Meow Cosmetics Pampered Puss Foundation Sypki podkład mineralny

• 22 września 2012 o 21:20
    All the other girls with the pumped up faces...
    you better run, better run, outrun my MEOW!!!:D Foster The People jakby się ktoś pytał :cwaniak-okulary: Dzięki Czcigodnej Cynaamonce :cmok: ponownie dane mi było pochylić się nad minerałami. Miałam już kiedyś Lily Lolo, ale mnie nie urzekło. Miałam EDM, było lepsiej, ale też nie to. Krążyłam, ale raczej z większym przyspieszeniem odśrodkowym... Potem BB kremy, pielęgnacja naturalna i takie tam... No i jak zawsze, natura/historia musiała zatoczyć koło :bounce: Poszłam na całość:] Zakupiłam ten puder w wersji średniej, drugi w wersji Flawless w ty samym rozmiarze, bronzer i cztery średnie cienie:) Mój jest w kolorze 3 Naughty Korat, a Flawless, ten kryjący mam 4 Fierce Abissinian. Wersję średnio kryjącą i kryjącą mieszam, bo pierwsza jest za słabo kryjąca, druga zbyt mocno. Oczywiście wiemy, że to sama natura, zdrowie i miód dla twarzy. Nic co mogłoby szkodzić. Kolorów w bród. Zawsze można coś dobrać, dopasować. Puder jest tez bardzo wydajny, bo wystarczy odrobina, żeby wykonać pełny makijaż. Ja musiałam trochę nad tym popracować:] Jakie są zalety porzucenia klasycznych fluidów na rzecz minerałów? :> sama natura :> wydajny jak diabli :> kolorówka bardzo szeroka :> szybkość wykonania makijażu: możemy spokojnie zrezygnować z pudru sypkiego, bo minerały to pełne krycie: baza+ podkład + puder sypki :> szybkość nakładania: jeśli mamy dobry pędzel to nałożenie to "minuta pięć"; nie trzeba uważać na smugi i inne takie :> podkład doskonale się wtapia :> podkład przyspiesza gojenie skóry: drobne ranki, wypryski goją się szybciej :> kryje bardzo ładnie, choć ja mieszam:) :> trwa ok 8-10 godzin w zależności od skóry. Polecam bibułki matujące - znacznie przedłużają trwałość podkładu :> cena w stosunku do objętości i jakości = wspaniale:) Minerały nie zawsze wzbudzają podziw. W tym małym niepozornym pudełku z zawartością niekoniecznie oszałamiającą, kryje się proszek, który potrafi zdziałać cuda. Należy się jednakowoż obchodzić z nim umiejętnie. Po pierwsze primo :ehem: Nie nabieramy za dużo: jeśli przesadzimy, to zamiast naturalnego podkreślenia urody wyczarujemy sobie maskę reloaded. Wiem, bo tak wyglądałam po pierwszej aplikacji:] Po drugie primo :ehem: Dobry pędzel: bez tego ani rusz. Jeśli typowy flat, to też nie zawsze zadziała, bo zwyczajnie nabierze dużo pudru. Ja mam w chwili obecnej Hakuro, kilka rodzajów, w tym kulkę i duży do pudru. I jest perfekcyjnie. Po trzecie primo :ehem: Aplikacja: możemy "pacać" i to jest dobra metoda na skórę suchą. Pac, pac, pac i już:) Rozcierać również, ale nie wcierać z siłą wodospadu:] I po czwarte primo :ehem: Przygotowanie skóry: jeśli sucha, należy ładnie nawilżyć i wyrównać. Jeśli tłusta, trzeba uporać się z nadmiarem sebum. Jeśli skóra jest mocno przesuszona to pojawią się placki, jeśli natomiast przetłuszczona, podkład może się ważyć i ścierać. Owszem, przy minerałach jest trochę więcej wysiłku, bo należy pamiętać o kilku rzeczach i znaleźć metodę najlepszą dla siebie. Ale efekt wart jest zachodu: skóra jest uspokojona, nie buntuje się, nie wyskakują dziabongi, no i z dnia na dzień skóra robi się coraz ładniejsza. Przy czym dla naszego portfela nie jest to spazm bólu, bo w sumie taki podkład wystarczy na bardzo długo. Przekonałam się do tych podkładów i minerałów ogólnie. Jednocześnie mam dobrą pielęgnację, ładny, bardzo naturalny makijaż nie wyglądający jak fototapeta, oszczędzam pieniądze i miejsce w kosmetyczce i mogę bawić się kolorami:) No to czego mogę chcieć więcej? No....mogę...jak zawsze....:torba: Czemu Miałuuuu nie ma w Polszcze??? MOŻE MNIE KTOŚ TO WYJAŚNIĆ???? Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie dwóch pierwszych
    maibu
    23 czerwca 2012 o 5:09
    skomplikowana relacja :)
    Zacznę od tego, że początkowo byłam nim zachwycona- idealnie matowił, krycie <choć słabe> satysfakcjonowało mnie, nie przyczyniał się do powstawania zaskórników. Gdzie więc ten ideał zawiódł? Po przestawieniu się na kosmetyki mineralne moja cera trądzikowa uspokoiła się... chwilowo. Zużyłam wszystkie próbki podkładów Meow <głównie formuły pampered> i zamówiłam normalne opakowanie recenzowanego podkładu. Jednak po jakimś czasie moja cera zwariowała. Maksymalnie się przetłuszczała, niespodzianki pojawiały się coraz częściej, skóra była niesamowice przesuszona. Szukałam winowajców wśród kremów, żeli, lecz dopiero po odstawieniu tego podkładu wszystko się polepszyło. Moja cera unormowała się do tego stopnia, że obecnie używam zwykłego podkładu i nie potrzebuję pudru. Zalety: -prosty skład -baardzo duży wybór odcieni -wydajny -daje ładny efekt, nie tworzy &quot;maski&quot; +/- średnie krycie Wady: -wysusza koszmarnie -sprzedaż wysyłkowa -przy jego nakładaniu trzeba się nieco pomęczyć Podkład polecam, ale osobom z cerą tłustą. edit: Używałam obu formuł- pampered i flawless, zużyłam pełnowymiarowe opakowania każdego rodzaju. Formuła flawless choć lepiej kryje (duzo lepiej niż pampered) to mniej wysusza moją skórę i lepiej sie z nią stapia. Używam tego produktu od: przez 5 m-cy Ilość zużytych opakowań: ok 10 próbek i 1,5 średnich opakowań
  • 6 kwietnia 2011 o 19:08
    Dobry
    Wypróbowałam już kilka mineralnych firm, a więc mam porównanie. +Nie tworzy maski +Nie zapchał mnie +Nie waży się na twarzy +Nie daje pudrowego, suchego wykończenia które przeszkadzało mi np. przy pixie +Twarz po nim jest rozświetlona, to zasługa drobinek. Wielki plus za to, że gołym okiem na twarzy tych drobinek nie można zauważyć. Są bardzo nienachalne, dają subtelny efekt. A teraz ważne minusy: - Jak na minerały jest bardzo niewydajny, muszę go naprawdę dużo nakładać, ale plusem jest, że nawet przy dużej warstwie nie robi maski. Dyskwalifikuje go u mnie niski poziom krycia. Producent tego nie obiecuje, więc nie obniżam za to oceny. Minus za to, że meow nie ma w swojej ofercie ciepłego beżu, bengal jest dla mnie zbyt chłodny.
  • 30 grudnia 2010 o 20:21
    świetny!
    Jest to jeden z moich mineralnych faworytów. Bardzo dobre krycie, naturalne wykończenie, nie waży się, długo utrzymuje się na twarzy w niezmienionym stanie. Bardzo łądnie ujednolica koloryt skóry. Słabą stroną jego jest to, ze demaskuje braki w nawilżeniu cery. Ale nic ponadto nie można mu zarzucić. Produkt świetny, tym bardziej ze dostepny w dwóch rozmiarach: Full size 22-30g proszku oraz Munchkin 6-8g proszku oraz w kilkudziesięciu wersjach kolorystycznych! Moim zdaniem warto wypróbować.
  • 21 października 2010 o 22:49
    Super
    Kolejny świetny produkt Meow.Co prawda najbardziej lubię formułę Flawless Feline,ale posiadam też Pampered Puss i z powodzeniem używam(dobry efekt daje mieszanie obu formuł). Pampered Puss daje krycie od umiarkowanego po na prawdę porządne(spokojnie zakryje nawet bardzije kłopotliwe niespodzianki,szczególnie z pomocą korektora).Do tego daje ładne,matowe wykończenie z odrobiną subtelnych drobinek,które są widoczne tylko z bardzo bliska ale dają efekt promiennej buźki.W kwestii koloru,to tak jak w FF mam Naught Abyssinian,kolor jest jednak nieco inny niż w wypadku bardziej kryjącej formuły bo trochę cieplejszy.Nie mniej jednak bardzo mi odpowiada(kolory podkładów Meow mają tą wspaniałą cechę,że są bardzo &quot;wyrozumiałe&quot; i nawet teoretycznie niezbyt dobrany kolor może wyglądać na twzrzy ok).Świetny produkt(a do tego urocze opakowanie i nazwa :) ) Używam tego produktu od:kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań:w trakice 1 (Munchckin)