Joanna Z Apteczki Babuni, Kąpiel solankowa jodowo - bromowa (różne rodzaje)

• 12 listopada 2016 o 23:24
    Tylko sosna i bez.
    Joanna ma w swej ofercie kilka wariantów do wyboru. Mnie najbardziej do gustu przypadł bez i sosna. Cechy: - płyn o średnio gęstej konsystencji - dobrze się pieni - intensywnie pachnie - jest wydajny - lekko wysusza skórę - piana szybko znika Jeśli chodzi o kwestie pielęgnacyjne nie jestem zadowolona z tego produktu. Nie zauważyłam, żeby skóra była nawilżona, dopieszczona, wręcz przeciwnie, po kąpieli solankowej odczuwam silną potrzebę nawilżenia ciała. Plus za cudowny zapach bzu- naprawdę odprężający i kojącej sosny. Zapach ziół nie bardzo przypadł mi do gustu, spodziewałam się czegoś bardziej wyrafinowanego, tymczasem otrzymałam zapach bliski woni szamponu z czarnej rzepy. Róża jak dla mnie za dusząca.
  • 22 lipca 2015 o 18:20
    Cudny bez
    Mam bez:) Co tu dużo mówić - zapach jest obłędny. Piana również;) Istny relaks w ogrodzie pełnym bzów. Człowiek naprawdę może się odprężyć po szalonym dniu. Skóra po kąpieli jest miła w dotyku jednak nie zauważyłam aby obietnice producenta się spełniały. Zresztą jakoś szczególnie nie to nie liczyłam;) Dodam również, że po zakończeniu kąpieli idzie prysznic w ruch. 700ml butla kryje w sobie gęstawy, lekko fioletowy płyn. Butelka jest odkręcana. Wystarczy wlać 2-3 zakrętki i odpłynąć z cudownym zapachem w tle... Chociaż skład bez większej rewelacji. Używam tego produktu od: m-c Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    karo83
    4 maja 2015 o 11:07
    Bardzo przyjemny kosmetyk
    Oceniam wersję LEŚNĄ. Skusiłam się na niego kiedy był w promocji, za jakieś 5-6 zł. Początkowo nie bardzo mi przypadł do gustu, jednak z czasem się do niego przekonałam i nawet polubiłam. :) + zapach opisany jako leśny jest naprawdę leśny. Intensywny, sosnowy, zapach jaki pamiętam z dzieciństwa :) + zapach pięknie wypełnia wnętrze łazienki i zostaje na skórze po kąpieli :) + daje dobrą pianę, która długo się utrzymuje na powierzchni wody. Choć co do tego miałam początkowo wątpliwości, po prostu wlewałam za dużo płynu do wanny, a tutaj wystarczy ok. 50 ml i czekać, zanim wanna się napełni będzie pełna piany :) + cena - naprawdę niewielka :) + pojemność - aż 700 ml :) + wydajność - wystarcza na kilkanaście kąpieli :) + konsystencja - w sam raz. Raczej rzadki żel, który dobrze i szybko rozpływa się w wodzie tworząc pianę :) + opakowanie - miękkie, wygodne, z odkręcaną nakrędką i dużym otworem, który pozwala wylać tyle kosmetyku, ile chcemy :) + dostępnośc - jest chyba wszędzie, od Biedronki po Rossmanna :( - trochę wyszusza skórę :( - nie ma właściwości pielęgnacyjnych :( - gdzie ta solanka jodowo-bromowa? chyba tylko w nazwie Pomimo kilku drobnych minusów, podobał mi się ten płyn i chętnie skoszę się na kolejne wersje zapachowe. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 op.
  • 30 marca 2015 o 0:38
    Co to się właśnie stało?!
    Gdy jakiś czas temu była na nie promocja, a ja wreszcie dorobiłam się wanny, wiedziałam, że bez dwóch zdań muszę go wypróbować> Początkowo byłam pewna, że będzie to bzowy, jednak mimo jego obecności na sklepowej półce w moim koszyku wylądował ziołowy. Totalnie kupił mnie ten zapach! Cofnęłam się do lat dzieciństwa, w którym mama szorowała mi głowę jakąś pokrzywową lub brzozową Polleną w szklanej butelce i gdy od czasu do czasu wlewała mi leśny płyn do kąpieli (paradoksalnie dla mnie ziołowy jest bardziej leśny niż... wersja leśna kąpieli solankowej, bo taka też się w ofercie znajduje). To jest właśnie dla mnie zapach czystości z tamtych czasów - leśne płyny do kąpieli, ziołowe szampony oraz te z czarnej rzepy (też z sentymentu lubię szampony o tym zapachu :D). Zapachy kojąco-rozgrzewające, jednak fajne od czasu do czasu, bo na co dzień dorosłą i pachnącą kwiatami też fajnie być ;) I nawet myślałam, że na bzowy skuszę się przy następnej okazji, bo to jest bardziej moja kategoria zapachowa, ale jednak nie będzie mi to dane. Produkt po każdorazowej kąpieli wysuszał mi skórę! I to nie ograniczało się jedynie do lekkiego ściągnięcia, które byłabym w stanie spacyfikować pierwszym lepszym balsamem. Skórę na wierzchniej stronie dłoni miałam jak papier ścierny, w ogóle ciało było takie nieprzyjemne w dotyku... Spłukiwałam go po każdej kąpieli, jednak niewiele to dawało, próbowałam dodawać go mniej, ale wtedy pachniał słabiej, więc taka kąpiel mijała się z celem. Reakcja mojej skóry zadziwiła mnie o tyle, że ogólnie nie mam problemów z suchą skórą na ciele, zdarza się najwyżej lekkie ściągnięcie, może bardziej latem jest sucha niż zimą, ale bez tragedii - w sumie nawet mogę zapomnieć o balsamie po każdej kąpieli. Niestety, w tym wypadku balsam był bardziej niż wskazany. Na szczęście produkt nie jest zbyt wydajny, więc nawet go jakoś zużyłam, ale na wersję bzową na pewno się nie skuszę, a szkoda, bo bez był naprawdę piękny :( Cena korzystna, zwłaszcza ta promocyjna, więc niby można spróbować, ale tym osobom, które naprawdę mają problem z suchą skórą, to radzę mocno uważać na niego, a najlepiej poszukać czegoś innego. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 4 stycznia 2015 o 20:08
    Wysusza
    Opisuję wersję różaną: Zacznę od opakowania: butla jest spora i wykonana z brązowego plastiku. Niestety nie widać ile kosmetyku jest w środku. Jeśli mam być szczera to opakowanie w ogóle mi się nie podoba. Wygląda nieco tandetnie... Zapach jest różany, jednak dość delikatny i nie męczy. Płyn wlany do wody nie pachnie prawie w ogóle. Kiepsko też się pieni, żeby zobaczyć jakąkolwiek piankę trzeba wlać naprawdę dużo przez co jest bardzo niewydajny. W kwestii działania szału też nie ma. Kąpiel mnie ani nie odprężyła ani nie zrelaksowała. Dodatkowo mam wrażenie, że dość mocno wysuszyła skórę. Plusem jest to, że nie powodowała podrażnień i szczypania w miejscach już podrażnionych (czego się trochę obawiałam). Plusy: - delikatny, przyjemny zapach - spore opakowanie - tania (ok 8 zł/700 ml) Minusy: - wysusza - kiepsko się pieni - mało wydajna - nie spełnia obietnic producenta (odprężenie i zrelaksowanie) Podsumowując: Kosmetyk ten mnie nie zachwycił. Efekt wysuszenia sprawia, że nie mam ochoty na poznawanie innych wersji zapachowych. Używam tego produktu od: jedno opakowanie Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie 700 ml