Płatki i patyczki higieniczne dla dzieci

Kindii Pure, Patyczki higieniczne dla niemowląt

joanakk
    26 marca 2024 o 14:25
    Najlepsze na rynku
    Co do patyczków kosmetycznych dla dzieci przetestowałam już kilka rodzai. Uważam, że te w kartonowym opakowaniu sprawdzają się najlepiej. Mają odpowiednią końcówkę dostosowaną do małych uszek dzieci. Nie wchodzą głęboko i nie są grube. Są bardzo precyzyjne w czyszczeniu i nie rozwalają się. Dzięki dwustronnemu posiadaniu waty, która jest dobrze osadzona, wyczyszczą nawet ciężko dostępne miejsca. W przypadku mojego dziecka, stosuje je od urodzenia i nie zdarzyło się tak aby dziecko płakało przy użyciu tych patyczków. Okazały się najlepsze jakie do tej pory miałam.
    Zalety:
    • Mocne i precyzyjnie stworzone
    • Nie podrażnia małych kanalików
    • Są dwustronne
    izka707
    24 lutego 2024 o 17:08
    Wielofunkcyjne patyczki kosmetyczne
    Lubię używać patyczków Kindii do poprawek w makijażu, pielęgnacji uszu, oczyszczania skórek przy malowaniu paznokci itd. Są świetnej jakości i nie wyginają się podczas użytkowania. Świetnie się sprawdzają do precyzyjnej korekty strefy dolnych powiek pod rzęsami, gdzie zawsze rozmazuje mi się tusz, przez co makijaż nie wygląda perfekcyjne. Są bezpieczne również do stosowania dla niemowląt i dzieci.
    Zalety:
    • niedrogie
    • spełniają swoją funkcję
    • dobrze dostępne
  • 31 lipca 2022 o 10:26
    Spełniajace wiele funkcji patyczki, jednak będące na bakier z ekologią.
    Patyczki te kupiłam w jednej z internetowych drogerii, głównie z myślą o synku będącym w wieku niemowlęcym. Za opakowanie zawierające 60 sztuk produktu zapłaciłam mniej niż 5 złotych, a więc cena w moim mniemaniu do zaakceptowania. Opakowanie wykonane jest dość solidnie, jednak szkoda, że z plastiku, co już zauważyły Panie we wcześniejszych recenzjach. Podobnie jest z trzonkiem, a szkoda, bo to generowanie niepotrzebnych odpadów i utrudnienie w segregacji. Zaś duży plus za główkę wykonaną ze 100% bawełny, na dodatek z bezpieczną strefą, dzięki której nie włożymy patyczka za daleko podczas pielęgnacji delikatnych części ciała naszego maluszka. Choć zdarzało się, iż bawełniana watka czasem leciutko się kudliła i pyliła, ale nie było to notoryczne. Trzonek zaś był zawsze wytrzymały, nie wyginał się i nie łamał, ale to już zasługa rodzaju materiału. Ja patyczków używałam głównie do czyszczenia małżowiny usznej synka i do drobnych, makijażowych poprawek i w tej roli sprawdziły się przyzwoicie. Szkoda tylko, że są aż tak na bakier z ekologia, bo w tego typu produktach naprawdę to nie problem zrobić papierowe, biodegradowalne trzonki, Ja nie sięgnę ponownie.
    Zalety:
    • bezpieczne do pielęgnacji pępuszka i uszu malutkich dzieci dzięki posiadanej strefie ograniczającej
    • duża ilość sztuk w opakowaniu = wydajność
    • główka wykonana w 100% z czystej bawełny
    • delikatne dla skóry od okresu noworodkowego
    • wielozadaniowe
    • pozytywna opinia Instytutu "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka"
    • solidne opakowanie, jednak wykonane z plastiku
    Wady:
    • plastikowe trzonki
    • watka czasem lekko się strzępi i pyli
    kama_m1
    6 marca 2022 o 14:04
    Popieram zdanie koleżanek, mogłyby być znacznie lepsze i papierowe a nie platikowe.
    Patyczki marki Kindii kupiłam również w drogerii Hebe, za ok 5 zł. Jak wspominałam we wcześniejszych recenzjach nie mam dzieci, ale bardzo lubię tego typu produkty ze względu chociażby na bezpieczeństwo. Odpowiedni dobór produktów do pielęgnacji skóry jest dla mnie niezwykle ważny, odpowiednia higiena i pielęgnacja, poczucie komfortu to coś na co poświęcam całkiem sporo swojego czasu. Patyczki zamknięte są w niewielkim, kwadratowym, plastikowym pudełeczku, szata graficzna kolorowa, przyjemna dla oka, typowo dziecięca, ale mi to w ogóle nie przeszkadza :D w moim domu zawsze jest bardzo dużo jest tego typu produktów. W środku znajdziemy aż 60 sztuk patyczków. Opakowanie jest wygodne, ale zamknięcie nieco szwankuje i nie domyka się.. Główka patyczka posiada specjalny anatomiczny kształt z ogranicznikiem, wykonana jest z czystej bawełny i jest dość dobrze nabita, nie rozwarstwiają się podczas użytkowania. Patyczek jest niestety plastikowy, co niestety mi przeszkadza, myślę, że w 100% mogę zgodzić się z opinią koleżanek poniżej. Wszędzie ten plastik.. a po co?! Patyczki są mi bardzo przydatne oczywiście do oczyszczania uszu, w punktowym osuszaniu, dezynfekcji a także bardzo często używam ich podczas makijażu, są delikatne, miękkie, bezpieczne, komfortowe i wielozadaniowe. Co do jakości.. zdecydowanie mogłaby być lepsza.. Jeżeli jest to produkt dla dzieci to producent mógłby się bardziej postarać. Ja zdecydowanie wolę tę wersję bambusową, producent mógłby pomyśleć coś o bardziej ekologicznym rozwiązaniu co de tego produktu. Patyczki są wydajne, łatwo dostępne. Nie są złe, ale używałam zdecydowanie lepszych. Czy kupię je ponownie? Raczej nie.
    Zalety:
    • wykonane z czystej bawełny,
    • kształt z ogranicznikiem,
    • przydatne do oczyszczania uszu, pomocne przy makijażu,
    • cena,
    • wydajne,
    • bezpieczne, wielozadaniowe.
    Wady:
    • wszędzie plastik..
    • przeciętna jakość,
    • kiepskie opakowanie.
  • 22 sierpnia 2021 o 13:32
    Dobre
    Patyczki są solidnie wykonane. Końcówki trzymają się na trzonku i nie odpadają. Świetnie sprawdzą się do czyszczenia uszu u niemowlaka. Opakowanie mogłoby być bardziej solidnie, gdyż plastik z którego jest wykonane jest cienki przez co może się połamać. W sumie zawsze można przełożyć patyczki do innego opakowania chociaż skoro płacimy za produkt z opakowaniem mógłby być lepszy.

Zobacz także inne Płatki i patyczki higieniczne dla dzieci