Szczoteczki i myjki do twarzy

Isana Clean + Care, Szczoteczka do mycia twarzy

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 29 lipca 2022 o 12:18
    Naprawdę fajna
    Szczoteczkę kupiłam kiedyś na promocji za ok. 30 zł, oczywiście w rossmannie. Szczoteczka posiada wygodną rączkę, która ułatwia używanie jej, dobrze leży w ręce. Działa na 2 baterie paluszki. W zestawie są 3 wymienne głowice, choć jak dla mnie 2 z nich są praktycznie takie same. Nie zauważyłam, żeby jedna była delikatniejsza do skóry wrażliwej a druga do skóry normalnej jak zapewnia producent, ale dla mnie nie stanowi to problemu. 3 głowica jest silikonowa, idealnie nadaje się do peelingu. Wszystkie głowice dobrze sobie radzą, pozostawiają skórę gładką i miękką, nie podrażniają jej. Szczoteczka ma wbudowane 2 tryby działania - jeden mocniejszy, drugi lżejszy. Jest też łatwa w obsłudze. Produkt jest dobry do wieczornej rutyny. Idealnie poradzi sobie z domyciem cery z resztek makijażu, przy okazji delikatnie masując twarz. Cena na promocji jest okej, regularna troszkę za wysoka. Jeśli chodzi o trwałość to nic się z nią nie dzieje, od kilku lat działa bez zarzutu. Jedynym minusem i to dość poważnym jest brak możliwości dokupienia samych głowic. Dbając o naszą cerę przydałoby się regularnie je wymieniać, jednak nie jest to możliwe (nie widziałam ich w rossmannie). Ogółem bardzo fajny produkt.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza twarz
    • Złuszcza martwy naskórek
    • Przyjemnie masuje twarz
    • Szczoteczka działa bez zarzutu już kilka lat
    • Łatwa w obsłudze
    Wady:
    • Brak możliwości dokupienia głowic osobno
  • 30 sierpnia 2021 o 10:55
    Bardzo dobry produkt za grosze
    * Recenzja dotyczy nowego modelu szczoteczki, niestety moderator nie przyjmuje ode mnie zgłoszenia nowego produktu. Jest to moja pierwsza szczoteczka do oczyszczania twarzy. Z jednej strony skusiła mnie promocja w drogerii Rossmann (przecena z 49,99zł na 31,99zł), z drugiej natomiast odwieczny problem ze spędzającymi sen z powiek zaskórnikami. W zestawie otrzymałam: - urządzenie główne, - trzy końcówki do oczyszczania (mycie normalne, delikatne, peeling), - dwie ochronne perforowane nasadki do nieużywanych w danym momencie końcówek, - torebkę ze ściągaczem do przechowywania urządzenia i jego akcesoriów, - dwie baterie, co było dla mnie pozytywnym zaskoczeniem, - bardzo przejrzystą instrukcję obsługi. Urządzenie wykonane jest bardzo estetycznie, solidnie, jest relatywnie ciężkie. Końcówki wymienia się poprzez wysunięcie/wciśnięcie na sześciokątną wypustkę. Urządzenie ma dwa przyciski: - włączanie/wyłączanie, - zmiana poziomu częstotliwości wibracji (mamy dwie do wyboru, przy czym nie widzę odczuwalnej różnicy po przełączeniu na wyższą). Nasadka w czasie pracy nie obraca się, a wibruje. Pełen cykl pracy urządzania trwa 60 sekund i składa się z następujących podcyklów: 20 sek. / minipauza / 20 sek. / minipauza / 10 sek. / minipauza / 10 sek. Po zakończeniu pełnego cyklu urządzenie samo się wyłącza. 20 sekund przeznaczone jest na oczyszczanie czoła, 20 sekund na nos, okolicę ust i brodę, po 10 sekund na każdy policzek. Minipauza sygnalizuje nam moment, w którym powinnyśmy przystąpić do pielęgnacji kolejnej strefy twarzy, co jest bardzo pomocne i praktyczne. Przed oczyszczaniem należy zwilżyć twarz. Produkt myjący można nałożyć na skórę twarzy lub bezpośrednio na wybraną końcówkę. Ważne: po zabiegu oczyszczania nasadkę trzeba zdjąć i umyć pod bieżącą wodą. Zabronione jest zanurzanie całego urządzenia w wodzie. Przetestowałam już nasadki do oczyszczania normalnego i peelingu. Uważam, że w przypadku mojej skóry włosie/wypustki mogłyby być trochę bardziej szorstkie. Z tego powodu nie czułam potrzeby testowania trzeciej końcówki, tj. do delikatnego mycia. Jeśli będziemy stosować urządzenie zgodnie z jego instrukcją obsługi, nie ma szansy na zrobienie sobie nim krzywdy, np. w postaci podrażnienia skóry. Na produkt obowiązuje dwuletnia gwarancja, niestety póki co nie widziałam w sprzedaży nasadek zamiennych. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z zakupu. Uważam, że za tę cenę warto dać szansę temu urządzeniu.
  • 21 maja 2020 o 19:42
    Dramat
    Miałam szczoteczkę dwa tygodnie. Dziś nie nadaje się do użytku . Na początku spowalniała tępo obrotów a później przestał działac włącznik To nie baterie wymieniłam i było to samo. Niestety skończyła w koszu !
    Zalety:
    • Fajna gdyby się nie zepsuła
  • 14 września 2019 o 1:30
    Przydatna
    Kupiłam na promocji w rossmanie. Mam wrażliwą skórę więc używam jej głównie do peelingu raz w tyg ,czasami częściej. Wzmacnia działanie produktów i sprawia, że skóra staje się wygładzona, lepiej ukrwiona i przyjemnie napięta. Dla mnie to cudowny masaż oraz maksymalne oczyszczenie. Szczoteczkę mam od 2 lat i nadal nie wymieniałam w niej baterii. Dobrze się trzyma w dłoni oraz łatwo myje. Nie zacina się. Ładny kobiecy design. Posiada wymienne wkłady, które są dostępne w rossmanie oraz ładne różowe etui w którym bez problemu zmieścimy wszystkie akcesoria oraz szczoteczkę. Bardzo dobry produkt jak na taką cenę. Gdyby nie moja delikatna skóra z przyjemnością używałam bym jej codziennie.
    • Dobrze oczyszcza
    • Wymienne wkłady
    • Mocna bateria
    • Etui
    Wady:
  • 4 sierpnia 2019 o 22:32
    Mój niezbędnik
    Kupiłam tę szczotkę dlatego, że mam dość problematyczną cerę i czułam, że mycie jej samymi rękoma nie wystarcza. Chciałam spróbować czegoś nowego, co pozwoli mi dokładniej oczyścić skórę, ale też nie miałam ochoty na wydawanie dużych kwot na szczotkę typu Foreo. Postanowiłam zaryzykować z nowością w Rossmannie, czyli szczoteczką z Isany. Teraz nie wyobrażam sobie bez tej szczoteczki życia! W zestawie, oprócz urządzenia, otrzymujemy też wymienne nasadki i etui do przechowywania szczoteczki, co bardzo przydaje się w podróży. Ja używam szczotki dwa razy dziennie - rano i wieczorem - z ulubionymi produktami do mycia twarzy. Dopiero używając jej zobaczyłam ile makijażu pozostaje na skórze bez jej użycia. Około 2 tygodnie po regularnym jej stosowaniu zauważyłam zdecydowaną poprawę stanu cery. Dlatego mam podstawy by twierdzić, że ta szczoteczka naprawdę dobrze czyści skórę i nie podrażnia jej. Poza tym, same nasadki bardzo łatwo się myje. Uważam, że w tej kategorii cenowej (ok. 50 zł) to naprawdę świetny produkt oraz alternatywa dla osób, które chciałyby spróbować szczoteczki do mycia twarzy za niewygórowaną cenę. Ja nawet nie chcę przestawiać się na nic innego, bo ta w pełni mnie zadowala :)
    Zalety:
    • zestaw zawiera urządzenie, trzy wymienne nasadki i etui
    • świetnie oczyszcza skórę
    • nasadki bardzo łatwo się myją
    • zajmuje niewiele miejsca
    • prosta w użyciu