Urządzenia IPL

Łatwość obsługi:
Design produktu:
    brendi
    4 czerwca 2024 o 11:56
    Mój stary przyjaciel od lat, szkoda go porzucić bo działa, ale ma swoje wady i zalety też
    Ach, otrzymałam go do testów może 5-6 lat temu - cały czas korzystam i cały czas działa. Oczywiście sięgam po niego jak mi się przypomni, najczęściej latem. Nie daje błyskawicznych ani bardzo długotrwałych efektów, ale do tego co potrzebuję nawet się sprawdza. Albowiem borykam się z włoskami na brodzie czy wąsikiem i mój sposób jak dotąd jest ok. Depiluję więc nim okolice twarzy oraz ręce. mój sposób polega na tym iż najpierw używam klasycznego depilatora i po prostu wyrywam włoski, a później IPL. IPL używam jeszcze prze może 3-4 dni. A gładka skóra jest ze mną ok 3-4 tygodni. Myślę, że praca z tego typu urządzeniami w domu jest mozolna i wymaga cierpliwości, czasu oraz odpowiedniej strategii. Nie wiem jak działają nowe urządzenia i jakie efekty dają - być może dużo się już zmieniło w tej dziedzinie. Mi po prostu nie chce się spędzać codziennie 30-60min na depilacji IPL całego ciała. Próbowałam, ale efekty nie były super więc za każdym razem przegrywałam tę walkę. Zawsze daję na najwyższe obroty ;) Nie patrzę na zalecenia, bo wydaje mi się że jak podciągnę "temperaturę" to lepiej i mocniej zadziała. I tym samym po rozgrzaniu (czyli dłuższym działaniu) strzały są już bardzooo gorące gdy wykonuje się naraz 1-2 (znów wydaje mi się, że jak zrobić ich więcej to efekt będzie lepszy), ale do wytrzymania. Nie dodałam, że faktycznie jest to bezbolesne. Nie ma też problemu by taką depilację zrobić sobie samemu, choć przy udach przydaje się wsparcie. Jedyny problem to wystające kości na rękach czy piszczelach. Tam trzeba się nagimnastykować. Spróbuję jeszcze raz wrócicć do tego depilatora. Sama narobiłam sobie nadziei, żeby jeszcze sumienniej go przetestować. Bo efekty jakieś tam są. Np. na twarzy i rękach jestem bardzo zadowolona już po trzech-czterech dniach depilacji (dwoma depilatorami), bo włoski znikają w 80-90%. Przy standardowym i prawidłowym używaniu (tylko depilatora IPL i golenia) na ciele myślę, że możemy się spodziewać efektów max 30-40%. I tu myślę, że trzeba uzbroić się w większą cierpliwość i stosować ten depilator chociaż co drugi dzień przez 2-3 tygodnie. Ogólnie, ten depilator bardzo mi się przydaje i jest ok. Zwłaszcza jak jadę gdzieś na wakacje i nie chcę sięgać codziennie po pęstę... ;) Ale nie wiem czy mogę polecić... Może lepiej wybrać się na profesjonalny zabieg kilka razy ?
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    • Łatwość obsługi
    Otrzymałam do testów od marki/producenta