Urządzenia IPL

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 24 sierpnia 2024 o 1:08
    Cena jest dość wysoka ale nie jest to zakup który powtarza się często więc można się szarpnąć
    Philips Lumea 9000 BRI955/00 to zaawansowane urządzenie IPL, które znacząco poprawiło komfort i efektywność depilacji w domu. Dzięki technologii intensywnego światła pulsacyjnego, urządzenie skutecznie redukuje wzrost włosów, zapewniając długotrwałe efekty. Jednym z jego największych atutów jest możliwość dostosowania intensywności światła do różnych obszarów ciała i kolorów skóry, co zwiększa bezpieczeństwo i komfort stosowania. Lumea 9000 jest również wyposażona w czujnik skóry, który automatycznie dostosowuje ustawienia, co zapewnia bezpieczne i efektywne działanie. Urządzenie działa zarówno na sucho, jak i w połączeniu z żelem chłodzącym, co dodatkowo poprawia wygodę stosowania. Czas zabiegu jest krótki, a efekty widoczne są już po kilku sesjach. Jednakże, jednym z minusów jest dość wysoka cena urządzenia. Choć inwestycja ta może się zwrócić w postaci długotrwałych efektów, jest to koszt, który należy uwzględnić przy podejmowaniu decyzji o zakupie. Mimo tego, Philips Lumea 9000 BRI955/00 oferuje doskonałą jakość i skuteczność, która rekompensuje tę wadę.
  • 23 lipca 2024 o 12:31
    Nowy ulubieniec
    Philips Lumea 9000 BRI955/00 to zaawansowane urządzenie IPL (Intense Pulsed Light) do domowej depilacji, które obiecuje długotrwałe efekty gładkiej skóry. Produkt ten jest częścią nowoczesnej linii Lumea 9000, znanej z efektywności i bezpieczeństwa. Przyjrzyjmy się, jak sprawdza się w praktyce. **Design i konstrukcja** Philips Lumea 9000 BRI955/00 cechuje elegancki i ergonomiczny design. Urządzenie jest lekkie i dobrze leży w dłoni, co ułatwia manewrowanie i dotarcie do trudno dostępnych miejsc. W zestawie znajdują się trzy nasadki dostosowane do różnych obszarów ciała: ciała, twarzy i miejsc wrażliwych (jak okolice bikini). Każda nasadka ma inny kształt i rozmiar okienka, co zapewnia precyzyjne i skuteczne działanie na różnych partiach skóry. **Technologia i funkcje** Lumea 9000 wykorzystuje technologię IPL, która jest stosowana również w profesjonalnych salonach kosmetycznych. Urządzenie emituje impulsy światła, które przenikają do cebulek włosów, powodując ich stopniowe osłabienie i wypadanie. Produkt posiada pięć regulowanych poziomów intensywności, co pozwala na dopasowanie mocy do różnych typów skóry i koloru włosów. Philips Lumea 9000 BRI955/00 jest wyposażony w inteligentny czujnik SmartSkin, który pomaga użytkownikowi wybrać odpowiednią intensywność impulsu, bazując na odczycie koloru skóry. Dodatkowo, technologia Slide and Flash umożliwia szybkie przesuwanie urządzenia po skórze, co skraca czas zabiegu. **Efektywność i rezultaty** Jednym z głównych atutów Lumea 9000 jest jego efektywność. Już po kilku zabiegach zauważalne jest wyraźne zmniejszenie ilości włosów. Producent zaleca stosowanie urządzenia co dwa tygodnie przez pierwsze dwa miesiące, a następnie co cztery do ośmiu tygodni w celu utrzymania efektów. Użytkownicy często chwalą sobie długotrwałe rezultaty, które pozwalają cieszyć się gładką skórą przez długi czas bez konieczności częstych zabiegów. **Bezpieczeństwo i komfort użytkowania** Urządzenie zostało zaprojektowane z myślą o bezpieczeństwie użytkownika. Wbudowane filtry UV chronią skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania, a różne nasadki zapewniają delikatne działanie na wrażliwych obszarach, takich jak twarz czy bikini. Dzięki regulacji intensywności można dostosować moc urządzenia do własnych potrzeb, co minimalizuje ryzyko podrażnień. **Łatwość użytkowania i wygoda** Philips Lumea 9000 BRI955/00 jest bezprzewodowy, co zwiększa jego wygodę i mobilność. Pełne naładowanie baterii wystarcza na wykonanie pełnego zabiegu na całym ciele. Urządzenie jest również stosunkowo ciche, co sprawia, że zabiegi są komfortowe i relaksujące. Dodatkowym plusem jest aplikacja Lumea, która pomaga śledzić harmonogram zabiegów i dostarcza wskazówek dotyczących użytkowania. **Podsumowanie** Philips Lumea 9000 BRI955/00 to zaawansowane urządzenie IPL, które oferuje skuteczną i długotrwałą depilację w warunkach domowych. Jego elegancki design, łatwość obsługi oraz zaawansowane technologie sprawiają, że jest to produkt godny uwagi. Jeśli szukasz skutecznego rozwiązania na długotrwałe pozbycie się niechcianych włosów, Lumea 9000 z pewnością spełni Twoje oczekiwania, oferując profesjonalne efekty bez konieczności wizyt w salonie kosmetycznym.
  • 24 lutego 2024 o 20:29
    Nie dla mnie
    Kupiłam urządzenie po długim namyśle i porzuceniu depilacji laserowej u kosmetyczki. Ma ona dużo pozytywnych opinii, natomiast u mnie się niestety w ogóle ono nie sprawdziło. Mam ciemne, cienkie włoski i nie powinno być problemu z ich usunięciem, natomiast po wykonaniu pełnej serii zabiegów wszystko odrastało tak, jak wcześniej. Dałam jej szansę 3 razy i za każdym razem kończyło się takim samym efektem, więc finalnie lumei się pozbyłam i wróciłam do zwykłego golenia.
    Zalety:
    • w moim przypadku żadne
    • brak efektu
  • 17 lutego 2024 o 18:59
    Hmmm
    Depilator zakupiłam już ponad 2 lata temu. Na początku byłam zachwycona, mimo że sama depilacja zajmuje jednak trochę czasu (chcą wykonać kilka okolic). Po kilkudziesięciu użyciach mam delikatne wrażenie, że trochę śmierdzi „spalonym”, a szybki wkładów sa zabrudzone już na amen, mimo, że bardzo dbałam i czyściłam po każdej aplikacji. Generalnie teraz mam już ponad roczną przerwę w depilacji, a moje włosy szczególnie w okolicą ch pach rosną duuuuzo rzadsze, cieńsze, jaśniejsze. To naprawdę działa, ale trzeba być regularnym. Fajny produkt, ale nie idealny :)
  • 15 października 2023 o 21:51
    Kasa wyrzucona w błoto
    Urządzenie Ipl posiadam od lutego Robię wszystkie zabiegi wg aplikacji niestety wg mnie szkoda kasy Po pierwsze zajmuje to strasznie dużo czasu Po drugie producent oczywiście zabezpieczył się mówiąc że nie na każdy włos działa Moje włosy ani nie są czarne ani szczególnie mocne a mimo to z działaniem słabo Jedyna partia na której zauważyłam różnice to pachy Więc zd3cydowanie czuje się rozczarowana ale dobrze ze nie kupiłam jakiegoś tańszego zamiennika bo pomyślałabym że może to przez cenę niestety nie ogólnie jeśli ktoś ma sporo czasu i naprawdę rzadko się depiluje to może to właśnie produkt dla was
    Zalety:
    • Bateria dość długo trzyma choć wolałam używać pod ladowarka
    • Skuteczność
    • Długość zabiegu