Falownice i karbownice

Kemei Ceramiczna falownica do włosów

4 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 4 maja 2021 o 15:36
    Efekt plażowych fal
    Produkt kupiłam całkiem niedawno na allegro. Długo nie zastanawiałam się nad tym zakupem, a jego cena wręcz przyciągała. Wiadomo, że nie można oczekiwać wysokiej jakości takiego produktu oraz trzeba stosować go z ostrożnością i z umiarem. Mając na myśli te wszystkie względy zdecydowałam się na zakup. Produkt nie jest typową lokówką, tylko falownica. Posiada trzy główki wewnątrz których zaciska się pasmo włosów. Poniżej kilka informacji, na które ja zwracałam uwagę przy zakupie i testowaniu, może komuś pomogą w decyzji. Obsługa tej falownicy jest banalna. Posiada ona rączkę wygodna do naciśnięcia. Trzeba przyznać, że przy naciskaniu cała konstrukcja trochę skrzypi... Jednak mi to nie sprawiało większego problemu. Na końcach są plastikowe nakładki, które się nienagrzewaja. Ułatwia to złapanie za końcówkę falownicy bez możliwości poparzenia. Falownica posiada dwa stopnie temperatury - 170 i 220. I przyznam szczerze, że nigdy nie testowałam i raczej nigdy raczej nie będę używać tej wyższej temperatury. Przy niższej dość szybko się nagrzewa i jest gotowa do użycia. Falownica jest dość duża trzeba przyznać i trochę nieporęczna. Z tego względu że jest taka duża pasma, które wybieramy również mogą być większe. Ogólnie średnica poszczególnych elementów nie jest duża, raczej przypomina typowe lokówki. Dlatego nie uzyskamy grubych dużych loków. Stąd jeżeli komuś na tym zależy to lepiej kupić tradycyjna lokówkę o większej średnicy. Czytałam opinie osób, że nawet przy niższym trybie temperatury podczas używania jest nieprzyjemny zapach. Nie było tak w moim przypadku, jednak starałam się krótko trzymać nie przekraczając 10s na każde pasmo. I finalnie po kilkukrotnym testowaniu powiem, że jest to produkt wielozadaniowy. Efekt jaki uzyskamy zależy od wielu czynników: od grubości pasma, od czasu trzymania i od techniki - czy trzymamy pod kątem czy prosto. Można uzyskać mocno falowane małe loki co uzyskałam na załączonym zdjęciu. Jednak obecnie używam jej do lekkiego falowania włosów od połowy długości. Myślę, że za taką cenę mogę polecić komuś, kto chce przetestować i spróbować taki rodzaj lokówki. Jednak zdecydowanie do stosowania sporadycznego z odpowiednią ochroną na włosach.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu