Glinki i maseczki algowe

Nacomi Glinka do twarzy Ghassoul 94g
Nacomi Glinka Ghassoul

• 11 lutego 2025 o 15:37
    Jedna z najlepszych glinek
    To jeden z tych produktów, które działają od pierwszego użycia i dają efekt odświeżonej, gładkiej cery. Skóra po niej jest wyraźnie czystsza, ale nie ma tego nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia, jak po mocniejszych glinkach. Pomaga w walce z zaskórnikami. Przy regularnym stosowaniu widać, że pory są mniej widoczne, a cera wygląda bardziej jednolicie. Naturalny skład – żadnych zbędnych dodatków, sama czysta glinka. Można ją mieszać z wodą, hydrolatem czy olejkiem, w zależności od potrzeb skóry. Warto mieć ją w swojej pielęgnacji, szczególnie jeśli masz skórę skłonną do przetłuszczania się i potrzebujesz czegoś, co skutecznie, ale łagodnie ją oczyści.
  • 11 grudnia 2024 o 16:56
    Czarne złoto
    Nacomi Glinka Ghassoul to świetny produkt do pielęgnacji skóry! Po zastosowaniu zauważyłam, że moja skóra jest oczyszczona, gładka i bardziej matowa. Glinka świetnie absorbuje nadmiar sebum, a przy regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę w wyglądzie skóry – mniej zaskórników i przebarwień. Jest delikatna, ale skuteczna, a naturalny skład to dodatkowy atut.
    Zalety:
    • Oczyszcza skórę i absorbuje nadmiar sebum.
    • Zmiękcza skórę i poprawia jej teksturę.
    • Naturalny, łagodny skład.
    • Wygodna aplikacja.
    Wady:
    • Sposób przygotowania
  • 12 października 2024 o 12:59
    Bardzo dobre błotko dla skóry ;)
    Lubię glinki, dobrze sprawują się w pielęgnacji mojej mieszanej skóry. Przyznaję, że zdarzało mi się już kupować sypkie glinki, ale jak na leniuszka przystało wolę te gotowe. Nie mniej jakoś z ciekawości i faktu, że nie chciałam z drogerii wychodzić z pustymi rękami, wzięłam :P. Opakowanie to plastikowy słoiczek, pojemność 94g. Mam ją w opakowaniu o nowszej szacie graficznej, poza tym produkt jest dokładnie taki sam. Jest jej sporo - jest sypka, ma szary kolor, po rozrobieniu staje się brązową papką;). Najczęściej rozrabiam ją z hydrolatem, ale nie miałabym problemu by rozrobić ją po prostu z wodą. Najczęściej rozrabiam ją z jednej płaskiej łyżeczki i wychodzi jej sporo, tak, że na luzie mogę zaaplikować ją również na szyję. W zależności od ilości wody można mieć rzadszą glinkę lub jeśli zależy nam na takiej typowej paście to mniej. Ja dodawałam więcej hydrolatu zależało mi, żeby nie wysychała za szybko. Nakładałam grubą warstwą, zasychała ok. 10 minut. Ja już jej nie zwilżałam hydrolatem, nie chciało mi się. Wiadomo domycie jej zajmuje chwilę, ale posiłkuje się szczoteczką do twarzy. Dodam jeszcze, że jest baaardzo wydajna, używam od miesiąca, zużyłam może więcej niż 1/4 opakowania. Jeśli chodzi o zapach to proszek w moim odczuciu nie pachnie niczym, dopiero po zrobieniu ta glinka ma lekko ziemisty zapach, ale mieszałam ją z hydrolatem więc częściowo zapach się 'neutralizował', a i tak nie był jakiś intensywny. Jeśli chodzi o efekty, dawno nie miałam tak skutecznej glinki. I choć zazwyczaj uważałam, że to zielona glinka ma największe rezultaty na mojej skórze, to przyznam, że po tej powyższej moja cera wygląda jeszcze lepiej. Skóra po użyciu jest lekko rozjaśniona, taka jednolita, zaczerwienienia zminimalizowane, wizualnie wygląda na taką rześką i orzeźwioną. W dotyku bardzo gładziutka, pory czyste i mniej widoczne. Ten efekt wygładzenia jest bardzo odczuwalny, skóra jest mięciutka w dotyku, po zmyciu skóra jest matowa i cóż chce "pić" jak to po glince, jednak nie jest to efekt ściągnięcia skóry, raczej takiego oczyszczenia, po którym wszystkie pielęgnacyjne kremy i serum wnikają w nią błyskawicznie. Przyznaję, że kupując nie sądziłam, że efekty będą tak zadowalające, szczególnie, że następnego dnia po jej zrobieniu moja cera ładnie się prezentuje. Efekt trwa może z 2 dni, wiadomo to tylko maska, ale podczas jej używania mam poczucie doczyszczenia skóry, podbicia jej gładkości. Polecam, cieszę się, że się na nią skusiłam. Moim zdaniem warto pobawić się tym błotkiem bo dla cery, w moim przypadku widzę same korzyści.
    Zalety:
    • bardzo wydajne
    • dobra cena względem jakości
    • jej skład to po prostu 100% glinka bez żadnych dodatków
    • bardzo dobrze oczyszcza, delikatnie rozjaśnia, tonuje koloryt, lekko wygładza i napina skórę
    • nie wysusza skóry
  • 22 lipca 2024 o 0:21
    Glink ghassoul
    Glinka ghassoul z tej serii jest lekko „ostrzejsza” niż zielona, dlatego uważam, ze osoby z wrażliwa skórą musza być ostrożne, aby uniknąć podrażnienia. Podobnie jak zielona, sprawdza się bardzo dobrze, jest wydajna, trochę trudniej się ją rozrabia, ale to nie stanowi problemu.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 6 marca 2024 o 20:11
    żmudna aplikacja dla krótkich efektów
    Maseczka działa, oczyszcza naszą cerę, matuje. Nie są to oszałamiające efekty ale na pewno sprzyja w walce z niedoskonałościami. Sypka forma półproduktu ma swoje wady i zalety. Zaletą jest to, że może długo u nas postać. Nie zepsuje się szybko i to my decydujemy o jakiej konsystencji chcemy maseczkę. Minusem to zdecydowanie to przygotowanie, nie jest to szybka aplikacja. Kolejnym to fakt, że wszystko koło nas jest brudne. a sam proces jej zmywania jest żmudny i długi. Przy maseczkach glinkowych musimy uważać by nie wyschła, bo inaczej dostaniemy przeciwny efekt. Wydajność jest całkiem okay, wystarczy na około pięć aplikacji. Dostępność jest super, dostaniemy ją w każdym hebe, często są na nią promocje więc i cena nie jest żadną przeszkodą. Co do efektów, po zmyciu maseczki dostajemy natychmiastowo matową i napiętą cerę. Zwęża pory, ale nie jest to efekt długotrwały. U mnie utrzymuje się około dwa, maksymalnie trzy dni. Co do innych obietnic producenta o rozjaśnieniu blizn czy wzmocnieniu struktury skóry - ja tego nie zauważyłam, a zużyłam trzy opakowania maseczki.
    Zalety:
    • natychmiastowy efekt matowej cery
    • zwężone pory
    • częste promocje i dostępność
    • polska marka
    • jednoskładnikowy skład, zero niepotrzebnych dodatków
    Wady:
    • nietrwały efekt
    • aplikacja a następnie jej zmywanie
    • niespełnione obietnice o razjaśnieniu blizn czy wyeliminowaniu niedoskonałości
    • nieszczelne opakowanie, zawsze pry odkręceniu jej wysypało mi się trochę glinki