L'Oreal Professionnel Serie Expert, Force Vector Maska odbudowująca do włosów zniszczonych

• 6 listopada 2011 o 19:49
    za słaba na poważne problemy
    Kończę drugie opakowanie i to będzie na pewno ostatnie opakowanie. W pełni zgadzam się z jedną z moich recenzujących poprzedniczek: maska jest fajna tuż po zastosowaniu, na następny dzień nie czuć, że się ją stosowało. Słabość działania doprowadziła, że moje włosy obecnie są przetragicznie przesuszone. Będzie być może dobra dla osób z włosami cienkimi wrażliwymi, zdecydowanie nie obciąża włosa ( i za to daję gwiazdki). Dodam, że mam włosy cienkie słabe, uwrażliwione, zniszczone rozjaśnianiem. Jest za słaba na poważne uszkodzenia włosa spowodowane długotrwałym farbowaniem i stylizacją. Bardziej przypomina odżywkę niż maskę. Faktycznie polecam ją osobom o cienkich włosach ale nie tych przesuszonych, uszkodzonych.
    Ryza
    4 listopada 2011 o 11:31
    specyficzna
    Nie mogę ocenić jej jednoznacznie. Gdy stosowałam ją 2 lata temu, kiedy miałam farbowane włosy sprawdzała się dobrze, włosy ładnie po niej wyglądały, ułatwiała stylizację (w moim przypadku lokówka/prostownica). Teraz, kiedy od ponad pół roku nie farbuję już włosów, używam głównie naturalnych, ziołowych kosmetyków przestała się sprawdzać. Kupiłam, żeby służyła mi na większe wyjścia, kiedy poddaje włosy większej stylizacji, a tutaj takie rozczarowanie. Włosy po jej użyciu układają się fatalnie, są suche... o wiele lepiej sprawdzają się w tym przypadku o wiele tańsze produkty z mojej półki (seboradin, joanna professional). Zużyję jakoś do końca, ale nigdy więcej nie kupię, chybaże znowu przefarbuję włosy (ale wątpię;) Używam tego produktu od: dwa opakowania z odstępem 2-letnim Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 27 września 2011 o 17:44
    Działa
    Ciężko obiektywnie ocenić tą maseczkę. Nie można powiedzieć, że nie działa, bo po użyciu włosy są faktycznie odżywione, mięciutkie i nie ma śladu po przesuszonych prostowaniem końcach. Efekt wyjścia od fryzjera jak najbardziej jest. Niestety minusy pojawiają się już następnego dnia, przesuszone końcówki wracają, włosy znowu stają się podatne na łamanie i cud znika. Odnoszę wrażenie, że ten fajny efekt jest tak naprawdę chwilowy, a o faktycznej regeneracji i odbudowie w tym wypadku nie ma mowy. Minusem jest też dla mnie konsystencja, wolę zdecydowanie bardziej gęste i treściwie kosmetyki do włosów. Ta maseczka nie nadaje się do wylegiwania się z nią na głowie w wannie bo zwyczajnie spływa. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno 200 ml
    izaok
    7 września 2010 o 2:14
    bardzo dobra maska
    Jest świetna :) Specyficznie pachnie, ma konsystencje mniej gesta niz jej siostra - maska Absolut Repair. Zastanawiam sie nawet czy nie jest lepsza od AR. Wlosy sa blyszczace i bardziej odzywione. Używam tego produktu od:pol roku Ilość zużytych opakowań:1
  • 30 lipca 2010 o 13:12
    czy ja wiem ?
    Zużyłam prawie cale pódło 500 ml i szczerze mówiąc nie zauważyłam efektu spektakularnej regeneracji. Maska jest miła w użyciu, trochę rzadsza niż Absolut Repair i chyba jednak słabiej od niej działa. Plus, ze nie trzeba trzymać 10 minut. Efekt wygładzenia włosów żaden, sprawdziłam to w Tunezji a mielismy hotel bezposrednio przy plaży i niestety od wiatru od morza włosy miałam napuszone na wszystkie strony. W Polsce też nie daje efektu wygładzenia. Kolejny plus, że nie obciąża włosów i pomaga w ich rozczesywaniu. Zapach intensywny, chmiczno-cytrusowy , długo utrzymujący się na włosacha jednak mi to nie przeszkadza. Wg mnie działa jak z wykła odżywka pielęgnacyjna anie jak mocny kosmetyk regenerujący. Absolut Repair lepiej regeneruje moim zdaniem i jest wydajniejszy od Force Vector. Na moje włosy do łopatek Force Vector 500 ml nie starcza na długo. NIe wiem czy kupię ponownie. Używam tego produktu od:kilka tygodni Ilość zużytych opakowań:kończę 1