Gąbki i aplikatory do makijażu

H&M Power Trio Sponge Set Zestaw gąbek do makijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    domkep
    2 listopada 2020 o 6:26
    Bardzo dobre
    Gąbeczki mam od ponad roku i nadal ich używam, choć już są mocno wysłużone. Mają dobry, wygodny użyciu kształt. Są odpowiednio miękkie. Łatwo utrzymać ich higienę. Szybko schną. Baardzo dobrze dzięki nim nakłada się podkład, równo go rozprowadzają. Nie wyślizgują się Są trwałe. Jedyna ich wada to dostępność.
    Mikmal
    3 maja 2019 o 15:21
    Bardzo, ale to bardzo dobra jakosć. Wszechstronność zastosowania-zaś cena za zestaw według mnie koapitalna...
    Zestaw trzech gąbek do makijażu h&m kupiłam podczas zakupów internetowych. Wówczas potrzebowałam jakieś gąbki do makijażu- wrzuciłam zestaw limitowanej serii trzech gąbek za niespełna 39,90 z czystej ciekawości jak to się może sprawdzić. Dodatkowo analizując wcześniejsze opinie wcześniejszych użytkowniczek, które wypowiadały się w bardzo pochlebny sposób na temat tego zestawu –stwierdziłam, że za taką kwotę nie zaszkodzi spróbować. W opakowaniu jak już zaznaczyłam mamy 3 sztuk i gąbki, które zapakowane są w foliowe pudełeczko- zaś każda z gąbek znajduje się w specjalnie utworzonej dla niej miejscu. Są to trzy zupełnie różne bryły gąbek jedna standardowa klasyczne jak beautyblender, zaś druga jajeczko ze ścięciem i w głębieniami po środku i ostatnia stożkowa z wgłębieniami. Według mnie są to bardzo dobrej jakości produkty. Po zwilżeniu przybierają dość dużo na objętości. Struktura gąbki według mnie zupełnie identyczna w porównaniu do standardowego Beauty blendera. Bardzo dobrze rozprowadzają produkt na twarzy nie powodują powstawania zacieków podkładu, nie rolują makijażu, dodatkowo gąbka po zbliżeniu jak już zaznaczyłam przybiera bardzo dużo na objętości- też nie pochłania dużej ilości produktu. Tak z czystym sumieniem mogę polecić gąbki do makijażu marki h&m. Jest to już w zasadzie mój drugi zestaw, który kupiłam tej marki i jestem równie mile zaskoczona jak i tym wcześniejszym. Gąbki są w użyciu mojej pielęgnacji już od dobrych kilku miesięcy. Po każdym użyciu czyszczę nie jest to żadna trudnością tylko i wyłącznie używam wody z mydłem. Bardzo dobrze zmywa się produkt z powierzchni gąbki. Dodatkowo aplikując podkład czy korektor przy pomocy jednej z gąbek na twarzy mamy bardzo przyjemne uczucie- nic na zasadzie ordynarnego, twardego oklepywania bardzo delikatna i miękka gąbka, która delikatnie wtłacza produkt w skórę. Elegancko równomiernie rozprowadza produkt na skórze. Z czystym sumieniem mogę polecić gąbki do makijażu h&m. W odniesieniu do ceny istna rewelacja –polecam. Dodatkowo jak już zaznaczyłam jest to seria limitowana- więc mogą być trudności z jej dostępnością. Zaś sprawdzając na stronie producenta zdarza się że są dostępne. Jest to bardzo stylowy zestaw trzech gąbek do makijażu jedna ukośna gąbka doskonale sprawdza się podczas konturowania precyzyjna gąbka o jajowatym kształcie nadaje się również do zastosowań a szpiczasta gąbka ułatwia dotarcie do miejscu wokół nosa i oczu istna rewelacja polecam.
    ev6
    23 października 2018 o 12:11
    Naprawdę świetne
    Te gąbki były dla mnie sporym zaskoczeniem - nie spodziewałam się, że właśnie w H&m znajdę ładne, solidnie wykonane i odpowiedniej miękkości gąbki, które będą mi tak długo służyły. Jakość - naprawdę super! Zaczynając od opakowania - które jest naprawdę ładne, całość robi kolorystycznie stonowane i eleganckie wrażenie. W zestawie mamy 3 gąbki różniące się kształtem, więc cena jest naprawdę ok, jak za kilka sztuk. Nad ich kształtem nie będę się rozpisywać, zależy co kto z nas lubi - mnie najbardziej z zestawu odpowiada klasyczna czarna. Rzadko korzystam z boku ściętego na płasko - ale tej jaśniejszej gąbki używam drugą stroną, więc każda jest dla mnie do wykorzystania. Gąbki są tak miękkie jak trzeba, pod wpływem wody powiększają swoją objętość, są odpowiednio porowate. Używałam wcześniej głównie Blend it i one mi najbardziej odpowiadały - w porównaniu z tamtymi te z H&m są może minimalnie (ale tylko minimalnie) mniej miękkie i mają mniej gąbczastą strukturę, Blend it jest bardziej porowata, szybciej też zaczyna się z niej robić krusząca się "frotka". Te z H&m są turbo trwałe! Używam kolejnej już chyba czwarty miesiąc i nie zaczęła się kruszyć, rozdzierać czy zmieniać w gąbczasty twór o coraz bardziej dziurawej strukturze. Z czasem jedynie trochę bardziej zapycha się podkładem i jest trudniejsza do domycia - poza tym nic. Dodam, że nie widzę różnicy w strukturze między poszczególnymi gąbkami z zestawu. Gąbki naprawdę świetnie rozprowadzają podkład, doskonale wtłaczają go w cerę; zmoczone chłoną tyle samo produktu co wspomniana Blend it. Rozprowadzają podkład równo, bez smug czy prześwitów, zostawiając naturalne wykończenie. Naprawdę świetny wybór - zdecydowanie polecam, odkąd je mam, nie chce mi się już zamawiać internetowo Blend it; różnica jest niezauważalna, a cenowo i pod względem trwałości i solidności wykonania te H&m wypadają bez porównania lepiej. Zdecydowanie wolę przejść się do strefy beauty w H&m i kupić kolejne opakowanie :)
    Zalety:
    • odpowiednio miękkie, elastyczne, idealnie blendują podkład, bardzo trwałe, 3 sztuki w zestawie, cena, wygląd
  • 4 sierpnia 2018 o 16:17
    Ukochane moje!
    Kupiłam te gąbki na wyprzedaży za 20zł, czyli o połowę taniej :) One są genialneee! Mięciutkie, elastyczne, fajnie rosną pod wpływem zmoczenia, nie pochłaniają tony podkładu, wszystkie mają ciekawe, przydatne kształty :) Łatwo się domywają, nie rozrywają się przy myciu, są porządnie wykonane, na pewno na długo mi posłużą. Dużo słyszałam o jakości gąbeczek H&M, bardzo się cieszę, że mogłam się przekonać na własnej skórze o ich świetności!