Ziaja Kozie Mleko, Krem 2 `Odżywianie i wygładzanie`

• 19 lutego 2021 o 16:55
    Świetny krem Ziaja
    krem 2 kozie mleko, odżywczo-wygładzający do suchej skóry od Ziaja to jeden z lepszych jakich używałam. Ma on delikatną i aksamitną konsystencję, którą łatwo aplikuje się na twarzy. Szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu. Doskonale regeneruje suchą skórę (szczególnie teraz gdy na zewnątrz jest mróz). Przy regularnym stosowaniu tego kremu czuję, że moja twarz wygląda na bardziej promienną i odżywioną, a to dzięki bogatej formule naturalnych substancji odżywczych. Kremik chroni przed nadmierna utratą wody i redukuje drobne zmarszczki, dzięki temu skóra jest fajnie napięta i wygładzona, a ja już nie muszę się martwić wysuszoną skorą na twarzy, zwłaszcza w okolicach nosa bo krem kozie mleko świetnie nawilża te miejsca. Opakowanie jest również bardzo wygodne w użytkowaniu. Jest ono w postaci plastikowego słoiczka z odkręcaną nakrętką. Śmiało mogę go Wam polecić ten krem ????
  • 15 stycznia 2021 o 13:13
    Fajny kremik
    Ja bardzo lubię kremy od Ziaja, szczególnie wtedy, kiedy moja skóra potrzebuje większego nawilżenia. I na tym również się nie zawiodłam. Krem jest dość gesty i tłusty, a moja twarz się po nim mocno świeciła, więc używałam go tylko na noc, ale fajnie sobie poradził. Skóra przez noc dostawała odpowiednią dawkę nawilżenia. Nie wiem jak działa na zmarszczki, bo jeszcze ich nie mam, poza tym używałam go trochę na raty, wtedy kiedy potrzebowałam większej dawki nawilżenia. Jak dla mnie fajny Krem na kryzysowe sytuacje.
    tiruru
    4 października 2020 o 23:44
    Rewelacyjny!
    Mojej skórze twarzy bardzo odpowiadają kremy firmy Ziaji. Krem ten kupiłam za jednym razem z kremem 1 tej linii. Jeden i drugi krem jest suuper. Szata graficzna tej serii jest minimalistyczna i miła dla oka. Moja twarz wymaga na wieczór dość dobrego nawilżenia i krem ten spełnia moje oczekiwania. Przede wszystkim dobrze się go rozprowadza i nie potrzeba dużej ilość kremu na nasmarowanie twarzy. Jest więc też wydajny. Pięknie pachnie mleczkiem. Mój hit kremu na noc! 5/5!
    • działanie
  • 14 czerwca 2020 o 12:35
    Fajny kosmetyk
    Kosmetyk otrzymujemy zapakowany w kartonowe pudełeczko, które jest ofoliowane wcześniej więc nie ma obaw,że ktoś wcześniej mógł grzebać swoimi wszędobylskimi łapkami w środku. Po zdjęciu folii widzimy standardowy kartonik w szarej tonacji kolorystycznej z małym rysunkiem kozy. Normalnie szał :D Po otwarciu kartonika widzimy białe pudełeczko o pojemności 50ml charakterystyczne dla kremów Ziaji w tym samym kolorze co kartonik. Oczywiście jest zabezpieczone sreberkiem dla higieny. Co ważne nie zawiera w swoim składzie parafiny co jest dla mnie wielkim sukcesem, bo ciężko znaleźć taki krem,a żeby jeszcze nie kosztował majątek to już w ogóle. Przechodząc do działania nie mam mu naprawdę nic do zarzucenia. Moja buzia naprawdę go lubi bo jest po nim gładka, nawilżona i miękka. Jest w stanie nawilżyć nawet najbardziej suche partie mojej buzi takie jak podbródek, czoło i nos, czyli miejsca u mnie bardzo problematyczne. I czuć to nawilżenie dotykając delikatnie twarzy dosłownie nie do uwierzenia jest to,że nie czuję tam dzięki niemu żadnej suchości. Jeśli chodzi o jego konsystencję to jest ona gęsta , treściwa a jednocześnie nie taka ciężka jak np masło kakaowe, które było jednak ciężkawe i tłustawe, co jest dla mnie dużo bardziej do przyjęcia. Po aplikacji buzia trochę się świeci, ale mnie to nie przeszkadza ,ponieważ od razu potem nie kładę się do łóżka więc siłą rzeczy poduszka nie jest nim usmarowana. Ma czas aby się wchłonąć trochę w twarz. I następnego dnia rano właśnie widać efekt, działania kremu czyli to o czym wspomniałam wcześniej. Kolejną zaletą jest zapach, taki lekko pudrowy,kremowy bardzo ciekawy jak dla mnie. Oczywiście nie jest bardzo intensywny i nie drażni nosa. Po prostu przyjemny. Jeśli chodzi o wydajność tutaj również nie mam mu nic do zarzucenia bo jest naprawdę dobra, nie zużyłam jeszcze połowy nawet w te półtora miesiąca, a nie żałuję sobie tego kremu i jestem systematyczna w jego używaniu. Nie spowodował u mnie żadnych skutków ubocznych typu zapychanie, uczulenia czy innych atrakcji .
    Zalety:
    • dobrze nawilża i odżywia mocno wysuszoną skórę
    • jest wydajny
    • gęsta, kremowa konsystencja,
    • lekki pudrowy zapach
    Wady:
    • jest odrobinę za tłusty
    Drogeria Natura
  • 20 maja 2020 o 21:35
    Dobry krem w rozsądnej cenie
    Bardzo lubię ten krem, nie dość, że jest naprawdę tani to jest dobrej jakości. Ma ładne, typowe dla Ziaja opakowanie. Produkt jest wydajny. Krem szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu. Skóra po jego stosowaniu jest wyraźnie odżywiona oraz wygładzona.
    • odżywienie
    • wygładzenie