Urządzenia IPL

Philips IPL Lumea SC2004 (Urządzenie do fotodepilacji)

Philips Lumea SC2004/11

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
    Pumm
    18 marca 2020 o 20:27
    Moje najlepsze urządzenie kosmetyczne
    Recenzję wystawiam po 8 miesiącach używania. Moje włosy są mocne i ciemne. Bardzo chciałam żeby to urządzenie działało lecz szkoda mi było wydawać na nie kasy nie mając gwarancji jego skuteczności. Odkupiłam je więc jako sprzęt używany... z ogłoszenia. Dodatkowo wgrałam na telefon aplikację - bardzo ją polecam ponieważ przypomina i planuje kolejne naświetlania oraz daje cenne wskazówki. Użycie LUMEA jest dziecinnie proste. Golimy dany obszar ciała i miejsce po miejscu przykładamy urządzenie i naświetlamy skórę. Błysk startuje gdy okienko całkowicie przylega do skóry. Warto trzymać przycisk uruchomienia lampy cały czas - jest wtedy łatwiej. Po paru użyciach zaplanowanych przez aplikację włosów jest dużo mniej i są słabsze. Niektóre miejsca nie mają ich już wcale. Pachy najszybciej zareagowały na naświetlania. Teraz już ich nie depiluję tylko naświetlam gdy aplikacja da znać . Są gładkie !!!! Nogi wymagają jeszcze depilacji między naświetleniami ale jest tych włosów zdecydowanie mniej i są słabsze. Najważniejsze jest to, że skończył się problem wrastających włosów. Nad nogami trzeba się napracować dłużej ale warto. Bateria nie starcza na dwie nogi więc robię je na dwa razy. Przedramiona też mają pojedyńcze, słabe włoski ale miedzy naświetleniami nie muszę nic robić. Bikini najsłabiej zareagowało bo włosy które się pojawiają są dalej mocne. Jest ich mniej więc mam nadzieję że konsekwencją wygram również z nimi. Poziom na jakim robię naświetlenia to 4 lub 5. W miejscach wrażliwych może być mniej komfortowo więc lepiej zacząc od nich bo na początku lampa nie jest tak rozgrzana. Podsumowując bardzo POLECAM ten produkt a jeśli ktoś nie wie jak sprawdzi się u niego - niech kupi używany produkt. LUMEA to hit dla kobiet. Ciesze się że po wielu miesicąch rozmyślania i czytania opinii zdecydowałam się ją kupić.
    Zalety:
    • skuteczność działania
    • łatwość stosowania z aplikacją
    • wygoda i możliwość zmiany siły naświetleń
    Wady:
    • bateria nie wystarczy na naświetlenie dwóch nóg
    • cena nowego produktu
  • 23 października 2019 o 13:33
    Fajne urządzenie
    Mam jasną karnacje i ciemne grube włoski. Często miałam problem z wrastającymi włoskami, które podrażniały moją skórę dlatego zainwestowałam w Philips Lumea. Urządzenie sprawdziło się u mnie w 100% - szczególnie w intymnych okolicach. Włosy faktycznie długo się nie pojawiają ( a jeśli już to bardzo cienkie). Niestety jestem zbyt leniwa żeby bawić się nim w depilację nóg. Przy depilacji pach i bikini - jest niezastąpiony. Do urządzenia dołączona jest nakładka do ciała i mniejsza do twarzy. Dodatkowo otrzymujemy pokrowiec i oczywiście ładowarkę. Sama depilacja nie jest bolesna.
    Zalety:
    • działanie
    • design
    • technologia
    Wady:
    • bateria mogłaby być lepsza ( nie jestem w stanie ogolić całej nogi na jednym naładowaniu)
    • nie jestem pewna czy sprawdzi sie u kobiet z jasnym owłosieniem
  • 2 lutego 2019 o 22:06
    Cudo
    Mam jasną cerę ciemne i grube włosy. A raczej miałam bo Lumea pięknie je zlikwidowła. Teraz robię tylko przypominające zabiegi co 3~4 miesiące. Od roku włosy nie dorastają a jeśli nawet kilka się pojawi to są to cienkie słabe włoski. Jestem bardzo zadowolona.
    Zalety:
    • Nie boli, skuteczność
    xxoxxo
    11 lutego 2017 o 23:22
    Pieniądze wydane w błoto!
    Tragedia.. Nie będę się za wiele rozpisywać ponieważ nie ma co opisywać. Jedynie zmarnowane kilkaset złotych i pół roku cierpliwości na efekt. Mam włosy ciemne i grube (podobno na takich efekt jest najlepszy i najprędzej zauważalny), używałam regularnie według zaleceń producenta przez pół roku w okolicach bikini i na nogach. Włosy nawet nie przestały rosnąć wolniej... Całkowity brak efektów, tak jak rosły tak rosną. Już nie mówię o całkowitym się pozbyciu ich. Nie wierzę w takie sprzęty i światło IPL. Działanie tego sprzętu wydawało się zbyt piękne. Namówiłam sama siebie po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii w internecie i aż ciężko mi uwierzyć że na mnie nie zadziałał w ogóle, skoro wszyscy go tak wychwalają. Moja opinia to całkowite NIE, za te pieniądze lepiej zainwestować w wizytę u kosmetyczki.
    ehawee
    29 stycznia 2017 o 20:05
    Philips Lumea SC2009 - totalne rozczarowanie :(
    Na wstępie zaznaczam, że swoją opinię wystawiam po 7 miesiącach używania modelu Philips Lumea SC2009. Mam cerę jasną z bardzo ciemnymi i grubymi włoskami, więc idealną do tego typu zabiegów. Jakieś 8 lat temu wykonywałam 5 zabiegów depilacji laserowej w gabinecie dermatologii estetycznej i efekty były rewelacyjne. Stąd też chęć zainwestowania w coś, co mogę mieć w domu i co miało zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy. Z opinią wstrzymywałam się tak długo, bo ciągle wierzyłam, że uzyskam pożądane rezultaty. Niestety, po 7 miesiącach stosowania produktu uważam, że niemałe pieniądze (ok. 2000 zł) wyrzuciłam w błoto :( Rezultaty depilacji kompletnie nie pokrywają się z tym, co tak szumnie opisuje producent. Na początku urządzenie stosowałam co 2 tygodnie na najwyższym stopniu (5). Według producenta efekty miałam zobaczyć już po 4 zabiegach, by później móc urządzenie stosować coraz rzadziej. Efekty owszem były, ale minimalne. Nie zraziłam się tym i urządzenie stosowałam dalej (co 2 tygodnie). I tak po tych 7 miesiącach mogę podsumować poszczególne partie ciała: - nogi, dolne partie - efekty depilacji 30% - kolana - efekty depilacji 10% - nogi, górne partie - efekty depilacji 20% - okolice bikini - efekty depilacji 20% - pachy - efekty depilacji ZERO Urządzenie, pomimo 3 nakładek, kompletnie nie radzi sobie z partiami ciała, które nie są równą powierzchnią (pachy, kolana, kostki itp.) Kolejnym minusem jest to, że urządzenie nie działa przy podłączeniu kablem, a co za tym idzie, nie ma szan wydepilować za pierwszym podejściem wszystkich partii ciała. Trzeba poczekać aż Lumea ponownie się podładuje i zacząć ponownie depilację. Nie wiem, czy mój egzemplarz jest jakiś felerny (kupiłam w znanym internetowym sklepie ze sprzętem elektronicznym), czy Lumea jest tak słabym urządzeniem. Tak, jak napisałam, mam idealne warunki do depilacji laserowej, a Lumea kompletnie u mnie nie zdała egzaminu. Dzisiaj bardzo żałuję zakupu sprzętu, który kompletnie nie jest wart wydania ok. 2 tys. złotych.