Pasty do zębów

Blend-A-Med 3D White Luxe
Blend-a-Med Pasta 3D White Luxe Perfection 75 ml

• 21 stycznia 2024 o 13:07
    Całkiem dobry efekt wybielania
    Na pastę trafiłam jakiś czas temu na promocji w jednej z drogerii. Zawsze wybielam pasty wybielające, gdyż na tym efekcie najbardziej mi zależy. Co prawda moje zęby z natury są dosyć białe, ale zawsze może być lepiej :) Pasta jest dostępna w niezbyt dużej pojemności, przez co nie starcza na długo. Podczas mycia czuć, że ma drobinki, które nie wiem czy są bezpieczne dla szkliwa, jednak dają efekt. Po kilku tygodniach stosowania zęby stały się widocznie bielsze do tego stopnia, że nawet kilka osób zwróciło na to uwagę. Ze względu na ścierające drobinki nie stosuję jej stale, ale co jakiś czas na pewno będę do niej wracać.
    Zalety:
    • efekt wybielania
    Wady:
    • drobinki mogą być szkodliwe dla szkliwa
    SandriQ
    24 lipca 2023 o 19:37
    Skuteczna i bezpieczna
    Piękny uśmiech to wizytówka,białe i przede wszystkim zdrowe zęby są marzeniem każdego. Po produkty Blend-a-med sięgam regularnie,jest to moja ulubiona marka środków do higieny jamy ustnej. Pasta jak zwykle została zamknięta w kartonowym opakowaniu,który ma nowy design.Najnowsza wersja zawiera mieniące się ozdobniki holo,dodano trochę bieli i fioletu,z każdej strony pokryta jest opisami w różnych językach czy oznaczeniami. Dodatkowo z przodu posiada wycięte okienko na kształt diamentu,co razem ze świetlistymi dodatkami ma nawiązywać do blasku tego szlachetnego kamienia. Z opisów dowiadujemy się,że pasta zawiera fluorek sodu na poziomie 1450ppm,PAO wynosi rok,więc wystarczająco,brak daty ważności. Skład się zmienił na przestrzeni lat,jest dłuższy,ale ok. Plastikowa tubka ma bliźniaczy wygląd do otoczki,ale bardziej matowy.Mieści 75 ml produktu. Tworzywo to jest miękkie i podatne na wygięcie,więc w miarę ubywania tubka zmienia swój początkowy kształt.Należę do osób,które preferują zużycie produktów do końca,więc jeśli jest możliwość przecinam też ten artykuł wydobywając pozostałości,często jest ich tam jeszcze na kilka umyć. Wylot jest zapieczętowany sreberkiem. Pasta pachnie mocno miętowo i także jest intensywna w smaku,daje intensywne mroźne odświeżenie już od początku mycia. Ma niebieskawą poświatę,półżelową,spoistą formułę oraz zanurzono w niej mnóstwo granatowych drobinek,które są wyczuwalne w jamie ustnej. Domniemam mają za zadanie wzmocnić efekt oczyszczenia,wypolerować zęby i je wygładzić. Produkt bezproblemo się rozpuszcza i na odpowiednim poziomie się spienia. Odsłona 3D White może nie da nam hollywoodzkiego uśmiechu,ale daje nam przede wszystkim efekt czystych,gładszych i jaśniejszych zębów.Odświeża oddech na długo,daje to duży komfort. Dobrze domywa osady i przebarwienia nawet te starsze. Pasta jest dobrym uzupełnieniem domowej dbałości o zęby. Wspomaga walkę z płytką nazębną i ochrania przed zbytnim jej odkładaniem. Jest bezpieczna dla szkliwa,nie zauważyłam pogorszenia stanu uzębienia czy dziąseł,nie spowodowała nadwrażliwości. Jej cena jest ciut wyższa niż pozostałych propozycji na rynku,ale myślę,że dużo promocji pozwala kupić ją za spoko kwotę. Jest całkiem wydajna i łatwo dostępna stacjonarnie.
    Zalety:
    • Całokształt ❤️
  • 13 czerwca 2023 o 18:02
    Najgorsza pasta jakiej używałam
    Pastę kupiłam w promocji w Rossmannie za jakieś 15 zł, bo akurat nie było mojej ulubionej Himalaya z kurkumą. Wg producenta miała super wybielać i usuwać płytkę nazębną. Nie robi nic z tych rzeczy, ot taka sobie zwyczajna pasta jakich wiele, lecz na pewno nie w tym przedziale cenowym. Zero wybielania, zero usuwania płytki i zapobiegania jej tworzeniu. Po 3 tygodniach moje zęby były w fatalnym stanie. Nie lubię wyrzucać produktów, jednak tą pastę z dziką rozkoszą wsadziłam w kosz. Na szczęście w innej drogerii wciąż mają w sprzedaży moją ulubioną pastę, bo po produkty tej marki więcej nie sięgnę.
    Zalety:
    • Smak
    Wady:
    • Nie wybiela, nie przeciwdziała powstawaniu plytkivnazebnej ani jej nie usuwa, nie usuwa też przebarwień choćby po kawie
  • 20 marca 2023 o 19:39
    Wybielenie
    Stan zębów: Wrażliwe dziąsła DOSTĘPNOŚĆ – dostałam ją w prezencie jakiś czas temu, ale nie widuję w sklepach OPAKOWANIE – tubka, bardzo łatwo się poddaje więc z łatwością można zużyć produkt do końca SZATA GRAFICZNA – delikatne elementy, przeważa kolor biały co kojarzy się z estetyką SKŁAD – bardzo krótki i dobry SMAK – miętowy, dla mnie zbyt słabo TRWAŁOŚĆ – świeżość nie utrzymuje się zbyt długo, według mnie za słaby smak mięty EFEKT – nie widziałam żadnej różnicy ZESTAW – nie widziałam PODRÓŻ – nie sprawdzałam CENA – nie wiem, to był prezent
    • szata graficzna
    • skład
    • smak
    • efekt
  • 13 listopada 2021 o 16:32
    Dobrze myje, ale wybielenia nie zauwazyłam
    Jestem blisko końca opakowania tej pasty i używam jej sama, więc nie jest tak, że używałam dwa tygodnie i nic się nie zadziało, bowiem używam ją około miesiąca 2 a czasem 3 razy dziennie. Jeśli chodzi o opakowanie to wszystko jest ok, pasta jak pasta, jest w tubce, ma korek i po odręceniu jest też zabezpieczenie, które przed pierwszym użyciem należy zdjąć. Konstystencja jest przyjemna, czuć w niej granulki i czuć je przy myciu zębów. Co do smaku to też powiedziałabym że jest miętowy, ale dość mocny, odświezenie jamy ustnej czuć nawet po jakimś czasie po myciu, więc to na plus. Po ponad miesiącu używania wybielenia zębów nie zauważyłam, ale jednak po każdym szczotkowaniu czuję, że one są takie czystsze i dobrze wymyte. Może jeśli będę używać ją dłużej, to zobaczę jakiekolwiek wybielenie. Jedyne, do czego mam zarzut to to, że jest to pasta dość mocna. Wydaje mi się, że najlepiej stosować ją naprzemiennie z jakąś łagodniejszą, bo podczas jej używania zauważyłam, że moje zeby są bardziej wrażliwe. Nie zaprzestanę używania mimo wszystko i kupię sobie kolejną, ale jednak przyznaję, że jest ona dość mocna dla moich zębów. Mam jednak nadzieję, że po 2 czy po trzecim opakowaniu (bo już sobie kolejne odkupiłam) zauważę w końcu jakikolwiek efekt wybielenia. Jakby tak się stało, to podwyższę jej ocenę do 5. Na chwilę obecną uważam ją za dobrą +, ale nie bardzo dobrą, ponieważ nie widzę wywiązywania się z obietnic producenta o wybielaniu, ale chcę dać jej dłuższą szansę i wtedy się okaże.