Gąbki do mycia twarzy

Hebe Professional, Gąbki celulozowe do demakijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 23 sierpnia 2024 o 7:50
    Gadżet do demakijażu, czy maseczek z twarzy, szyi, dekoltu
    Nigdy wcześniej nie stosowałam celulozowych gąbeczek, a że kocham Nowości kosmetyczne, tak samo jak gadżety to postanowiłam wypróbować i tych pomocników do demakijażu i oczyszczania. Struktura gąbeczki jest bardzo twarda i zwarta, ale wystarczy ją namoczyć i jest już gotowa do użytku. Zmywa wszelkie pozostałości po makijażu, czy też maseczki, resztki po pielęgnacji z twarzy, szyi i dekoltu. Natomiast co do ceny w Drogerii Hebe i spełnienia swoich funkcji jest dobrym gadżetem i warto ją mieć w akcesoriach kosmetycznych. Świetnie oczyszcza skórę i pozostawia ją czystą i miłą w dotyku.
    • Dostępność w Drogerii Hebe
    • Jakość
    • Wykonanie
  • 15 sierpnia 2024 o 17:29
    Hit do zmywania makijażu
    Używam ich do zmywania makijażu, i u mnie sprawdzają się świetnie. Malując się, robię pełną tapetę (chociaż używam małych ilości poszczególnych produktów). Żeby ją wieczorem zmyć, to biorę gąbkę, nasączam ją wodą, wyciskam, i dopiero wtedy nalewam na nią płyn micelarny. Jest miękka, ale nieco szorstka, ale w taki przyjemny sposób. Nie daje poczucia, że robisz sobie krzywdę. Krawędź gąbki ma fajny kształt do zmywania tuszu z rzęs, kredek z linii wodnej itp. Gdy podczas zmywania się już mocno zabrudzi podkładem, to ją po prostu płuczę, i dolewam płynu. Jedyny minus to to, że w pewnym momencie nie da się już jej doprać, resztki tuszu za bardzo w nią wnikają. Może w pralce by się dało, ale nie wiem, czy to dobry pomysł, a boję się zaryzykować. Niestety po kilku użyciach się niszczy, robią się w niej dziury. Na szczęście gąbki są tanie, i fajnie się ich używa, więc im wybaczam. Polecam, fajnie jest się uwolnić od wacików i chusteczek do demakijażu.
  • 22 marca 2022 o 19:19
    Gadżet ułatwiający zmywanie maseczek
    Gąbeczka celulozowa to nie jest niezbędnik, ale moim zdaniem przydatny gadżet, który warto mieć. Gąbeczki kupiłam z myślą o zmywaniu z twarzy różnych maseczek. Używalam jej zarówno do mycia twarzy z pianką, zmywania makijażu za pomocą balsamu do demakijażu oraz usuwania maseczek. Za każdym razem sprawowała się świetnie. Żadnych zarzutów. Po zmoczeniu gąbeczka robi sie miękka, dzięki czemu jest przyjemna dla skóry, nie podrażnia. Dodatkowo materiał, z którego jest wykonana, zapewnia długą żywotność.
  • 2 maja 2020 o 16:52
    Gadżet do zmywania maseczek.
    Na gąbeczki celulozowe natknęłam się po raz pierwszy w Internecie. Na jakimś blogu znalazłam informację, że fundują ścieranie martwego naskórka bez udziału peelingu mechanicznego. Zainteresowałam się tematem ponieważ akurat odstawiałam wszelkie ziarniste peelingi do twarzy i szukałam jakiejś delikatniejszej alternatywy. Zaczęłam zgłębiać temat i stwierdziłam, że spróbuję - są dostępne w niskiej cenie, więc dużo nie stracę. Przy kolejnej wizycie w Hebe gąbeczki wylądowały w moim koszyku. Było to ponad rok temu, a jedną z gąbeczek mam do dzisiaj :-)
    Zalety:
    • Gąbeczki dobrze oczyszczają skórę. Przyznam, że mnie najskuteczniej sprawdził się do usuwania z twarzy maseczek z glinką i w tym celu używam ich do dziś. Zamiast lania wody przez parę minut, narażania się na długotrwały wysuszający kontakt z wodą z kranu i pocieranie dłońmi to załatwiam sprawę w minutę. Szybko i skutecznie. Sięgam po nie też gdy mam uczucie niedomycia twarzy po jakimś bogatym makijażu. Nakładam kroplę żelu do mycia twarzy i doczyszczam ją z ewentualnych resztek. Fundują masaż twarzy, dogłębne oczyszczenie i złuszczenie martwego naskórka. Nie drapie i nigdy nie miałam po niej podrażnień.
    • Gąbeczka szybko chłonie wodę i mięknie jak i szybko wysycha i można ją schować do torebeczki, więc nie ma problemów z jej przechowywaniem. Wystarczy odrobina wody, parę sekund i mamy miękki produkt gotowy do użycia na twarzy, nic prostszego. Potem 2 godziny na powietrzu i gotowe. Żadnego czekania, kurzenia się w oczekiwaniu na wyschnięcie przez całą noc. Dodatkowo gąbeczki pakowane są właśnie w takie plastikowe, zapinane małe torebeczki które mogą potem służyć do ich przechowywania.
    • Higieniczna. Ze względu na swoją porowatość nie ma siły żeby dokładnie ją wypłukać z resztek maseczki czy płynu pod bieżącą wodą. Żaden problem - wyparzałam ją w mikrofali z dodatkiem płynu micelarnego, nic jej się nie działo.
    • Nie chłoną zapachów ani same nie wydzielają żadnego zapaszku.
    • Są bardzo wydajne. Oczywiście jak wszystko na tym świecie, ona także się zużywa. Z czasem jest coraz bardziej szorstka i ma słabsze właściwości oczyszczające. Mnie przy regularnym używaniu 2 do 4 x w tygodniu starczyła na pół roku. Wtedy wymieniłam ją na drugą z paczki. Czyli przeciętnie paczka dwóch sztuk może starczyć nawet na rok! Nie rwą się, nie strzepią, nie dziurawią nawet przy długich paznokciach ;-).
    • Niska cena, łatwa dostępność.
    • Jako ciekawostkę dodaję zdjęcia gąbeczki przed namoczeniem i po - zwiększa wtedy swoją objętość o 1/3 jeszcze bardziej zwiększając obszar swojego działania.
    Wady:
    • Gąbeczka nie sprawdziła się u mnie w demakijażu. Traciłam zbyt dużo płynu micelarnego na pełne namoczenie gąbeczki aby się nie podrapać co było totalnie nieopłacalne bo bawełniane lub materiałowe płatki kosmetyczne radziły sobie tak samo przy dużo mniejszej porcji produktu do demakijażu.
    • Za to ujmuję gwiazdkę, nijak nie rozumiem jak wykonywać nią demakijaż.
  • 18 listopada 2019 o 7:34
    Warto się skusić
    Po udanej inwestycji w rękawicę nylonową For You Beauty postanowiłam zakupić w Hebe gąbki celulozowe, otrzymujemy je w zapakowanym przezroczystym opakowaniu o wymiarach 9x15 cm, w komplecie są dwie gąbeczki, są one bardzo miękkie mimo chropowatej powierzchni,jakiś czas temu pewien płyn micelarny przy demakijażu podrażnił moja cerę bałam się że przez peeling rozniosę niedoskonałości na całą twarz-tutaj z pomocą przyszła gąbeczka z Hebe. Mój pierwszy krok to moczę ją pod wodą a następnie nakładam na nią żel do mycia twarzy i zaczynam działać, gąbka rewelacyjnie oczyszcza, jest to taki peeling bez peelingu, skóra jest miękka,nie podrażniona, nabiera zdrowego blasku. Przy stosowaniu tej gąbeczki zaczęłam nawet pomijać demakijaż płynem micelarnym tylko bezpośrednio zmywać podkład i taka mała niepozorna a daje świetnie radę bo kiedy sięgam po tonik na waciku nie zostaje nic z podkładu. Jedynie co zauważyłam gąbka przy częstym stosowaniu po wyschnięciu robi się twarda oraz się kurczy ale wystarczy ja tylko namoczyć wodą i wraca do stanu pierwotnego.
    Zalety:
    • wszystko
    • gąbka nie kruszy się oraz nie zostawia żadnych włókienek na twarzy podczas mycia
    Wady: