Szczoteczki do zębów dla dzieci

Jordan Step by Step, Szczoteczka do zębów dla dzieci 0-2 lat

• 11 kwietnia 2025 o 18:28
    szczoteczka
    Szczoteczka Jordan Step by Step (0–2 lata) to świetny wybór na start z higieną jamy ustnej u najmłodszych. Ma bardzo miękkie włosie, które jest delikatne dla dziąseł i pierwszych ząbków – nic nie podrażnia i nie powoduje dyskomfortu. Ergonomiczny uchwyt dobrze leży w rączce dorosłego, ale też zachęca dziecko do samodzielnych prób. Dodatkowy plus za kolorowy design i oznaczenie ilości pasty – to naprawdę ułatwia codzienne rytuały. U nas się sprawdza rewelacyjnie, zdecydowanie polecam każdej mamie!
    Zalety:
    • wygląd
    Wady:
  • 28 października 2024 o 23:41
    Swietny początek z ząbkami dla maluszka
    Szczoteczka jest przeznaczona dla maluszków od wieku 0-2 lat. Moja córka obecnie ma 1,5roku. Jest tak naprawdę na etapie początkowym, jeśli chodzi o higienę jamy ustnej i ząbków. Ciężko też było się zdecydować na pierwszy zakup szczoteczki. Szczoteczka od marki Jordan, to był pierwszy strzał, jeżeli chodzi o szczoteczki dla dzieci. Zdecydowanym krokiem poszłyśmy do najbliższej drogeri i wybralysmy właśnie ją. Podkreślam, że było wiele innych na półce, ale akurat ta wpadła w oczko mojej córce. Tutaj mogę zaznaczyć odrazu, że sama kolorystyka i wygląd przykuwa nawet uwagę dziecka. Za co ogromny plus za ogólny jej wygląd. Jeżeli chodzi o kwestie działania i ogólej ocenie samej szczoteczki to moim zdaniem, nie mogłyśmy z córka trafić lepiej. Szczoteczka jest tak wyprofilowana i rączka dopasowana do, że tak powiem "małych raczek", że tutaj nie mam w ogóle zastrzeżeń. Rączka też jest wykonana z gumowego uchwytu, gdzie moja córka czasami chce ja gryźć, podczas szczotkowania tzn. już na końcu. A to dlatego, że ząbki wciąż wychodza to nowe, i czasami ta rączkę traktuje jak gryzak podczas szczotkowania. Samo włosie jest naprawdę wytrzymałe, ponieważ córeczka gryzie je często podczas szczotkowania samodzielnego. Jest to jeden z głównych etapów, dziecięcego szczotkowania. Dlatego tak ważne jest, żeby włosie szczoteczki było bardzo wytrzymałe i nie wylatywały włoski. Super szczoteczka w atrakcyjnej cenie. Naprawdę godna polecenia dla maluszków. Jest super wytrzymala i naprawdę wyprodukowana z myślą o tym, że będą ja używały tak małe dzieci. Nie znalazłam w niej minusów. U nas się sprawdza.
    Zalety:
    • Bardzo wytrzymałe włosie
    • Gumowa końcówka
    • Wielkość adekwatna do wieku dziecka
    • Świetne kolory
    • Miękkie włosie
    • Wyprofilowana rączka
    • Dobra Cena
    Wady:
    • Nie ma
  • 3 września 2024 o 11:18
    Czyste Ząbki, Wielka Frajda
    Pierwsze, co rzuca się w oczy, to kolorowy i przyjazny dla dziecka design szczoteczki. Kolory są żywe, a wzory ciekawe, co przyciąga uwagę malucha i zachęca do mycia zębów. Rączka jest dobrze dopasowana do małych dłoni, co ułatwia dziecku samodzielne trzymanie szczoteczki. Dodatkowo, na końcu rączki znajduje się gumowa stopka, która zapobiega ślizganiu się szczoteczki, gdy dziecko próbuje ją postawić. Mimo miękkości, włosie jest wystarczająco skuteczne, by dobrze czyścić pierwsze ząbki. Nie zauważyłem, aby włosie szybko się zużywało, co jest dużym plusem, biorąc pod uwagę, że małe dzieci często gryzą szczoteczkę. Mój syn szybko przyzwyczaił się do szczoteczki Jordan, a dzięki jej ergonomicznemu kształtowi, chętniej brał udział w codziennym myciu zębów. Rozmiar główki szczoteczki jest idealnie dopasowany do małej buzi dziecka, co umożliwia dokładne czyszczenie wszystkich ząbków bez ryzyka podrażnienia dziąseł. Cena szczoteczki jest przystępna, co czyni ją dostępną dla większości rodziców. Biorąc pod uwagę jakość wykonania i funkcjonalność, uważam, że jest to dobry stosunek jakości do ceny. Jordan Step by Step dla dzieci to doskonały wybór dla rodziców, którzy szukają pierwszej szczoteczki do zębów dla swojego malucha. Przyjazny design, miękkie włosie, ergonomia i bezpieczeństwo to główne zalety tego produktu. Moje doświadczenie z tym produktem jest bardzo pozytywne, a mój syn chętnie z niego korzysta, co jest najlepszym dowodem na to, że szczoteczka spełnia swoje zadanie.
  • 31 lipca 2024 o 8:08
    Ależ ona fajna!
    Na Jordan Step by Step wpadłam przypadkiem, gdy szukałam w supermarkecie szczoteczki dla swojej córki, w ogóle będąc przekonana, że nie znajdę tam pewnie nic dla dzieci, tylko dla dorosłych. A tu proszę, dwie urocze szczoteczki w całkiem dobrej cenie - biere. Ten przypadkowy zakup okazał się być na prawdę świetny. Szczoteczki są małe, wykonane solidnie z plastiku pokrytego gumą, dzięki czemu pewnie leżą zarówno w mojej dłoni, jak i w małej rączce. Dziurka w środku jest super wygodna i na prawdę ułatwia manewrowanie przy niecierpliwym maluchu. Szata graficzna super - jest wesoło, kolorowo, zauważyłam, że jest to pierwsza szczoteczka, po którą tak chętnie córka sięga sama i chce nią sama operować - dla mnie rewelka. Jeśli chodzi o szczotkowanie to również jestem zadowolona - szczoteczka jest faktycznie miękka, jest bardziej gęsta, niż nasza poprzednia. Łagodna dla dziąseł i ząbków, co jest szczególnie ważne, gdy czasem szczotkujemy po omacku i nie jest to super precyzyjne czyszczenie, bo niecierpliwa dwulatka ani myśli to ułatwić ;) Zauważyłam też ogromną różnicę pomiędzy Jordan a poprzednią szczoteczką Prokudent z tego samego przedziału wiekowego, która szybko się rozwarstwiła i zaczęło wystawać z niej włosie, co może podrażniać małe dziąsła. Cena ok, design ok, działanie ok, dostępność również cieszy - wystawiam maksymalną ocenę :)
  • 9 maja 2024 o 9:23
    Szczoteczka
    Moja córka używała szczoteczek tej marki od samego początku. Mają fajna kolorowa szatę graficzną. Różne kolory,można wybrać jaka się chce. Fajna miękka, wygodnie trzyma się ją w ręku. Uwielbialysmy je