Rękawice do peelingu

Design produktu:
    Wika_a
    12 maja 2024 o 13:03
    Fajny produkt
    Bardzo fajna rzecz i przydatna. Jest świetna alternatywa dla peelingów. Wystarczy tylko ta rękawica za kilka zł i efekty takie same jak przy stosowaniu drogich gotowych peelingów. Świetnie złuszcza martwy naskórek. Skóra jest gładka i przyjemna.
    • Działanie
    annaskc
    2 stycznia 2024 o 19:48
    Świetnie się sprawdza
    Rękawice do masazu ciała kupiłam już dawno, korzystam z niej od wielu lat. Bardzo łatwo się z niej korzysta, a ze względu na jej formę, czyli to, że jest nałożona na całą dłoń, możemy w łatwy sposób, równomiernie masować całe ciało. Ten efekt jest niemożliwy do osiągnięcia w przypadku peelingów do ciała, które po jakimś czasie spływają z dłoni i przez to możemy ominąć pewne obszary. Rękawica jest w śmiesznie niskiej cenie, a naprawdę przykosi fajne efekty. Mam ciemne i mocne włosy. Zdarza się, że po goleniu wloski na nogach zaczynały mi wrastać, a dzięki tej rękawiczce udało się w łatwy sposób złuszczyć martwy naskórek i pomóc włoskom przebić skórę. Wystarczy parę minut kilka razy w miesiącu i problem przestaje istnieć. Dla mnie to must have i polecam ją każdemu.
    Zalety:
    • Niska cena
    • W łatwy sposób złuszcza martwy naskórek
    • Pomógł przy problemie wrastających włosów
  • 12 lipca 2023 o 9:34
    Konkretny peeling, czyli to, co lubię
    Rękawicę tę posiadam od przynajmniej półtora roku. Używałam jej z różnym natężeniem w tym okresie, bo stan mojej skóry pozwalał mi zapomnieć o regularności, ale od dwóch ostatnich miesięcy postanowiłam się przyłożyć nie tylko do masażu ciała, ale i jego peelingowania, więc idzie w ruch raz na tydzień. Żele peelingujące są bowiem ostatnimi kosmetykami na liście, o których myślę skupiając się na pielęgnacji ciała. Dużo fajniejszym rozwiązaniem jest dla mnie właśnie ta rękawica. Nakładam ją na dłoń, a na nią wyciskam aktualnie stosowany żel do mycia i szoruję skórę. Jest to naprawdę konkretny peeling. Skóra po zastosowaniu jest o niebo gładsza, wręcz jedwabista w dotyku i świetnie oczyszczona. Nie podrażnia jej jednak, nawet przy mocnym nacisku. Rękawica pod wpływem wody faktycznie staje się trochę flakowata, ale nie zsuwa się z mojej dłoni. Nie mam również potrzeby jej poprawiania w trakcie wykonywania peelingu. Bardzo dobrze spienia żel pod prysznic. Po użyciu zazwyczaj wypłukuję z niej pianę pod bieżącą wodą i pozostawiam do wyschnięcia, co robi bardzo szybko. Mam wrażenie, że przez cały ten czas używania nie straciła ani kształtu, ani szorstkości. Polecam wszystkim osobom, które lubią mocniejsze doznania peelingujące, bo ta rękawica naprawdę spisuje się świetnie pod tym względem. Dodatkowo jej używanie jest mega wygodne i starczy nam na długi, długi czas :)
    Zalety:
    • konkretny peeling skóry
    • skóra jedwabiście gładka po zastosowaniu
    • poprawia krążenie i masuje ciało
    • świetnie oczyszcza skórę
    • wygodna w użyciu
    • szybko schnie
    Ganette
    8 lipca 2023 o 23:39
    Nie lubię jej...
    Rękawice do masażu i peelingu kupiłam w Rossmannie jakiś czas temu, powiem szczerze że spodziewalam się lepszych efektów. Rękawica jest ok jeśli nakładamy ją suchą na dłoń, po zamoczeniu w wodzie robi się taka rozlazła i za duża, nie trzyma się porządnie dłoni i roluje się. Produkt może i sam w sobie ok, ale dla mnie wykonanie i to że tak paskudnie zmienia się w miękki flak po namoczeniu dyskwalifikuje ją. Może gdyby miała kilka rozmiarów każdy mógłby dopasować do siebie. Mnie używanie jej denerwuje i nie polecę tego produktu. Ale nie można powiedzieć że nie peelinguje, bo robi to dość porządnie, skira jest miękka i gładka, choć samo wykonanie bardzo złe.
  • 26 czerwca 2023 o 19:54
    Fajnie złuszcza martwy naskórek
    Rękawice kupiłam w drogerii Rossman . Mam ją już od ponad roku i wciąż nadaje się do użytku. Rękawica nie posiada zewnętrznego opakowania jedynie co przymocowany jest do niej kartonik z informacją. Posiadam rękawice w kikieze ciemno szarym . Rękawica wykonana jest z 100 %nylonu. Rękawica idelane dopasowana do kobiecej dłoni. Niestety meska dłoń mojego męża nie zmieściła się w nią. Rękawica w dotyku jest szorstka i dość nie przyjemna. Rękawica wykonuje masaż nóg na sucho jest to dla mnie alternatywa dla peelingów. Po masażu skóra jest widocznie pobudzona a martwy naskórek schodzi z każdym ruchem . Po takim intensywnym masażu stosuje zazwyczaj serum antycellulitowe i balsam do ciała wtedy ich działanie jest jeszcze bardziej skuteczne. Rękawica nie drażni skóry tylko delikatnie ja peelinguje. Rękawice piorę normalnie w pralce i nic się z nią nie dzieje
    Zalety:
    • Alternatywa dla peelingów
    • Pomocna w masażu antycellulitowym
    • Deliaknie szorstka
    • Dobrze wykonana
    • Można prać w pralce