John Frieda Sheer Blonde, Go Blonder Lightening Conditioner Rozjaśniająca odżywka do włosów blond

Stara wersja produktu

John Frieda Sheer Blonde
notino.pl
John Frieda SHEER BLONDE ODŻYWKA GOBLONDER 250ML John Frieda
John Frieda Sheer Blonde Go Blonder Odżywka do włosów, 250 ml 250 ml
John Frieda SHEER BLONDE ODŻYWKA GOBLONDER 250ML John Frieda

• 10 sierpnia 2022 o 15:15
    Zwykła odżywka
    Głównym założeniem stworzenia produktu, jakim jest odżywka do włosów jest właśnie odżywienie włosów. A obok idą inne wartości dodane. Nie ma co się zachwycać, że trzeba użyć odżywki by rozczesać włosy po szamponie z tej serii, bo generalnie odżywka ma między innymi temu służyć. Więc czy ta odżywka dobrze odżywia włosy - przeciętnie. Stosowałam całą serie w jednym czasie (szampon, odżywka i spray). Nie jestem w stanie odnieść się co do jednostkowego działania odżywki w zakresie rozświetlenia. Co do innych jej walorów: - zapach chemiczny, bardzo nieprzyjemny dla mnie, - skład słaby, nic wyróżniającego, - nie obciążała włosów co w moim przypadku na plus, - przy używaniu całej serii włosy zrobiły mi się pomarańczowe (przysłowiowe żółtko) i przy okazji miałam siano, - opakowanie na duży plus. Popełniłam typowy błąd nastolatki, bo myślałam, że moje włosy są w dobrym stanie, póki nie trafiłam do mądrej fryzjerki, która mnie uświadomiła, że warto poszukać innych produktów, bo ten nie przynosi mi żadnych korzyści. W między czasie zdążyłam zużyć przynajmniej 5/6 opakowań. Ostatecznie zrezygnowałam ze stosowania tej odżywki, a jako nastolatka używałam tej serii od Johna Friedy długo, bo chciałam rozjaśnić włosy. Jedyny produkt, który stosuje to spray rozjaśniający, bo spełnia on swoje funkcje. Co do samej odżywki, uważam ją za zbędny wydatek. By uzyskać oczekiwany rezultat, a mianowicie piękne blond włosy - ta odżywka jest po prostu zbędna i szkoda wydawać na nią pieniędzy, a jeżeli już to tylko na promocji (rotacyjnie są w stacjonarnych drogeriach, warto sprawdzać przez zakupem na www)
    Wady:
    • bardzo nieprzyjemny chemiczny zapach,
    • jej działanie w stosunku do ceny jest po prostu przeciętne
    • nie warto kupować w okresie "niepromocyjnym"
  • 23 czerwca 2022 o 13:16
    Całkiem przyjemna odżywka dla blondynek.
    Odżywka do włosów od John Frieda go blonder jest przyjemna w stosowaniu, z łatwością idzie wydobyć z tubki odpowiednią ilość. Konsystencja jest lekka, kremowa w kolorze żółtym, zapach lekko cytrusowy. Wystarczy rozsmarować na włosach i chwilę odczekać, z łatwością się spłukuje. Włosy są miękkie, sypkie, delikatne i nie puszą się. Łatwiej się też rozczesują. Codziennie stosowanie razem z szamponem z serii daje efekty jakie obiecuje producent czyli delikatne rozświetlenie pasm. Wiadomo delikatne, a nie na mega białe włosy ;) Sprawdza się zarówno dla naturalnego koloru jak i farbowanych włosów. Tubka jest wykonana z solidnego plastiku w kolorze czarno - żółtym, dobrze i stabilnie stoi na zamknięciu, które z łatwością się otwiera i zamyka. Z tyłu opakowania znajduje się naklejka z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu w języku polskim. Pojemność 250 ml, a czas na zużycie to 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Cena średnia, a często są promocje. Dostępność również na plus. Jedyny minus to przy częstym stosowaniu osadza się nalot na włosach i skórze głowy, warto posiłkować się peelingiem i czasem zastosować inny szampon oczyszczający dla odmiany.
    Zalety:
    • poręczne lekkie opakowanie wykonane z wysokiej jakości plastiku
    • tubka z zamknięciem na klik, łatwo się otwiera i zamyka
    • pojemność 250 ml
    • czas na zużycie to 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia
    • lekka konsystencja z łatwością się rozprowadza i zmywa
    • delikatny subtelny cytrusowy zapach
    • obietnice producenta są spełnione
    • wydajność zaskakuje
    • cena, a i tak często są promocje
    Wady:
    • Z czasem na włosach i skórze głowy osadza się nalot i trzeba go zniwelować robiąc peeling skóry głowy i zastosować szampon oczyszczający
  • 17 maja 2022 o 16:20
    Delikatne rozświetlenie
    Produkt w tubie łatwo się dozuje. Odżywia suche kosmyki, delikatnie i stopniowo rozjaśnia wybrane pasemka. Już po pierwszym zastosowaniu moje włosy wyglądały na lekko muśnięte słońcem. Świetny produkt, który nie nadaje włosom pomarańczowych odcieni. Przyjemny, delikatnie rumiankowo-cytrusowy zapach.
  • 3 marca 2022 o 11:37
    Dla blondynek
    Dobrze odżywia moje cienkie włosy, blond naturalny - mam włosy bez koloryzowania. Stosuję od wielu lat - nie zmieniam już. Lubię zapach, kupuje na promocjach bo wysoka cena.
  • 4 lutego 2022 o 22:35
    Całkiem dobra, ale bez cudów
    Odżywka, ogólnie, bardzo fajnie działa na moich włosach (ciemny blond, niskoporowate, ogólnie dość słabe). Obecnie staram się nieco rozjaśnić moje włosy; stosowałam naturalne metody (np. różne płukanki) i także tę odżywkę. Odżywka ma lekko żółty kolor i całkiem przyjemny zapach. Jest umieszczona w wygodnym opakowaniu-tubie. Jest całkiem wydajna. Moim zdaniem jest nieco za droga. Ma konsystencję nie zbyt gęstą i nie zbyt lejącą się zarazem. Jeśli chodzi o efekt rozjaśnienia - moim zdaniem odżywka minimalnie rozjaśnia włosy, może o jeden ton. Jak na zwykłą odżywkę, bez wody utlenionej w składzie itp. jest to moim zdaniem całkiem niezły efekt. Dodam jeszcze, że mimo, iż mam włosy w odcieniu ciemnego blondu, to mam naturalnie występujące jaśniejsze pasemka i efekt rozjaśnienia zdecydowanie jest na nich widoczny. Co do reszty włosów nie jestem przekonana. W składzie odżywki znajdziemy dwa lekkie, często stosowane w odżywkach detergenty (Behetrimonium i Cetrimonium Chloride), nawilżającą glicerynę, pewne emolienty (Cetearyl Alcohol, olej słonecznikowy, olej z pestek winogron), kwas mlekowy, wit. E, ekstrakt z rumianku, ekstrakt z cytryny, silikony, standardowe substancje wspomagające konsystencję, zapachowe, barwiące i konserwujące. Odżywka skutecznie wygładza włosy i ułatwia ich rozczesywanie. Nadaje im blasku i nieco nawilża. Ogólnie oceniam jej działanie pozytywnie, ale nie jestem przekonana, żeby odżywka w długiej perspektywie istotnie przyczyniała się do prawdziwej poprawy kondycji włosów.
    Zalety:
    • Wygładzenie
    • Lekkie nawilżenie
    • Dodaje blasku włosom
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Minimalnie rozjaśnia - może o jeden ton i raczej jaśniejsze partie włosów niż te ciemne
    Wady:
    • Trochę zbyt wysoka cena
    • Mogłaby mieć nieco lepszy skład
    • Raczej nie przyczynia się do długotrwałej, realnej poprawy kondycji włosów