WIZAŻ logo

Design produktu:
  • 28 kwietnia 2026 o 20:57
    Ulubiony gadżet do pielęgnacji
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Uwielbiam to urządzenie i serio jest to jeden z moich ulubionych gadżetów do pielęgnacji. Po użyciu skóra jest od razu wyraźnie gładsza, bardziej oczyszczona i świeża, szczególnie w strefie T. Bardzo fajnie radzi sobie z usuwaniem martwego naskórka i takich drobnych zanieczyszczeń, które normalnym myciem twarzy czasem zostają.Lubię też to, że sam zabieg jest delikatny i bezinwazyjny nie ma podrażnień, nie ma ściągnięcia skóry, a efekt czystości jest naprawdę szybko widoczny. Dla mnie to idealne urządzenie, kiedy chcę zrobić sobie taki szybki, domowy reset skóry cera od razu wygląda na bardziej wypoczętą i dopieszczoną.
    Zalety:
    • Natychmiastowy efekt
    • Ładny design
    • Długa praca na jednym naładowaniu
  • 16 grudnia 2025 o 19:12
    Xiaomi InFace Peeling kawitacyjny
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    🧖‍♀️ Wprowadzenie — czym jest peeling kawitacyjny i jak działa urządzenie? Peeling kawitacyjny to metoda oczyszczania skóry bazująca na zjawisku kawitacji ultradźwiękowej — wytwarzaniu mikroskopijnych pęcherzyków gazu w wilgotnej warstwie skóry, które intensywnie i delikatnie rozbijają martwy naskórek oraz zanieczyszczenia z porów. Umożliwia to głębsze oczyszczenie skóry niż tradycyjne mycie lub peeling mechaniczny, a jednocześnie odbywa się to bezbolesne i bez naruszania skóry mechanicznie.  Urządzenie takie jak Xiaomi InFace wykorzystuje ultradźwięki w zakresie peelingu kawitacyjnego, by przeprowadzić ten proces w warunkach domowych — co czyni je ciekawą alternatywą dla droższych zabiegów w salonach kosmetycznych.  ⸻ 📦 Wygląd i konstrukcja Xiaomi InFace to kompaktowe urządzenie o smukłym, podłużnym kształcie, najczęściej oferowane w kolorze czarnym lub białym. Jest lekkie, eleganckie i proste w obsłudze — co czyni je atrakcyjnym gadżetem do codziennej pielęgnacji.  Jego obudowa jest wykonana z przyjemnego w dotyku materiału, a metalowa końcówka, która styka się ze skórą, ma niewielki i płaski kształt, co ułatwia prowadzenie urządzenia po konturach twarzy.  ⸻ 🔌 Funkcje i tryby działania Jednym z głównych atutów tego urządzenia jest wielofunkcyjność — Xiaomi InFace oferuje aż 4 różne tryby pracy: 1. Peeling kawitacyjny (ultradźwiękowe oczyszczanie) – podstawowy tryb, wykorzystujący ultradźwięki, które delikatnie usuwają martwy naskórek oraz zanieczyszczenia z porów.  2. Głębokie oczyszczanie z jonami dodatnimi (ION+) – tryb wspomagający dogłębne oczyszczenie skóry i ekstrakcję zanieczyszczeń.  3. Sonoforeza (ION–) – tryb, który ma pomóc w lepszym wchłanianiu się kosmetyków poprzez wtłaczanie ich w głąb skóry za pomocą jonów ujemnych.  4. Kojący masaż EMS Pulse – delikatne impulsy mające pobudzać skórę do lepszej mikrokrążenia i potencjalnie wspomagać produkcję kolagenu.  ⸻ 📊 Jak działa w praktyce? ✔️ Przygotowanie skóry Przed użyciem urządzenia skóra powinna być oczyszczona z makijażu i zmyta. Następnie należy zwilżyć twarz tonikiem lub wodą — to ważne, ponieważ kawitacja zachodzi tylko na mokrej skórze.  ✔️ Zabieg peelingu kawitacyjnego Podczas peelingu kawitacyjnego metalowa płytka urządzenia powinno się prowadzić po wilgotnej skórze pod kątem około 45° i delikatnie przesuwać od środka twarzy na zewnątrz. Peeling ten działa jak mikroskopijne „odkurzanie” porów — usuwa z nich sebum i martwy naskórek, pozostawiając skórę gładką i odświeżoną.  ✔️ Tryb sonoforezy Po peelingu można przejść do trybu ION–, który pomaga wprowadzić serum, krem lub esencję głębiej w skórę. Użytkownicy często zauważają, że produkty pielęgnacyjne działają bardziej efektywnie po takim zabiegu.  ✔️ Masaż EMS Pulse Ostatni tryb to delikatny masaż, który ma za zadanie pobudzić mikrokrążenie oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry — podobnie jak lekka gimnastyka dla mięśni twarzy.  💰 Koszt i dostępność Koszt zakupu takiego urządzenia zazwyczaj jest znacznie niższy niż regularne wizyty w salonie kosmetycznym na zabieg kawitacyjny — co sprawia, że jest to opłacalna inwestycja dla osób dbających o skórę.  🏠 Komfort domowego SPA Urządzenie umożliwia wykonywanie zabiegów w zaciszu własnego domu o każdej porze, bez konieczności umawiania się na wizyty — co jest ogromnym plusem dla osób z napiętym harmonogramem.  📏 Łatwość użycia Prosta obsługa przy pomocy jednego przycisku zdecydowanie ułatwia korzystanie nawet osobom, które nie mają doświadczenia w pielęgnacji zaawansowanymi urządzeniami.  ⚡ Wielofunkcyjność Posiadanie jednego urządzenia z kilkoma trybami pracy (oczyszczanie, sonoforeza, masaż) oznacza, że można kompleksowo zadbać o skórę w kilku etapach.
    Zalety:
    • Skuteczne oczyszczanie skóry
    • Usuwa martwy naskórek, sebum i zanieczyszczenia z porów, dzięki czemu skóra staje się gładsza i świeższa.
    • Bezbolesny i delikatny zabieg
    • Peeling kawitacyjny nie powoduje bólu ani dyskomfortu, dlatego nadaje się nawet dla osób z wrażliwą cerą.
    • Kilka trybów pracy w jednym urządzeniu
    • Oprócz peelingu kawitacyjnego oferuje sonoforezę (lepsze wchłanianie kosmetyków) oraz delikatny masaż twarzy.
    • Łatwa obsługa
    • Intuicyjne sterowanie jednym przyciskiem – idealne także dla początkujących.
    • Kompaktowy i lekki
    • Poręczny rozmiar pozwala zabrać urządzenie w podróż i wygodnie przechowywać.
    • Dobry stosunek jakości do ceny
    • Znacznie tańszy niż regularne zabiegi w salonie kosmetycznym.
    • Możliwość domowej pielęgnacji
    • Zabieg można wykonać w dowolnym momencie, bez umawiania wizyt.
    Wady:
    • Słabsze działanie niż w gabinecie kosmetycznym
    • Efekty są delikatniejsze i wymagają regularności.
    • Konieczność zwilżania skóry
    • Urządzenie działa tylko na mokrej skórze – podczas zabiegu trzeba ją cały czas nawilżać.
    • Ryzyko podrażnień przy złym użyciu
    • Zbyt częste stosowanie lub zbyt mocny nacisk mogą podrażnić skórę.
  • 24 listopada 2025 o 22:07
    Zdecydowanie polecam
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Urządzenie mam od 4 lat, korzystamy z mężem co niedzielę , regularnie wykonujemy sobie wzajemnie peelingi twarzy. Zauważyłam zdecydowaną poprawę w wyglądzie i gładkości skóry. Pory się zmniejszyły. Zmarszczki przy regularnym stosowaniu się spłycają. Urządzenie działa poprawnie, nic się nie dzieje z nim . Bardzo polecam do domowego Spa.
    Zalety:
    • Poprawia sprężystość skóry
    • Oczyszcza
    • Wygładza
    • Napina
  • 28 kwietnia 2025 o 14:59
    Mini salon kosmetyczny w domu
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Urządzenie zakupiłam w Internecie chcąc trochę bardziej zadbać o swoją skórę. To małe i poręczne cudeńko umożliwia wykonanie zabiegu, który oferowany jest w gabinetach kosmetycznych. Jako, że stosunek ceny zabiegu do ceny produktu jest wysoki, a kosmetyczka korzysta z urządzenia podobnego pokroju postanowiłam, że taki zabieg będę mogła wykonać sobie sama. Urządzenie jest płaskie o wydłużonym kształcie. Tworzywo wydaje się być solidne, jednocześnie jest przyjemne w dotyku. Na końcu urządzenia znajduje się srebrna płytka zabezpieczona skuwką. Obsługa jest banalnie prosta, przy pomocy jednego i jedynego guzika zamieszczonego w obudowie. Produkt ma 4 tryby pracy: - tryb peelingu kawitacyjnego, - tryb ION+ umożliwiający oczyszczanie twarzy, - tryb ION- umożliwiający lepsze wchłanianie aplikowanych produktów - tryb EMS pobudzający skórę do produkcji kolagenu . W większości przypadków korzystałam z trybu peelingu oraz Ion -. Wykonanie peelingu jest proste, ale trzeba pamiętać o twarzy stale nawilżonej wodą. Po zabiegu skóra jest lekko zaczerwieniona, ale to szybko mija, ponieważ jest to efekt mechanicznego tarcia. Tryb wchłaniania substancji aplikowanych na twarz działa świetnie, skóra się nawadnia, ale zwiększa to zużycie kosmetyków, ponieważ ciągle wymagane jest ich dołożenie. EMS to dość przyjemne, niebolesne mrowienie. Urządzenie polecam osobom, które lubią domową pielęgnację na nieco wyższym poziomie, są zdeterminowane i konsekwentne do regularnego używania produktu :) Przy zachowaniu regularności mamy w efekcie gładką i rozjaśnioną cerę. Polecam, bo to fajny gadżet za cenę jednego zabiegu w gabinecie
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Ma kilka trybów
    • Proste w obsłudze
    • Dobra cena
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • 19 maja 2024 o 15:34
    Must have domowej pielęgnacji
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Namówiona przez koleżanki skusiłam się na ten produkt. Czy żałuje?? Tak, każdej chwili przed zakupem tego urządzenia! Urządzenie przyszło do mnie zapakowane w białe, kartonowe pudełko. Muszę przyznać, że Xiaomi postanowiło na mocną tekturę co mnie cieszy, gdyż pudełko służy mi do dziś. Po otwarciu, a raczej wysunięciu, naszym oczom ukazuje się, zapakowane w foliowy woreczek, urządzenie do peelingu kawitacyjnego. Jest kilka kolorów produktu, ja wybrałam czarny biorąc pod uwagę możliwość "żółcenia" z czasem koloru białego. Urządzenie ma kształt płaskiego prostokąta, plastik jest miły w dotyku, a dostanie się do metalowej płytki jest banalnie proste. Produkt ma 4 tryby pracy: - tryb peelingu umożliwia skuteczne usunięcie martwego naskórka, - tryb ION+ ułatwia pozbycie się nadmiaru sebum oraz nieestetycznych zaskórnik, - tryb ION- sprawia, że preparaty nawilżające wchłaniają się skuteczniej - tryb elektrostymulacji EMS pobudza skórę do produkcji kolagenu. Zmiana między programami jest prosta i odbywa się za pomocą jednego guzika. Bonusem jest automatyczne wyłączanie się po 5 min korzystania, dzięki czemu osoby martwiące się że korzystają z produktu zbyt intensywnie mogą spokojnie poddawać się zabiegowi. Należy pamiętać, że po każdej pracy trzeba umyć płytkę, a najlepiej zdezynfekować, by produkt mógł nam służyć dłużej z odpowiednio zachowaną higieną. Zasilanie jest akumulatorowe i po pełnym naładowaniu wystarcza na bardzo długi okres korzystania - u mnie nawet do 2 miesięcy. W pudełku oprócz przyrządu dostajemy kabel zasilający, gwarancję i instrukcję obsługi. No właśnie i tutaj mam pierwszą obiekcję. Jest ona tylko w dwóch językach: chińskim oraz angielskim. Marka Xiaomi powinna już zadomowić się na polskim rynku, a co za tym idzie dodawać ( choćby skróconą wersję) opisu urządzenia. Zakupiłam ten produkt ponieważ dostanie się do kosmetyczki podczas pandemii było różne. Poza tym od tego czasu ceny za zabieg kawitacyjny wzrosły dość mocno i gratuluje sobie codziennie decyzji, która popchnęła mnie do kupna. Urządzenie stosuje już prawie 3 lata. Na początku miałam obawy, gdyż moja cera jest wrażliwa, naczynkowa i bałam się, że każde tego typu urządzenie może powodować podrażnienia. Nic bardziej mylnego! Przyrząd w delikatny sposób sunie po twarzy, powodując lekkie mrowienie, co jest bardzo przyjemne w odczuciu. Po zakończeniu zabiegu twarz może wyglądać na lekko zaczerwienioną, jednak nie należy się tym martwić. Ślady po użytkowaniu szybko znikają, a dla błogiego spokoju zalecam stosowanie produktu podczas wieczornej pielęgnacji. Najczęściej korzystam z trybów peeling oraz ION+, przy tym nie zapominając o pozostałych. Powodują one, że moja cera stała się bardziej oczyszczona, odświeżona jak i gładsza. Musze nadmienić, że najważniejsza jest systematyczność. Pokornie przyznam się, że bywało z tym różnie. Na początku stosowałam dwa razy w tygodniu, a potem coraz rzadziej. To był błąd. Wykonując regularnie zabieg na dłużej mogłam cieszyć się piękną skórą, bez zaskórników i wyprysków ( u mnie powracający trądzik różowaty). Dostępność urządzenia jest ogromna. Ja zakupiłam w promocyjnej cenie w Empiku, ale na internecie ofert jest multum i można w nich przebierać. Jeśli chodzi o cenę, to za tak dobry jakościowo produkt, wyglądający luksusowo, jest śmiesznie niska. Reasumując, jestem zachwycona tym urządzeniem. Ograniczył występowanie zaskórników i stanów zapalnych na mojej skórze, czyniąc ją przy tym miękką i gładką. Bateria trzyma długo, a jego gabaryty nie są wielkie, dlatego spokojnie mogę go zabierać ze sobą na różne wyjazdy, co nie zmusza mnie do stosowania go tylko w domu.
    • wygląd
    • bateria
    • 4 tryby pracy
    • działanie na skórę
    • delikatny dla cer wrażliwych i naczynkowych
    Wady:
    • instrukcja obsługi

szukaj