Perfumy w kremie i sztyfcie

Miodowa Mydlarnia Perfumy w wosku pszczelim `Leśne kwiaty`

• 6 października 2023 o 21:56
    Zapach wiosny
    Kupiła w ciemno bo zainteresowała mnie formuła perfum w wosku. Trafiło na Leśne Kwiaty, moje pierwsze w takiej formie. Zapach określiłabym jako taki lekki letni jaśmin i jakieś 'zielobe' nuty z czymś ciepłym w tle. Zapach bardzo przyjemny i średnio trwały ale i tak wart uwagi. Bardzo wydajny, sama forma perfum też jest bardzo fajna konsystencja jest stała i nie tlusta ☺️ Perfumy zamknięte są w szklanym słoiczku z plastikową dość krucha zakrętka. Do zamówienia dostałam jeszcze próbkę zapachu - Zielone Pomidory, jeden z najbardziej interesujących zapachów z jakimi miałam ostatnio kontakt, kwiatowo-owocowy ja czuję w nich cytrusy i liście pomidorów - dla mnie zdecydowanie zapach z kategorii unisex. Naprawdę orginalne i warte uwagi.
    Zalety:
    Wady:
    • trwałość
  • 24 marca 2021 o 12:23
    Ciekawa alternatywa
    Perfumy zakupiłam w jednej z krakowskich drogerii ze sporą promocją. Wcześniej chodziły za mną dłuższy czas, wypróbowałam jednak różne zapachy. Zdecydowałam się na „Leśne kwiaty”, jako, że na mnie pachną dobrze wszystkie kwiatowe zapachy, a nie miałam jeszcze do czynienia z taką formą perfum. Mój wybór był pomiędzy nimi a waniliową, która również po testerów próbki pachniała dobrze. Przede wszystkim perfumy są bardzo, bardzo wydajne. Używam od około miesiąca, codziennie, kilka razy dokładając, a ubyło mi niewiele poniżej stanu wypełnienia słoiczka. Znalazłam dla nich dobry sposób, który działa. Wyciągam opuszkiem, lub paznokciem, delikatnie rozmasowuję i przeciagam na włosach - całodzienny zapach murowany. Używam również na szyi, nadgarstkach, dekolcie, łokciach. Można się nimi dobrze posłużyć. Poprawki w ciągu dnia nie sprawiają żadnego problemu. Słoiczek idealnie mieści się nawet w małych torebkach. Zapach utrzymuje się dobre kilka godzin na skórze, lekko wietrzeje zostawiając przyjemną poświatę. Nie brudzi ubrań, jednak przy jedwabiu czy kaszmirze radziłabym uważać, aż wosk trochę wchłonie się w skórę. Można tez mieszać z innymi zapachami tej firmy tworząc własną kompozycję. Kiedy skończy mi się ten słoiczek, myślę, że wypróbuję waniliową propozycję.
    Zalety:
    • Ciekawa alternatywa dla perfum z alkoholem
    • Kompozycja zapachowa
    • Mały słoiczek, który można zabrać ze sobą
    • Możliwość mieszania zapachów tej firmy tworząc własną kompozycję
    Wady:
    • Trwałość jest przyzwoita, jednak nie powala
    • Może pobrudzić jedwab i zostawić plamki na wełnie
  • 4 lutego 2021 o 8:43
    Piękny zapach, naturalny skład
    Zapach mnie urzekl od samego początku. Nadaje się na co dzień i również na wieczór. Naturalne perfumy godne polecenia, koncepcja perfum w wosku bardzo mi odpowiada. Warto je mieć przy sobie w ciągu dnia, gdyż zapach nie jest bardzo trwały
  • 19 września 2020 o 21:34
    Świeżak
    Pierwsze wrażenie po powąchaniu tych perfum to świeżość, za którą odpowiadają dosyć ostre nuty zielone, szybko łagodniejące w miarę rozwoju zapachu. Motywem przewodnim jest jaśmin w bardzo lekkiej i świeżej wersji, nie wyczuwam żadnych śladów odurzającej gardenii. Zapach trochę przypomina świeże pranie, ale w pozytywnym sensie, na szczęście nie "zmydla" się z czasem. Nie ma w nim żadnych słodkich ani ciepłych nut, które obiecuje producent. Trochę brakuje mi tu jakiejś cięższej bazy, jednak ze względu na swój charakter "Leśne kwiaty" mogą sprawdzić się w upalne lato, kiedy świeżość jest w cenie. Niestety trwałość leży i kwiczy, po trzech godzinach już niewiele czuć. Raczej więcej nie kupię tych perfum, nie jest to mój ulubiony typ zapachu.
    Zalety:
    • zapach ogólnie przyjemny
    • perfumy mają szanse sprawdzić się w upały
    Wady:
    • zapach mało złożony, trochę za lekki i za zimny jak na mój gust
    • kiepska trwałość
  • 27 marca 2020 o 16:38
    Pokochałam je w całości !
    Nie spodziewałam się, że ten produkt aż tak mnie zachwyci! Przepadłam całkowicie w zapachu, który jest cudowny, kwiatowy i świeży zarazem. Sam produkt ma fajne, proste i szklane opakowanie. Zapach bardzo długo się utrzymuje. W składzie znajdziemy oprócz kompozycji zapachowej mamy tylko wosk pszczeli oraz olejek jojoba (odpowiedzialne m.in. za utrzymywanie się zapachu). Nie pozostawia tłustych plam i nie brudzi. Jest bardzo wydajny, a cena wydaje się być atrakcyjna :)
    Zalety:
    • zapach,
    • cena,
    • szklany słoiczek,
    • nie brudzi,
    • nie pozostawia tłustych plam,
    • wydajność,
    • trwałość,
    • skład