Joko Supernatural Mineral Foundation Podkład naturalny bez talku i zapachu

• 26 lutego 2015 o 17:45
    Nie dla mnie
    Wprawdzie mam odcień sand J121, myślałam że będzie stosunkowo jasny i niby taki jest ale gdy się go nakłada, bo po czasie na twarzy ciemnieje :( tworzy maskę, źle się w nim czuję, twarz jest sucha, mam podkreślone suche skórki. Plusem jest to że ma fajne składniki ale nic poza tym. Moja cera się z nim nie polubiła. Może inny odcień byłby lepszy, ale póki co nie kusi mnie aby go ponownie kupić. No i cena za wysoka. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 3 listopada 2014 o 13:45
    Nie jest dla mnie dobry
    Doświadczenie z podkładami mam minimalne, jednak nie uniemożliwia mi to dostrzeżenia, co mi się w podkładzie podoba a co nie. Mineralny podkład, jaki znalazłam w paczce od Joko bardzo mnie ucieszył, jednak dosyć szybko przekonałam się, że nie jest on dla mnie dobry (mimo, że czytałam pozytywne opinie na jego temat). Pomijam tu kwestię koloru (dostałam kolor najjaśniejszy - Ivory, który nawet po zejściu opalenizny jest dla mnie za jasny i muszę ratować się brązerem), bo to było do przejścia posiłkując się właśnie brązerem, lub kupując odpowiedni kolor. Niestety podkład nie współgra z moją cerą. Niby nie kryje mocno, a jednak wydaje mi się, że twarz wygląda szuczni. Pierwsze co rzuca się w oczy tuż po aplikacji to widoczność na włoskach. I nie, nie nakładam go za dużo (wyznaję zasadę, także w gotowaniu, że lepiej użyć małej ilości i później dołożyć, niż przesadzić). Mimo, że jest delikatny i nie robi maski, to jednak daje efekt zmęczonej skóry, z uwidocznionymi porami. Mimo użycia pudru sypkiego (też z Joko, który na innych podkładach dobrze się spisuje, więc to nie wina pudru) skóra się błyszczy. Nie miałabym nic przeciwko subtelnemu rozświetleniu dającemu efekt świeżości jak zauważam to po Colorstayu do cery suchej. Połysk jest nieestetyczny, tłusty i nawet chwilę po zrobieniu makijażu skóra wygląda jak po całym dniu bez dodatkowego pudrowania. Nie czuję komfortu, gdy mam go na twarzy, a tego nie lubię. Jeszcze kilka słów o opakowaniu, które bardzo mi się spodobało. Prostokątna buteleczka z matowego szkła jest niezwykle estetyczna i elegancka, a pompka ułatwia aplikację. Używam tego produktu od: ok 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 (dałam siostrze)
    JRW
    16 września 2014 o 15:42
    Polecam!
    Jak najbardziej podkład przypadł mi i mojej cerze do gustu. +poręczna, fajna buteleczka, dzięki niej mogę wycisnąć tyle podkładu ile potrzebuje, nie wylewa się, nie marnuje. + konsystencja - umożliwia bezproblemową aplikację kosmetyku na buźkę + bardzo wydajny + bez problemu można dobrać odcień, w moim przypadku ładnie kolorek stopił się z cerą + nawilża +żadnych niespodzianek, nie uczula - mógłby się troszkę dłużej utrzymywać... - cena..za wysoka jak dla mnie Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/2
  • 19 marca 2014 o 11:41
    dla wymagających raczej nie polecam
    Namówiona przez panią w drogerii kupiłam Joko Supernatural, J121 Sand, miało być super-naturalnie, a wyszło jak zwykle, puder schnie (na najwilżonej buzi z lekkim podkładem) i wyciera się, muszę się poprawiać oczywiście unikając nałożenia zbyt dużej ilości. Jak go zmywam to jakbym ściągała cement z buzi. Jak miałabym ocenić jakies plusy to oczywiście używałam gorszych. Od razu po nałożeniu ładnie kryje i mało go widać. Ma dobrą konsystencję, ale się nie trzyma. Skóra wygląda na suchą po godzinie, a puder się odznacza i wyciera.
  • 21 sierpnia 2013 o 11:13
    Mieszane uczucia
    Podkład ma fajny kolor, choć gama jest wąska. Moja cera dobrze go znosiła, nie zapchał mnie, dobrze wyglądał przez cały dzień. Krycie było średnie, ale to mi odpowiadało. Miał jeden zdecydowany minus! po nałożeniu na filtr z LRP rolował się, doprowadzało mnie to do szału i niesamowicie wydłużało czas makijażu. Zwałkowane grudy bardzo nieestetycznie wyglądały na twarzy, strzepane z niej brudziły mi ubranie. Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: jedno całe