Frezarki

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 19 stycznia 2025 o 13:02
    Dobra, ale tylko dla początkujących
    Ta frezarka była moją pierwszą frezarką, wcześniej nie miałam styczności z takim sprzętem i nie miałam szkoleń. Sama frezarka jak nazwa wskazuje jest malutka, bardzo łatwa do przechowywania. Posiada moc 12W, to również bardzo mało, dlatego ściągnięcie hybrydy zajmuje dużo czasu. Frezarka w zestawie posiada frezy, ale są one bardzo słabej jakości, co przyczynia się do zdecydowanie wolniejszego ściągania hybrydy, ale da się to wykonać i zdecydowanie szybciej niż pilnikiem. Jak dla mnie się nie spisała, ale dla osób, dla których to będzie pierwszy kontakt z frezarką to jak najbardziej polecam, ponieważ ma bardzo małą moc i dzięki temu uda się ściągnąć stylizacje w dłuższym czasie, ale za to w bezpieczny sposób. Unikniemy zniszczenia swojej naturalnej płytki paznokci. Uda się również obrobić skórki w delikatny sposób.
    Zalety:
    • Idealna dla początkujących, aby nauczyć się korzystać, z tego typu sprzętu i nie zniszczyć naturalnej płytki paznokcia.
  • 5 listopada 2023 o 11:39
    Dla średniozaawansowanych zbędny produkt
    Kupując ten sprzęt myślałam, że jestem jeszcze początkująca, bo miałam za sobą dopiero kilka miesięcy robienia samodzielnie paznokci, a frezarki nigdy nie używałam. Kupiłam, ja z myślą przyspieszenia sobie pracy. Posiada ona jednak bardzo słabą moc, aby zdjąć hybryde potrzeba baaardzo dużo czasu, nie mówiąc już o żelach. Dlatego zamiast mi ułatwić prace to ją utrudniła, znacznie szybciej schodzi przy pomocy pilnika. Według mnie bardzo średnio radzi sobie też ze skórkami, nie robi tego precyzyjnie i nie pozbywa sie ich w taki sposób jak powinna przez bardzo słabą moc. Frezy średniej jakości. Posiada 3 stopnie mocy. Bardzo łatwa w obsłudze. Na plus to, że jest bardzo poręczna, można ją podłączyć przy pomocy kabla do ładowarki. Nie ma żadnych większych dodatkowych części, Krzywdy się nią na pewno nie zrobi, ale niestety nic dobrego też nie. Można powiedzieć, że praktycznie nie spełnia swojej roli. Może się ona przydać komuś kto na prawdę pierwszy raz robi paznokcie, ale nie wiem czy warto wydawać pieniądze na sprzęt, który posłuży na maks 1-2 miesiące czyli okres nauki,
  • 30 kwietnia 2020 o 19:14
    Kupiłam tę frezarkę prawie 2 miesiące temu i od tej pory uważam, że życie z nią jest o wiele łatwiejsze :P Ma dużo plusów: + jest bardzo cicha, nie robi hałasu, + mała i zgrabna, mieści się spokojnie do torebki, można ją nosić wszędzie ze sobą, + długi, wygodny kabel, + nie nagrzewa się, a kiedyś miałam inną i po kwadransie była już gorąca, + bardzo porządnie wykonana, metalowa i niezniszczalna, + trzy poziomy mocy, + najczęściej korzystam do niej przy hybrydach i sprawdza się idealnie, + ułatwia mi usuwanie skórek, + cenowo bardzo przystępna. Polecam każdej kobiecie, która dba o swoje paznokcie, naprawdę ułatwia życie i przyspiesza pracę.
  • 5 kwietnia 2020 o 17:04
    Idealna do domowego zaciszu, na początek
    Frezarkę zdecydowałam się zakupić ze względu na posiadanie problematycznych skórek, dzięki czemu proces oporania się z nimi zrobił się krótszy. Obejrzałam mnóstwo filmików przed zakupem odpowiedniej frezarki, w celu dobrania idealnej dla mnie. Paznokcie robie sobie oraz mamie i sporadycznie paru koleżankom więc nie potrzebowałam urządzenia nie wiadomo jakich gabarytów i mocy chociażby też dlatego że nigdy go nie używałam. Frezarka Neo nail mini przyszła zapakowana w ładne opakowanie, wraz z instrukcją obsługi, kartą gwarancyjną oraz zestawem frezów. Tutaj odrazu mogę zaznaczyć że frezy darmowe dołaczone do zestawu bardziej mogą skrzywić niż naprawić nasze dłonie więc odrazu zakupiłam frezy marki Neonail. Frezarka ma trzy poziomy mocy, podłączana do zasilania poprzez kabel USB, który jest dosyć długi co zaliczam jak najabrdziej do plusów bo niepotrzebny jest nam wówczas przedłużacz. Frezarka zapamiętuje moc na której pracowaliśmy wcześniej, jest lekka prosta w obsłudze i pracuje bardzo cicho. System wymiany frezów jest to typu twist and lock więc zdecydownie również bardzo poręczny i prosty sposób. Rączka nie nagrzewa się szybko co jest również plusem. Na pewno do użytku przy większej ilości osób i do profesjonalnego salonu będzie ona za słaba ale jeśli ktoś szuka pierwszej frezarki na której mógłby się nauczyć z nią obchodzić albo po prostu szuka urządzenia do domowego salonu, jak najbardziej polecam!
    Zalety:
    • ładny wygląd
    • długi kabel USB
    • łatwy system wymiany frezów twist and lock
    • cicho pracuje, trzy poziomy zmiany mocy jednym kliknięciem
    Wady:
    • do profesjonalnego salonu może mieć za mało mocy