Kremy do depilacji

Sally Hansen Brush-on Hair Remover Depilator to twarzy z pędzelkiem

• 6 maja 2022 o 23:15
    Niszczy skórę. Zdecydowanie jestem na nie!
    Mam bardzo cienką skórę do około ust. Wydaje mi się, że reszta ludzi też tak ma. Miałam ten produkt bardzo dawno temu, ale jego skutki uboczne pamiętam do dnia dzisiejszego. Produkt dość drogi a działanie? Usuwa nie wszystkie włosy, mimo zalecanego czasu. Mimo, że nie trzymałam go dłużej niż na instrukcji to podrażnił mnie. Po zmyciu skóra była zaczerwieniona i pojawiły się drobne ranki, które następnie zamieniają się w strupki. Zdecydowanie jeśli meszek nie jest czarny ani aż tak denerwujący, to lepiej go nie ruszać, bo może odrośnie gorszy albo i nie.
  • 17 lipca 2013 o 13:56
    polecam
    Przerzuciłam się na ten depilator po rozjaśniaczu Sally Hansen. Strzał w dziesiątkę - usuwa wszystko dokładnie i bez podrażnień. Minus jeden - działa tak dobrze mniej więcej do pół roku po otwarciu opakowania. Potem jest mniej dokładny, wymaga dłuższego trzymania na skórze, a i tak nie usuwa wszystkiego. Mimo to, to i tak najlepsze rozwiązanie dla drażliwej skóry. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 5 opakowań
  • 5 kwietnia 2013 o 1:10
    mieszane odczucia
    Kupiłam jakiś miesiąc temu na allegro, zwiedziona opisem tego "cudu" jakby się mogło wydawać. Użyłam pierwszy raz i było całkiem ok, włoski ładnie usunął, żadnych podrażnień, natomiast odrosły bardzo szybko bo już za tydzień musiałam powtórzyć aplikację na odrastających włoskach z którymi nie poradził już sobie tak dobrze, mimo zapewnień producenta, że usuwa nawet włoski pod skórą :D dobry żart nawet maksymalny czas aplikacji nie pomógł a ponadto pojawiły się pomarańczowe plamy po obu stronach ust! Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 1 października 2011 o 13:25
    No przecie, że cudeńko :)
    To jest produkt, który mnie uratował. Jako rasowa brunetka oraz spadkobierczyni ojcowskich genów mam bujne, grube owłosienie (szkoda, że nie na głowie:). Dlatego też od najmłodszych lat borykałam się z "wąsikiem" oraz z ciemnymi włosami przy uszach, czyli "baczkami". Próbowałam rozjaśniać je wodą utlenioną, ale to niewiele dawało. Baczkami jeszcze się nie zajęłam, przymierzam się do rozjaśniacza Sally Hansen, ale ten krem do usuwania włosków naprawdę zdziałał cuda! Wcześniej używałam wosku, ale wiadomo, że na tak delikatnie miejsce to samobójstwo (nie zapomnę zażenowanych współpracowników, którzy nie pytali, ale domyślali się co się stało, bo po półtora tygodnia wąsika już nie było...). Po 10 minutach od nałożenia produktu nie mam śladu po włoskach, skóra nie jest podrażniona, nie mam czerwonych plam i nic nie szczypie :) włoski odrastają wolniej, są cieńsze, delikatniejsze, krótsze. Nie wrastają. Produkt jest baaardzo wydajny. Mam go ponad rok (z racji tego, że używam średnio raz na miesiąc, czyli według potrzeby) i starczy mi jeszcze na długo. Zdecydowanie polecam, dzięki niemu nabrałam pewności siebie :) Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    agiaxis
    14 czerwca 2011 o 10:02
    Zdecydowanie NIE!
    Kupiłam ten preparat zachęcona pozytywnymi recenzjami i od razu zabrałam się do testowania. Najpierw zrobiłam próbę na dłoni (odczekałam więcej niż 3 min, może 6-7), po zmyciu nie było zaczerwienienia, podrażnienia, a włoski częściowo (niestety tylko częściowo) zniknęły. Nałożyłam więc na górną wargę i tym razem tak długo nie czekałam, może 4-5 min, gdyż poczułam niemiłe szczypanie. Jak tylko zaczęłam zmywać już widziałam, że to będzie katastrofa - w kącikach ust miałam brzydkie, czerwone szczypiące rany, obtarty naskórek, który nawet przemyty delikatnym hydrolatem aloesowym bolał i szczypał. Jeszcze bym to jakoś przebolała i się przemęczyła, gdyby chociaż włoski zostały ładnie usunięte, ale niestety - niewielka część została usunięta, ale reszta została i wyglądało to strasznie. Przez 4 dni kurowałam się maścią ochronną i pantenolem, żeby jakoś zatuszować ten "małpi pyszczek". W dodatku pędzelek, którym nakłada się krem jest sztywny i już samo nakładanie jest dość drażniące wrażliwą skórę. Od kilku lat stosowałam z powodzeniem pastę cukrową i ani razu nie miałam podrażnienia, chciałam jednak wypróbować coś nowego i teraz żałuję. Nawet nie mam do czego wykorzystać teraz tej reszty, która została w opakowaniu - nie spełnia swojej roli:( Jedna gwiazdka za to, że może jednak wykorzystam raz jeszcze do rąk - przynajmniej do tego nie zaszkodzi. Nie polecam, a wręcz odradzam!!! Używam tego produktu od: użyty 2 razy Ilość zużytych opakowań: rozpoczęte jedno