Szczoteczki manualne

Gum Sunstar Ortho, Toothbrush Szczoteczka do zębów dla osób noszących aparat ortodontyczny

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 marca 2024 o 10:57
    Dobra na początek
    Temat związany z higieną ortodontyczną jest dla mnie stosunkowo nowy,niemniej przy zakładaniu aparatu polecono mi zaopatrzenie się w szczoteczkę specjalne zaprojektowaną pod aparat. Ze względu na zamki znajdujące się w aparacie dobrze wyprofilowana szczoteczka pozwala nam na dojście do miejsca przysłonięte go przez aparat a przez to skutecznie walczyć z płytką nazębną. Szczoteczka GUM jest moim zdaniem dobrym rozwiązaniem na początku leczenia,kiedy trzeba się po prostu przyzwyczaić do nowej jakości mycia zębów. Jest ona sredniotwarda czyli taka jak powinna,dobrze przylega zarówno do zębów jak i zamków, być może to moja nerwica natręctw przy myciu zębów ale mam wrażenie,że dość szybko się zużywa tzn włoski odkształcają się dość szybko i po ok 2tygodniach użytkowania wygląda jak sfatygowana. Ja finalnie przerzuciłam się na szczoteczkę soniczną z dedykowanymi końcówkami,ale GUM używam w pracy po posiłku.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 20 czerwca 2023 o 15:38
    Kiedy ma się aparat ortodontyczny – jest ok
    Ortodontka na początku leczenia poleciła mi szczoteczkę innej firmy, która niestety okazała się dla mnie zbyt droga (17 zł za szczoteczkę, którą i tak trzeba wymieniać po ok. miesiącu, to moim zdaniem przesada). Szukając jakiejś alternatywy trafiłam m.in. na tę szczoteczkę i zostałam z nią na dłużej. Kupuję ją przez Internet za ok. 9 zł, co już jest znacznie lepszą opcją dla mojego portfela. Jedyne do czego mam uwagę, to to, że producent określa włosie jako miękkie, a w moim odczuciu jest ono raczej średnie, bliżej twardego. Ale do tego też można się przyzwyczaić, a przy okazji zwiększa to uczucie lepszego oczyszczenia zębów. Zamierzam kupować te szczoteczki do końca leczenia ortodontycznego.
    Zalety:
    • Włosie przycięte w kształt V
    • Etui na główkę szczoteczki przydatne podczas podróży
    • Dobrze doczyszcza zęby
    • Wygodna rączka
    • Cena (jak na szczoteczkę dla osób noszących aparat ortodontyczny)
    Wady:
    • Dostępność (aby kupić w dobrej cenie, trzeba zamawiać przez Internet)
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu