Pasty do zębów

Aquafresh Active White Toothpaste Pasta do zębów

Her666
    4 lutego 2025 o 10:03
    Zwyczajna do codziennego użytkowania
    Pasta w miękkiej tubie, o dość rzadkiej konsystencji w trój kolorze (biało, czerwono niebieska) mimo dużej tubki nie jest aż tak wydajna, przez dość rzadką konsystencję . Co do działania nie zauważyłam dużych efektów, na pewno nie wybiela , nie usuwa kamienia i po prostu jest dobra na codzień. Nie podrażnia i nie uwrażliwia zębów.
  • 19 lipca 2024 o 10:26
    Pasta jak pasta, niby 3 w 1, bo ma czyścić/wybielać/odświeżać. Ja tam stawiam na 2w1, bo wybielenia zabrakło
    Pasta została kupiona typowo w hipermarkecie na promocji. Zakupem zajął się mój partner. On zawsze zgarnie pierwszą lepszą, z reguły najtańszą z półki. Ta od Aquafresh nie należy do najgorszych, serio mieliśmy bardziej irytujące produkty tego typu w domu. Jest bardzo wydajna, ma delikatny posmak, nie pali w buzi i całkiem ładnie doczyszcza płytkę nazębną. Posiada też w składzie fluorek, który ma wzmocnić szkliwo. Z wybieleniem nie ma praktycznie nic wspólnego ;) Opakowanie Tubka pasty jest miękka, śliska, bez problemu wyciska się z niej produkt. Jest na zakręcanie - moja najmniej ulubiona forma zamykania tubek przy pastach. Jakoś taka najmniej wygodna przy mokrych rękach i w ogóle. Na odwrocie znajduje się stos malutkich napisów, których nigdy nie umiem doczytać, bo tyle tego, że potem mi się mieni w oczach. Z przodu znajduje się krótka informacja co pasta ma robić - ma myć, odświeżać i wybielać. Działanie opiszę poniżej. Pasta ma pojemność 125ml, co przy innych pastach popularnych marek jest naprawdę na plus. Kosztuje około 10 zł, co przy jej wydajności i pojemności jest niską ceną. My jej używamy już z pół roku jak nic i dalej jest. Zęby myte regularnie, dwa razy w tygodniu przez dwie osoby. Używamy szczoteczek elektrycznych. A no i pienienie jest tutaj szalone. To mega lubię! Konsystencja i zapach Pasta ma miętowy posmak, ale nie chemiczny i nie mocny. Bardzo nie przepadam za ostrymi pastami, sprawiają mi wtedy ból na języku. Tutaj nie ma tego objawu. To na plus. Widziałam gdzieś, że pasta powinna zawierać 3 paski i powinna się tak ładnie prezentować na szczoteczce, nie wiem czemu moja jest cała fioletowa :D może już się w środku te konsystencje wymieszały i wygląda to teraz tak, jak wygląda. Ale nie zabieram jej tutaj żadnego punktu, bo nie ma to na nic wpływu. Konsystencja jest gęsta, pasta nie spada ze szczoteczki. Wszystko jest w porządku. Działanie Według producenta pasta ma charakter produktu 3w1 - ma czyścić, odświeżać i wybielać. Ok, z pierwszymi dwoma cechami się zgadzam w 100%. Po umyciu nią zębów są gładkie, pozostaje na nich taka śliska warstwa (lubię ją), jama ustna jest ewidentnie odświeżona, przykry zapach zabity. Ale wybielenie i usuwanie przebarwień po kawie/herbacie itp? Nie nie, tego tutaj nie ma. Moje zęby nie są jakieś mega żółte, ale nie zauważyłam poprawy w tym zakresie przez cały czas stosowania tego produktu. Naprawdę duży plus za zawartość w składzie fluorku sodu, który ma za zadanie wspierać szkliwo i zapobiegać próchnicy. Zawsze warto zapobiegać niż potem leczyć (i to drogo hehe). Efektu lśniących zębów nie odnotowałam. I tak oto kończymy już opakowanie tej pasty, czy będziemy za nią jakoś wybitnie tęsknić? Raczej nie. To taka w sumie całkiem zwykła pasta, która dobrze myje i odświeża i to tyle. Gdybyśmy mieli kupić ją ponownie to byśmy się mocno zastanowili. A tymczasem będziemy dalej szukać wymiatacza w wybielaniu :)
    Zalety:
    • nie ma ostrego zapachu i mocnego, palącego w język smaku
    • przyjemna konsystencja, która nie spada ze szczoteczki
    • wygodna, miękka tubka, z której bez problemu wyciska się pastę
    • przy pojemności 125 ml cena 10 zł jest naprawdę w porządku
    • mega wydajna, przy używaniu przez dwie osoby dwa razy dziennie mamy ją już któryś miesiąc
    • ładnie czyści zęby, zostawia je gładkie, pokryte śliską powłoką
    • odświeża jamę ustną
    • posiada w składzie fluorek sodu, który ma chronić szkliwo
    • bardzo dobrze się pieni
    Wady:
    • brak efektu wybielenia i rozjaśnienia przebarwień po kawie/herbacie jak to twierdzi producent
  • 2 lipca 2024 o 17:42
    Fioletowa pasta do zębów
    Pasta jest bardzo wydajna. Łączy ze sobą 3 kolory. Po jej użyciu faktycznie czuć świeżość w jamie ustnej. Zęby błyszczą się, ale przy długotrwałym stosowaniu efekt wybielenia nie zachodzi.
  • 10 czerwca 2024 o 7:39
    Myje, oczyszcza, "wybiela" i odswieza :)
    czego chciec wiecej od pasty ? a raczej czego po prostu chciec? nooo aby przede wszystkim skutecznie myła i oczyszczała, lekko chociaż wybieliła no i przede wszystkim odświezyla. Pasta do zebow od Aquafresh jak sama nazwa nawet jej wskazuje - robi dokładnie wszystkie te czynności. Nie zauwazylam spektakularnego wybielenia, natomiast jak najbardziej z codziennych osadów oczyszcza, wiec jesli myjemy zeby 2/3 razy dziennie, to zeby są bielsze niz gdybysmy ich nie myli wogole lub np raz dziennie. Pasta jest bardzo wydajna, niewielka ilsoc jej pozwala na skuteczne wytworzenie piany. Bardzo fajna pasta w bardzo mprzyzwoitej cenie, czesto do niej wracam
  • 10 czerwca 2024 o 1:29
    Hipermarketowa pasta
    Pasta do zębów Aquafresh Active White to produkt, do którego regularnie wracam, co samo w sobie jest najlepszą rekomendacją. Kupujemy ją w markecie i od tej pory jest stałym elementem naszej łazienki. Zarówno ja, jak i mój mąż, chętnie po nią sięgamy, dlatego początkowo piszę w liczbie mnogiej. Aquafresh Active White skutecznie odświeża oddech, co jest dla nas kluczowe. Choć nie mam problemów z przebarwieniami, zauważam, że pasta delikatnie wybiela zęby, spełniając wystarczająco swoją rolę. Przyjemnie miętowy posmak dodatkowo umila codzienne mycie zębów. Pasta zapakowana jest pierwotnie w kartonik, a po rozpakowaniu wygodnie stawiamy ją na korku na umywalce. Jej trzy kolorowe paski pozostają niemal do końca użytkowania, co jest miłym wizualnym dodatkiem. Cena pasty Aquafresh Active White jest na tyle atrakcyjna, że nie mam serca szukać jej wad. Płacimy za nią niecałe 8 zł - w promocji czasem około 5. Dla mnie i mojego męża jest to idealny wybór, który spełnia wszystkie nasze oczekiwania.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Odświeża oddech
    • Atrakcyjna cena
    • Dobra dostępność w hipermarkecie