Gumki i spinki do włosów

For Your Beauty Molly, Gumka - frotka do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 8 lutego 2022 o 13:23
    Dobra gumka do włosów
    Ładna gumka do włosów, wykonana z wielu nitek. Dobrze trzyma kucyk. Nie ześlizguje się z włosów. Solidnie wykonana, nie rozciąga się z czasem. Ze spokojem można oczyścić myjąc mydłem lub szamponem. Dobra jakość w niskiej cenie.
    Zalety:
    • ładna gumka do włosów wykonana z wielu nitek
    • dobrze trzyma kucyk
    • nie niszczy włosów
    • łatwo dostępny
    • łatwo wyczyścić wystarczy uprać mydłem lub szamponem
    • nie rozciąga się
    • niska cena
    Renees
    6 stycznia 2021 o 17:35
    No nie... włosy się zaplątują w nią i plączą
    Gumki kupuję ciągle, gdyż co chwile je gubię. A jako, że mam długie włosy, kręcone to nie wyobrażam sobie na noc ich nie wiązać w ananasa albo jak siedzę w domu.. Wiadomo, wygoda najważniejsza. Tą, jak dotykałam na półce w drogerii to oceniłam jako miłą, w sam raz na moje gęste, grube włosy. Dobrze trzyma włosy ale przez to, że nie jest regularna, ma takie jakby niteczki, to niestety ciągnie włosy, które się ciągle musza zaplątywać w nią. Sporo włosów wyrwałam sobie próbując wyplątać je z niej.. Także na pewno do niej nie wrócę, wyrzuciłam ją po prostu. Może dla takich sypkich i prostych włosów, ala druty, będzie dobra, ale do takich jak moje, kręconych się nie nadaje. A szkoda, ponieważ wydawała się być miękka i fajna.
  • 22 grudnia 2020 o 22:28
    Dobra dla włosów, ale nie lubię jej
    Nie lubię tych gumek, mimo że są dobre dla włosów... Gumka dobrze wykonana.. Nie rozciągnęła się zbytnio, ale też nie podarła, a miała dość ekstremalne warunki ze mną :) Jest ok bo nie niszczy włosów! Jest mięciutka i praktycznie nie czuć jej przy noszeniu. Można bez problemu w niej zasnąć, nie martwiąc się o niewygodę i to, że pogniecie/połamie włosy. Nie ma tego uczucia zbyt napiętej skóry i po zdjęciu nie boli. Dobrze zbiera pasma, nie wypuszczając ich. Generalnie jest ok i bardzo by mi odpowiadała gdyby nie fakt, że strasznie plączą się w nią włosy... Później ciężko je z niej wydobyć co wygląda strasznie nieestetycznie. Jak leży taka owłosiona na szafce, to jakoś mnie nie zachęca do używania nawet na co dzień :D Sam wygląd jej również mi się nie podoba i na miasto bym w niej nie wyszła. Jakoś tak za nią nie przepadam jeśli chodzi o design, a sięgam po nią kiedy już naprawdę nie mam nic pod ręką. W sklepie na pewno bym ją ominęła.
    Zalety:
    • dobra dla włosów
    • mięciutka
    • trwała
    Wady:
    • wygląd
    • włosy wplątują się w frędzle
  • 10 września 2019 o 8:27
    Polecam
    Bardzo miękka gumka do włosów z ozdobnymi frędzelkami, nie niszczy włosów, nie ma żadnych łączeń które mogły by je uszkodzić. Dobrze trzyma włosy, po pewnym czasie trochę się rozciąga. Frędzelki również po czasie wymagają delikatnego przycięcia ponieważ pojedyncze sztuki lubią tak „wisieć” z gumki. Bardzo dobra dostępność i niska cena. Polecam
    Zalety:
    • ciekawy wygląd
    • niska cena
    • miękka, nie niszczy włosów
  • 21 sierpnia 2019 o 13:46
    Nie niszczy włosów
    Frotka ma zdecydowaną przewagę nad większością gumek za brak metalowych czy plastikowych elementów, zdobień i łączników- brak tego wszystkiego, co zazwyczaj niszczy włosy. Jest mięciutka, nie szarpie, nie niszczy, nie odgniata włosów w pojedynczych miejscach. Idealnie nadaje się do większości upięć, a także do upięć włosów w czasie snu- jest tak wygodna i miękka, że spokojnie można w niej spać. Wygląd jest dość nietypowy, poszarpany, z wieloma włoskami. Nie do końca nadaje się do eleganckich upięć, ale moim zdaniem frotka nie po to jest- jest właśnie do luźnych, wygodnych upięć na codzień. Nie nadaje się jednak także do typowej, codziennej fryzury jak prosty warkocz, bo jest za duża do upięcia na końcu. Co do trwałości nie mam zastrzeżeń- mam już ją kilka miesięcy i często jej używam, a mimo to ciągle jest cała i nic się z nią nie stało- jedynie trochę się rozciągnęła, ale każda gumka się trochę rozciąga i nie przeszkadza to w dalszym stosowaniu.
    • Miękkość
    • Wygoda
    • Brak łączeń i zdobień
    • Nie niszczy włosów
    Wady:
    • Nie nadaje się do precyzyjniejszych upięć jak choćby warkocz