Szczoteczki manualne

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 3 września 2024 o 11:56
    OK
    Szczoteczka ma elastyczną główkę, co pozwala na lepsze dopasowanie do kształtu zębów i dziąseł. Dzięki temu szczotkowanie jest bardziej komfortowe, a jednocześnie skuteczniejsze, ponieważ główka może dotrzeć do trudniej dostępnych miejsc. Średnia twardość włosia to kompromis między delikatnością a efektywnością czyszczenia. Włosie jest na tyle miękkie, że nie podrażnia dziąseł, ale jednocześnie wystarczająco twarde, aby skutecznie usuwać płytkę nazębną. Uchwyt jest dobrze wyprofilowany i wygodny do trzymania, co ułatwia kontrolę nad szczoteczką podczas mycia zębów. Antypoślizgowy materiał sprawia, że szczoteczka nie wyślizguje się z ręki, nawet gdy jest mokra.
    Wady:
    KardiaM
    24 marca 2024 o 14:23
    Sprawdza się podczas podróży
    Podczas codziennej pielęgnacji jamy ustnej używam przeważnie szczoteczki elektrycznej. Czasem jednak decyduję się na zastosowanie szczoteczek manualnych (głównie do nakładania żeli, preparatów na dziąsła czy podczas podróży). Skuszona atrakcyjną ceną postanowiłam wypróbować tą szczoteczkę i zabrałam ją na wyjazd. Zdecydowałam się na włosie o średniej twardości. Szczoteczka ładnie się prezentuje, widziałam, że do wyboru są przeróżne kolory, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie :) To samo tyczy się twardości włosia- spotkałam się z wariantami: miękkim, średnim i twardym. Dodatkowy plus za zmianę barwy włosia, która sygnalizuje, że pora na zmianę szczoteczki. Wygodnie się ją trzyma w dłoni. Porządnie czyści zęby, ale ja zawsze jeszcze dodatkowo używam innych produktów, takich jak nić dentystyczna i płyn do płukania jamy ustnej. Produkt nie spowodował u mnie wzmożonej nadwrażliwości zębów oraz skaleczeń dziąseł. Uważam, że jak na tą cenę, jest to dobra szczoteczka i będę do niej powracać :)
    Medea05
    11 października 2023 o 23:00
    Tania, spełnia swoje zadanie,
    Największy plus tej szczoteczki to niska cena. Zdecydowanie ciężko znaleźć szczoteczki tańsze. Do tego łatwo dostępna Możliwość wybrania rożnej „twardości” szczoteczki Jedyny minus - przy mojej szczęce (ciasnej) mniej dokładnie dociera do ósemek . Lepiej sprawdza mi się tu szczoteczka elektryczna z mała okrągła główka. Ale tak poza tym, tania, dostępna w biedronce, dobrze myjąca szczoteczka ;)
  • 15 listopada 2022 o 10:09
    Manualna szczoteczka do zębów w korzystnej cenie.
    Szczoteczka do zębów pakowana w dwupaku w korzystnej cenie zachęca do zakupu. Opakowanie zawiera wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu, kartonik i folia przez które widać szczoteczki. Kilka rodzajów kolorystycznych oraz twardości włosia. Szczoteczka dobrze leży w dłoni, nie wyślizguje się z niej. Główka szczoteczki posiada rąbki, którymi oczyścimy język. Włosie syntetyczne jest wytrzymałe, nie wypada z mieszków równomiernie rozmieszczonych. Kolor włosia biały i niebieski, pozwala kontrolować zużycie szczoteczki, gdy niebieskie włókna zmieniają kolor na bledszy czas na wymianę szczoteczki. Ogólnie byłam zadowolona z zakupu i użytkownika tak samo jak reszta domowników. Teraz jednak wybieramy warianty bardziej eko, głównie szczoteczki bambusowe lub wykonane z materiałów z recyklingu.
    Zalety:
    • solidna szczoteczka
    • dobrze leży w dłoni
    • włosie nie wypada, kilka wariantów twardości do wyboru
    • korzystna cena
    • kilka wariantów kolorystycznych
    • pakowane po dwie
    • powierzchnia do czyszczenia języka znajduje się z tyłu główki
    • włosie syntetyczne jest wytrzymałe i mocne, nie podrażnia, nie odkształca się, nie wypada
    • niebieskie włókna gdy zmieniają kolor na bledszy informują o czasie wymiany szczoteczki na nową
    Wady:
    • szczoteczka wykonana z plastiku mało ekologiczna
  • 6 listopada 2022 o 9:11
    Świetne
    Dobre szczoteczki w dobrej cenie. Szczoteczka bardzo wygodna w utrzymaniu w dłoni, nie wyślizguje się. Włosie bardzo dobre, nie odkształca się szybko. Szczoteczka bardzo dobrze czyści zęby i przestrzeni między nimi. Nie podrażnia dziąseł. Jest solidna i w bardzo przystępnej cenie. Szczoteczka łatwo dostępna.