WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Yves Rocher Gant Exfoliant Rękawica peelingująca do ciała

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 19 stycznia 2023 o 21:04
    Gratis do zamówienia, bo chyba nie schodził z magazynów...
    Używa od:próbka
    Tak jak napisałam w tytule - takie są moje przypuszczenia. Rękawica niestety podrażniła mi skórę, a nie mam jakiejś bardzo delikatnej czy wrażliwej. No i niestety, dosłownie zgniła po jednym użyciu, pomimo położenia jej w suchym miejscu, przeznaczonym do suszenia prania. Moja rada - nie pierzcie jej w pralce. Próbowałam ją w ten sposób przywrócić do życia, ale nie dało rady. Po praniu była jeszcze bardziej sztywna i niemiła w dotyku. Tak czy inaczej, już po pierwszym użyciu wiedziałam, że nie jest to produkt dla mnie.
    Zalety:
    • był za darmo
    Wady:
    • podrażnił i podrapał skórę
    • zgnił po jednym użyciu
  • 21 kwietnia 2022 o 14:35
    Szorstka, wygodna, bardzo trwała.
    Rękawica wykonana jest z szorstkiego, lekko drapiącego materiału w kolorze jasnego beżu. Wielkość jest bardzo praktyczna - nie za duża ani nie za mała, dzięki czemu jest bardzo łatwa i wygodna w użytkowaniu. Bardzo dopasowana do wielkości dłoni, choć może to kwestia indywidualna. Ja mam małe dłonie i dla mnie pod względem wielkości ta rękawica jest bardzo dopasowana i wygodna w użyciu. Rękawica dobrze masuje, ale odrobinę jest zbyt szorstka gdyż mam dość wrażliwą skórę ciała, dlatego po pewnym czasie zrezygnowałam z jej użytkowania. Łato utrzymać ją w czystości i szybko schnie. Jest bardzo trwała - od dłuższego czasu stosuję ją w celach pozakosmetycznych (intensywne czyszczenie sanitariatów) i nie widać żadnych oznak zużycia.
    Zalety:
    • wygodna i dopasowana do dłoni
    • bardzo trwała
    Wady:
    • zbyt szorstka dla bardziej wrażliwej skóry
  • 3 maja 2020 o 10:30
    Dobrej jakości rękawica
    Bardzo lubię naturalne produkty dlatego zakupiłam rękawicę. Używam już jej od kilku miesięcy i nadal jest ona w dobrej formie. Robiąc masaż skóry pobudzamy krążenie, wygładzamy skórę i złuszczamy naskórek. Przy regularnym stosowaniu zmniejsza się widoczność pękniętych naczynek, jak i cellulitu. Po takim masażu peelingującym świetnie wchłaniają się kosmetyki. Nadaje się do skóry wrażliwej. Można prać w pralce.
    Zalety:
    • naturalna
    • dobrze uszyta
    • wygładza
    • złuszcza
    • poprawia krążenie
    • zmniejsza widoczność i cellulitu
    • nadaj się do skóry wrażliwej
  • 28 grudnia 2019 o 11:19
    Daje efekty
    Świetny produkt, rzeczywiście działa i pomaga. Mam lekkie zapalenie mieszka włosowego i po regularnym używaniu rzeczywiście mam coraz mniej tych krostek na ciele. Jest bardzo wytrwała - mam ją już pół roku i nic się z nią nie dzieje. Mogłaby być ciutkę mniejsza, gdyż podczas używania czasami mi wypada z ręki.
    Renees
    26 listopada 2019 o 14:13
    Produkt który każda kobieta powinna mieć w domu
    Kupując swego czasu nałogowo takie małe żele pod prysznic tej marki zauważyłam tę rękawicę koło kasy i stwierdziłam, że może być to dla mnie odpowiedni produkt biorąc pod uwagę, że mam rogowacenie okołomieszkowe na ramionach i często też na nogach takie czerwone kropki- lekkie stany zapalne mieszków włosowych więc zakupiłam i ją. Po pierwsze rękawice jest wykonana w 100% z naturalnych włókien juty i bawełny więc ryzyko podrażnień albo alergii jest wykluczone i nie jest ani za miękka ani za twarda, taka w sam raz na ostrość. Trzyma się ją w ręce bardzo dobrze, choć jest takiej średniej wielkości i dla moich dłoni trochę za duża to uważam, że lepsza taka, niż zeby miała być za mała. Piorę ją co chwilę i nic się z nią nie dzieje. A po drugie jej działanie. Po każdym użyciu czuć, że skóra jest gładka i koloryt wyrównany. Daje fajne działanie masujące co przy jej średniej ostrość jest rewelacyjne i w dodatku pobudza krążenie więc trochę też działa dobrze na cellulit, ale tutaj nie do końca się wypowiem, bo ja i tak stosuję po użyciu jej kremy, bańkę chińską, więc może po prostu wzmacnia efekt dalszej pielęgnacji albo o! nie tyle co wzmacnia a przygotowuje skórę do dalszej pielęgnacji. ☛Podsumowując ta rękawica pomogła mi w łagodzeniu rogowacenia, bardzo dobrze złuszcza naskórek bez podrażniania skóry, wygładza ją i pobudza krążenie a każdy kosmetyk nakładany na skórę później lepiej się wchłania i lepiej działa.
    Zalety:
    • pobudza krążenie
    • naturalna
    • średniej ostrości
    • po praniu w pralce nic się z nią nie dzieje
    • nie podrażnia ani nie wywołuje alergii
    • dobrze złuszcza naskórek
    • wygładza
    • przygotowuje skórę do dalszej pielęgnacji