Zestawy pędzli do makijażu

Design produktu:
    Amiable
    30 sierpnia 2018 o 19:08
    Polecam dla początkujących
    Kupiłam je w celu nauczenia się malować profesjonalniej niż zazwyczaj. Nie znałam się kompletnie na pędzelkach, który do czego. W zestawie mamy cztery pędzelki oraz małą kosmetyczkę do nich. Genialnie blendują i rozcierają. Już za pierwszym razem widziałam różnicę w makijażu. Są genialne. Łatwe w obsłudze. Wyglądają prześlicznie. Nieco małe w rozmiarze. Jedyne zastrzeżenia mam do pierwszego pędzelka na zdjęciu. Bardzo ciężko się go używa. Jako jedyny jest niepraktyczny. Cena co do jakości jest adekwatna. :)
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    Sanji
    1 maja 2018 o 6:21
    Dobre na początek
    Nigdy nie miałam ambicji nauczyć się malować oczu, ponieważ mam małe i z opadającą powieką więc strasznie trudno coś na nich wymyślić. Ostatnio stwierdziłam, że najwyższy czas, ale pojawił się problem. Który pędzelek do czego? Jaka firma najlepsza? Lepiej kupić drogie i mieć pewność że będą trwałe cy tanie, żeby nie żałować jak mi się znudzą te eksperymenty? Na pomoc przyszedł mi ten zestaw. Kończąc ten przydługi wstęp - pędzle kosztują 87zł co wychodzi niecałe 22 zł za szt. więc są ze średniej półki cenowej. Dodatkowo mamy małą kosmetyczkę. Dla mniej zaawansowanych osób może posłużyć jako solowy zestaw dla już znających się na makijażu - jako podróżny. Pędzle są mięciutkie. Mamy jeden pędzel do nakładania cieni - dla mnie troszkę przyduży ale jak wspomniałam małe oczy - dwa do rozcierania i jeden płaski przy którym jest napisane "smudge", ale nie wiem jak nim można cokolwiek rozcierać. Ja go używam do nakładania cienia gdy chce go mieć bardzo blisko rzęs lub na dolną powiekę, gdy chcę nałożyć precyzyjnie.. Pędzelki mają dość krótkie rączki, ale wygodnie się je trzyma. Design jest prosty i raczej nic ciekawego się na nim nie dzieję. Ładnie nakładają cienie i nie kradną produktu. Troszeczkę się zabarwiły, ale nie jestem pewna czy to ja nie umiem ich dobrze umyć. Poza tym nic się z nimi nie stało są w takim samym stanie jak przy zakupie - nie porozłaziły się. Co do kosmetyczki - jest bardzo dobrej jakości ze skóropodobnego (?) materiału suwak się nie zacina. Jeśli nawet nie do pędzli to do czegoś innego, ale na pewno się przyda. Polecam zestaw nauczyłam się nim podstaw i w moim przypadku w 100% wystarcza do wykonaniu makijażu oka.
    Zalety:
    • kosmetyczka
    • nie rozchodzą się
    • nadają się do podróży
    • mają wszystko to co jest potrzebne do aplikacji cieni
    Wady:
    • dostępność (w mniejszych miastach nie ma sephory)
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu