Syoss Color, Professional Performance Odcienie brązu i czerwieni

Syoss Color Farba Do Włosów 4-2 Mahoniowy Brąz

• 20 stycznia 2018 o 12:09
    Orzechowy brąz! Mój faworyt!
    Kładłam na wlosy w kolorze jasnego blondu równanego z ombre. Nie wyszły czarne, mam zadbane włosy więc się nie zniszczyły, zapach nie jest mega zły, odzywki po uzylam swojej (Dove) wiec nie wiem jaka jest ta dolaczona do farby, zobaczymy jak bedzie sie trzymal ;)
    Zalety:
    • Piekny kolor
    • Brak zniszczen
    • Zapach jest ok
    • Mieszalam w miseczce i nakladalam pedzlem
    Wady:
    • Nastepnym razem kupie 2 opakowania (wlosy geste za lopatki)
    Drogeria Natura
  • 18 grudnia 2017 o 15:32
    oceniam czerwień marsala 4-23
    Postanowiłam ocenić kolor czerwień marsala ,ponieważ nigdzie nie moglam znaleźć opinii na temat tego koloru przed farbowaniem. Kolor wyszedł świetnie , moim wyjściowym kolorem był orzechowy brąz z joanny i bałam się , że syoss mi włosów nie złapie . Kolor to coś pomiędzy burgundem a wiśnią . Jeśli chodzi o farbę nie szczypie nie śmierdzi za bardzo, jedyny minus to włosy przy spłukiwaniu są "suche" ale mam na to swój sposób- szampon i odżywkę z olejkami , które spowodowały , ze włosy są ok.
    Zalety:
    • kolor i jeszcze raz kolor :)
    Wady:
    • włosy jakby przesuszone podczas splukiwania farby
  • 15 września 2017 o 12:56
    Czerwona farba szybko się zmywa
    Czerwona farba (intensywna czerwień) nałożona na końcówki szybko się zmyła. Zaledwie po 3-4 myciach nie widać już praktycznie nic, jedynie lekkie czerwone refleksy pod światłem. Nie polecam tej farby niestety.
    Zalety:
    • ładny kolor, ale tylko na chwilę...
    Wady:
    • zmyła się po 3-4 myciach
    Patbby
    5 sierpnia 2017 o 14:53
    Pomyłka, 4-2 Mahoniowy brąz
    Używa od:próbka
    Z sympatii do brązowych farb firmy Syoss skusiłam się na 4-2 Mahoniowy brąz i szybko pożałowałam. Farba po nałożeniu była dosłownie marchewkowa, modliłam się tylko, żeby mocno ściemniała. Kolor wyszedł dużo bardziej czerwony niż przewidywany kolor, na moich ciemno brązowych włosach. Za bardzo czerwony jak na mój gust. Do tego farba strasznie brudzi skórę głowy, co nie zdarzyło mi się w przy innym odcieniu firmy Syoss, oraz minął tydzień a przy myciu włosów nadal leci pomarańczowa woda. Zawiodłam się na tym kolorze. Mimo to polecam inne odcienie, nie niszczą włosów, zostawiają je miękkie i błyszczące jak po wizycie u fryzjera.
  • 4 kwietnia 2017 o 14:15
    Takie sobie
    Kupiłam 4-2 Mahoniowy Brąz. Gdzieś przeczytałam, że po położeniu go na włosy brązowe otrzymam burgund, a taki właśnie odcień chciałam uzyskać. Faktycznie kolor złapał. Nierówno, ale wynikało to raczej z tego, że końcówki włosów miałam po prostu ciemniejsze od lat farbowania się na ciemne brązy. Generalnie przy skórze głowy wyszedł na prawdę ładny czerwonawo-różowy odcień. Po fabie włosy były błyszczące i całkiem przyjemnie pachniały. Tyle plusów. Niestety wydajność produktu jest marna. Mam włosy za ramiona i dwa opakowania ledwo mi wystarczyły. Dodatkowo, mimo zabezpieczenia kremem, farba potwornie barwi skórę głowy. Nie mogłam pozbyć się jej kilka dni. Najgorsze jednak jest wypłukiwanie się. Przyznam, że kolor jakoś nie bardzo mi pasował. Dwa dni po farbowaniu kupiłam brązową Joannę żeby się nieco przyciemnić. Mimo, że włosy mam już bardziej brązowe ten Syoss nadal się wypłukuje. Woda jest czerwona przy każdej kąpieli. A minęły już 2 miesiące! Koszmar.