko z kopytkiem kupilam juz kilka lat temu i jestem z niego zadowolona. Radełko pomimo upływu czasu dalej jest ostre i wygodnie wycina sie nim skorki. Wiadomo trzeba uważać, nie jest trudno zdrobic sobie zacięcie, ale i tak jestem z niego zadowolona. Co innego jesli chodzi o kopytko, jest ono sylikonowe. Poczatkowo było fajne, dobrze sie odsuwalo skórki, bylo miekkie ale robiło robote. Natomiast z biegiem czasu zaczęło sie giąć i juz nie jest takie dobre jak było. Ale z drugiej strony po takim czasie ciężko jest wymagać, że będzie jak nowe.
  • 21 maja 2021 o 16:18
    Trzeba mieć wprawę
    Kopytko używam głównie do wycierania lakieru, gdy przypadkiem wyjadę. Do odpychania skórek używam czegoś innego. Zaś samą wycinaczkę polecam, jest ostra, świetnie obcina. Nie szarpie, tylko tnie. Z tego samego względu trzeba bardzo uważać by nie ciąć gdzie popadnie i nie za daleko oraz nie za głęboko, bo się skaleczymy. Większość negatywnych opinii bierze się często z nieodpowiedniego przygotowania skórek, czy nieuwagi. Być może się już trochę stępiła, ale dalej nie mam jej nic do zarzucenia. Jest bardzo tania, więc zwyczajnie co jakiś czas trzeba kupić nową. To jak ze wszystkim. Pilniczek czy inne narzędzia też przecież co jakiś czas zmieniamy :)
    Zalety:
    • Ostra, dobrze wycina skórki
    Wady:
    • Po pewnym czasie się tępi, ale nie jest to bardzo szybko
    KimMiSo
    22 lutego 2021 o 21:17
    Oj, będzie boleć.
    Wycinacz skórek używałam dawno temu, ale to ciągle ten sam. Zacznę od tego, że od początku używałam go źle. Nawet nie przyszło mi na myśl, aby coś nim wycinać, a gdy spróbowałam polała się krew. Obecnie nie polecam używania czegoś takiego. Skórki po podważeniu wycina się cążkami i nie robi się tego głęboko.. ten wycinacz to niestety masarka.
    Zalety:
    • można podważyć nim skórkę
    • produkt jednorazowy, który można zabrać ze sobą w podróż
    Wady:
    • szarpie skórki
    • szybko się tępi
    • jest niesterylny
    • przypomina trochę narzędzie tortur