Szczotki do masażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Iwona_C
    6 stycznia 2021 o 19:39
    Wspaniała alternatywa dla profesjonalnych i drogich zabiegów.
    Szczotkę posiadam już prawie rok czasu, niestety muszę się przyznać że miałam problemy z jej systematycznym stosowaniem i przytrafiały mi się kilkutygodniowe przerwy. Jednak kiedy masaż wykonywałam codziennie przez kilka, kilkanaście dni to widziałam ogromną zmianę stanu skóry, oczywiście w pozytywnym kierunku. Szczotka jest wykonana z naturalnych materiałów i w 100 % biodegradowalna. Zastosowane zostało tutaj drewno bukowe, naturalnego włókna agawy oraz surowej bawełny. Nie jest ona impregnowana więc lepiej nie używać jej na mokro. Szczotka Nested ma owalny kształt, w drewnianej podstawie znajduje się sztywne i zbite włosie, a jako uchwyt został zastosowany bawełniany pasek. W moim przypadku jest on zbyt luźny w stosunku do wielkości dłoni, ale absolutnie w niczym to nie przeszkadza. Masaż przy użyciu szczotki powinien być wykonywany codziennie i wystarczą tylko 3 minuty, najlepiej przed kąpielą. Pierwszy masaż jaki wykonywałam był dla mnie dość bolesny, choć nie należę do osób przesadnie delikatnych, jednak owa sytuacja wynikła z mojej winy bo zbyt mocno dociskałam szczotkę do skóry. Z każdym następnym masażem wskaźnik bólu był mniejszy i intensywniej wykonywałam masaż. Masaż zaczynam od stóp kierując się w stronę serca, pośladki i brzuch masuję ruchami okrężnymi, piersi zataczając ósemki i zakańczam cały rytuał masażem rąk zaczynając od dłoni. Najczęściej po tak wykonanym masażu kąpie się i następnie aplikuje na skórę kosmetyk pielęgnacyjny. Skóra po użyciu szczotki jest rozjaśniona, pozbawiona martwego naskórka, jest to typowy efekt peelingu. Jest zaczerwieniona co świadczy o jej lepszym ukrwieniu, ja przez kilkanaście minut odczuwam delikatne pieczenie ale nie stanowi ono żadnego dyskomfortu. Pierwsze efekty stosowania szczotki Nested odnotowałam po około tygodniu, skóra zrobiła się wygładzona z ładnym kolorytem. Ciało zdecydowanie zaczęło wyglądać lepiej, było bardziej zbite i ujędrnione. Jak dotąd takiego efektu nie odnotowałam przy stosowaniu żadnego produktu ujędrniającego i modelującego do ciała. Masaż na sucho ma duży wpływ na usuwanie toksyn z organizmu, niweluje również opuchliznę dzięki odmykaniu zastoju limfy, warto więc pamiętać o odpowiednim sposobie masowania - od stóp do serca. Mimo długiego czasu używania szczotki nadal jest ona w stanie idealnym, włosie pozostało na swoim miejscu, jest sztywne i ostre, wygląda jak nowa. Niektóre opisy na internecie sugerują by myć ja raz w tygodniu mydłem i wodą, zaś producent zaleca by po każdym użyciu „strzepać ją” i popsikać np. olejkiem herbacianym z wodą czy octaniseptem lub... po prostu wystawić na słońce! Ja najczęściej używam olejku herbacianego bo ma działanie odkażające , działa bakteriobójczo i lubię jego zapach. Dla mnie produkt Bomba, cena nie jest wysoka (około 50 zł), jakość wykonania idealna, a samo szczotkowanie przynosi efekty jak po profesjonalnych zabiegach,oczywiście wskazana systematyczność. Polecam wszystkim wypróbowanie tego wynalazku, bo ja jestem zachwycona , nie tyle szczotką co wyglądem mojej skóry po jej używaniu.
    Zalety:
    • wykonana z naturalnych materiałów
    • 100% biodegradowalna
    • łatwa do utrzymania w czystości
    • bardzo dobra jakość wykonania
    • poręczna przy wykonywaniu masażu
    • usuwa martwy naskórek- efekt peelingu
    • wygładza i zmiękcza skórę
    • wyrównuje koloryt skóry
    • zwiększa jędrność, napięcie i sprężystość skóry
    • pobudza krążenie
    • masaż powoduje silniejsze wchłanianie kosmetyków pielęgnacyjnych
    • modeluje ciało
    • usuwa obrzęki (zastoje limfy)
    • ma wpływ na detoksykacje organizmu
    • szybka w stosowaniu - wystarczą tylko 3 minuty masażu
    • niska cena w stosunku do otrzymanych efektów
    Wady:
    • Brak!
  • 23 maja 2020 o 22:00
    Ważna jest regularność
    Jestem pozytywnie zaskoczona, ponieważ produkt działa i nie spodziewałam się takich rezultatów. Na początku nasza skóra może być lekko zaczerwieniona, ale to minie przy regularnym używaniu szczotki. Regularność pozwala na uzyskanie wyników takich jak: - napięcie skóry, - sprawia, że kosmetyki wchłaniają się lepiej, - działa peelingująco - złuszcza martwy naskórek, - poprawia koloryt, jędrność i ukrwienie skóry - skóra jest odżywiona, miękka w dotyku, Dodam, że u siebie zauważyłam efekty po 2 tygodniach przy regularnym szczotkowaniu. Jest dostępny online, za ok. 50 zł.
    Kopanda
    3 grudnia 2019 o 0:28
    Efekty wow przy regularnym stosowaniu.
    Kupiłam zachęcona opinią koleżanki i wieloma pozytywnymi recenzjami metody szczotkowania na sucho w internecie. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, efekty widzę również u siebie. Pierwsze użycia są ciężkie, skóra jest zaczerwieniona, natomiast przy regularnym, codziennym szczotkowaniu efekt czerwonej skóry mija. Kosmetyki rzeczywiście się lepiej wchłaniają, przez co są skuteczniejsze w działaniu. Skóra jest odżywiona, ujędrniona, miękka w dotyku. Genialny produkt.
    Zalety:
    • efekty widoczne po 2 tygodniach systematycznego, codziennego stosowania
    • miękka skóra
    • widoczna poprawa koloru, ujędrnienia
    • lepsze wchłanianie kosmetyków
    • zmniejszony cellulit
    Wady:
    • Produkt nie ma wad :)
  • 10 listopada 2019 o 12:18
    Szokłam...
    ...bo nie wierzyłam, że masaż twardą szczotka może być tak efektywny. No naprawdę. Szczotkowanie ciała na sucho to nie jest świeży temat. Chyba od dobrej dekady trafiam na różnych stronach na artykuły wychwalające tę metodę... pielęgnacji? skóry ciała. Ale jakoś nie byłam przekonana. Może to przez moje problemy ze skórą na łydkach? Bałam się, że taka twarda agresywnie działająca szczota tylko pogorszy wygląd moich łydek. Nie wnikałam więc i nie interesowałam się. Ale przyszedł ten czas. TEN CZAS. Dostałam od mojej przyjaciółki szczotę Nested (z różowym trzymadłem <3) z prikazem sumiennego stosowania, z zapewnieniem, że się polubimy. I zaczęłam codziennie się szczotkować. Iomajgasztojestmiłośćnormalnie. Moja BFF miała rację. Ja tę szczotę pokochałam. Ale żeby nie było, nasze początki były trudne. Naprawdę. Włosie jest twarde i sztywne. Nie bardzo umiałam się tym czymś posługiwać. Dopiero po kilku dniach wypracowałam sobie technikę odpowiednią dla mnie. I, o dziwo, nie było to szczotkowanie szczotką ostawioną pod kątem. Nie :D Ja się szczotkuję całą powierzchnią tego ustrojstwa. Włosie równolegle do skóry i jadziem z koksem. Na początku delikatnie się smyram, od kostek w górę. A potem już coraz mocniej i silniej. Jeju, jakie to przyjemne! Masaż szczotką to chyba najprzyjemniejsza część wieczoru, cały dzień czekam na to, aż się porządnie wysmyram i wyszczotkuję, od stóp do głów. Skóra po takim zabiegu jest lekko zaczerwieniona. Ale to szybko schodzi. Na takie pierwsze zauważalne przeze mnie efekty czekałam jakieś dwa miesiące. Po takim właśnie czasie zobaczyłam zmianę przede wszystkim jędrności. Skóra całego ciała jest niesamowicie gładka i idealnie napięta. Wszelkie nierówności, zwłaszcza na pośladkach i udach, zniknęły. Skóra na tyłku jest idealna. Na udach tak samo - nie mam cellulitu, jakieś tam pojedyncze nierówności się pokazywały, ale nie martwiło mnie to za bardzo. Teraz jestem gładka cała i wszędzie. Szczotkuję praktycznie całe ciało - stopy, łydki, uda, pośladki, brzuch, ręce od ramion w dół i plecy (tu z pomocą, bo nie jestem aż tak giętka D). Do twarzy, szyi i szeroko pojętego dekoltu mam osobną, mniejszą szczoteczkę, ale tu jestem dopiero na początku drogi i nie do końca jestem przekonana ;) ale nie o tym miała być ta recenzja. Sama szczotka jest bardzo dobrze wykonana - świetnie leży w dłoni, trzymadełko, po dwóch miesiącach codziennego używania, nie luzuje się, dłoń dobrze leży na szczotce, nic się nie ślizga i nie wyskakuje. Włosie jest twarde i szorstkie czyli takie, jakie powinno być. Nie zauważyłam 'zużycia materiału'. Wizualnie to bardzo ładny przedmiot, przyjemnie się na tę szczotę patrzy ;) Podsumowując: cieszę się, że poniekąd zostałam zmuszona do szczotkowania ciała na sucho. To zdecydowanie najlepszy zabieg pielęgnacyjny dla ciała, który możemy wykonać same, wieczorem, w zaciszu własnej łazienki. Skóra naprawdę odwdzięczy się nam fenomenalnym wyglądem. Nigdy, NIGDY moje ciało nie wyglądało tak pięknie - skóra jest gładka, jednolita, ma zdrowy kolor i po prostu wygląda bajecznie. Mnie więcej do szczęścia nie trzeba. Pokochałam tę szczotkę, nie zamienię jej na żadną inną, nie mam ochoty na eksperymenty, bo mnie to włosie, ta twardość i szorstkość w pełni odpowiada. Kocham.
  • 3 listopada 2019 o 9:28
    Hit
    To moja pierwsza szczotka do szczotkowania ciała. Szczerze przyznam, że początkowo byłam nastawiona bardzo sceptycznie na zakup takiego gadżetu. Oglądałam różne filmiki na Yt, czytałam recenzje i przekonałam się do jej zakupu. Pierwszą rzeczą na którą zwróciłam uwagę było to, aby była wykonana z naturalnego włosia( te miały pozytywne opinie) więc postanowiłam zainwestować i kupić od razu lepszą by się na dzień dobry nie zrazić. I co mogę powiedzieć.. Uwielbiam ją. Ale nie od razu tak się stało. Szczotka nie jest jakoś szczególnie delikatna, ona szoruje, ale do tego można się przyzwyczaić. Z każdym użyciem jest coraz lepiej. Skóra po takim peelingu jest naprawdę gładka, w połączeniu z balsamem nasze ciało jest w super kondycji. Wspomnę również, że ja używam szczotki na sucho. Ale co mnie najbardziej zaskoczyło w niej to... zmniejszenie cellulitu!!! Uprawiam sport od wielu lat i zawsze borykałam się z tym problemem ale odkąd używam tej szczotki widzę zdecydowaną poprawę. Cellulit zdecydowanie się zmniejszył. A ta wiadomość chyba ucieszyła by każdą kobietę a co najważniejsze wystarczy tylko 5 minut dziennie. Jestem szczęśliwa że natrafiłam na takie cudeńko
    Zalety:
    • gładkie ciało
    • lepsze ukrwienie
    • likwidacja cellulitu
    • kremy lepiej się wchłaniają
    • jest nie do zdarcia
    Wady:
    • początkowo możecie odczuwać dyskomfort, pieczącą skórę ale z każdym użyciem jest coraz lepiej
    • Design produktu

Zobacz także inne Szczotki do masażu