Bibułki matujące

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 7 lutego 2025 o 22:36
    Nic szczególnego, znam lepsze
    Bibułki matujące zawsze mam przy sobie w torebce. W moim odczuciu to produkt z grupy must have. Moja cera jest skórą mieszaną, nie mam potrzeby codziennego stosowania bibułek, szczególnie używam je latem, gdy twarz się poci, ale używam ich także do pochłaniania kremów, które nie do końca się wchłonęły. Używałam już naprawdę wielu różnych bibułek, więc mam już skalę porównawczą. Te bibułki niestety uplasowały się na dolnych pozycjach mojego osobistego rankingu. Bibułki zapakowane są w standardowej papierowej kopercie. Wewnątrz znajduje się 50 sztuk cieniutkich bibułek w zielonym kolorze. Kilkukrotnie zdarzyło się, że wyciągając jedną bibułkę wypadło od razu kilka sztuk. Ich minusem także jest to, że są bardzo cieniutkie. Kilkukrotnie zdarzyło mi się rozedrzeć bibułkę podczas stosowania. W tym kryterium wypadają gorzej niż większość dotąd przeze mnie używanych bibułek. Owszem, spełniają swoją rolę, pochłaniają nadmiar sebum, a także pot czy nadmiar niewchłoniętego kremu do twarzy, ale ich skuteczność w tym zakresie jest przeciętna. Czasami potrzebowałam użyć dwóch bibułek, aby uzyskać pożądany efekt. Do tych bibułek nie wrócę. Używałam już skuteczniejszych i trwalszych. Te są po prostu przeciętne.
    Zalety:
    • spełniają swoje zadanie, choć czasami konieczne było użycie dwóch bibułek
    Wady:
    • bardzo cienkie
  • 27 stycznia 2025 o 8:57
    Dobrze mieć pod ręką
    plusy: + dobrze pochłaniają sebum + duża powierzchnia + mocne minusy: ? inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność + wydajne
  • 4 grudnia 2024 o 21:40
    To naprawdę działa
    Te bibułki to mój pierwszy produkt tego typu, kupiłam je w sytuacji awaryjnej i używam do dziś. Są w stanie zmatowić moje czoło gdy się nieestetycznie świeci. Wystarczy jedno dotknięcie a całe sebum znika i przenosi się na bibułkę. Są szybkie i wygodne w użyciu, nie drą się choć są cieniutkie. Opakowanie jest papierowe i troszkę się zniszczyło od noszenia w torebce, ale przy tym jest lekkie i ekologiczne. Polecam bardzo
  • 8 sierpnia 2024 o 20:14
    Trochę mi śmierdzą tą zieloną herbatą
    Trochę mi śmierdzą tą zieloną herbatą, ale ogólnie uważam te bibułki za cud kosmetyczny i musthave w każdej kosmetyczce: na imprezę, do pracy, na wypad rowerem. Pierwsze, co rzuca się w oczy, to piękne, minimalistyczne opakowanie jakby otwierana koperta jasnozielonej papeterii. Zielony kolor nawiązuje oczywiście do zielonej herbaty, którą notabene uwielbiam pić, a że jestem wzrokowcem, to już byłam w Rossmanie kupiona. Nawet nie patrzyłam czy były w promocji czy nie, od razu wpadły mi do koszyka. Po wyciągnięciu pierwszej bibułki nie mogłam przestać jej dotykać i szeleścić - jest tak delikatna i cienka, że aż bałam się, że zaraz się porwie, zupełnie jak moje jednodniowe soczewki kontaktowe. Już nieraz porwałam właśnie soczewki przy zakładaniu, ale bibułki przy użyciu nie! Bibułki są naprawdę wytrzymałe, mimo że wyglądają jakby były zrobione z cienkiego pergaminu lub coś na kształt folii do pieczenia. Jak bibułki działają? Codziennie stosowałam je latem zaraz po przyjeździe rowerem do pracy, cała mokra, spocona i zziajana, z mojej twarzy sebum i pot znikały jak za dotknięciem magicznej różdżki. Nie obyło się oczywiście bez użycia kilku bibułek, bo naprawdę dobrze wszystko z czoła i policzków zbierały, więc musiałam iść użyć kilka sztuk na raz. Efekt matujący? Pierwsza klasa! Cera wygląda na świeżą, jakbym wcale nie pokonała kilku kilometrów w trasie, tylko wyszła wykąpana spod prysznica. A teraz czas na składniki, czyli to, co kosmetykoholiczki lubią najbardziej. Wyciąg z zielonej herbaty, (szkoda, że wyciągu jest tylko 2%, mogłoby być go w składzie znacznie więcej, ale wtedy nie wiem czy zdzierżyłabym ten okropny dla mnie zapach), działa tu nie tylko jako antyoksydant, ale też pomaga ukoić skórę i działa przeciwzapalnie. To jest świetna wiadomość dla wszystkich posiadaczek cery mieszanej i tłustej, które walczą z niespodziankami na twarzy. Zielona herbata to także sprzymierzeniec w walce ze starzeniem się skóry, więc używając tych bibułek, nie tylko matujemy, ale i dbamy o przyszłość naszej cery. A, że jestem już po 40stce i mam cerę mieszaną to ten aspekt antyaging jest dla mnie niezwykle ważny. Także na ten zapach przymykam oko, bo ogólnie jest to moje kosmetyczne odkrycie. Czy polecam bibułki? Oczywiście, że tak! To taki mały, lekki, łatwy w użyciu zielony skarb, który warto mieć w swojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • dobrze zbiera pot i sebum
    • matuje skórę
    • lekkie opakowanie
    Wady:
    • śmierdzący zapach zielonej herbaty
  • 14 maja 2024 o 13:17
    Bardzo dobre i solidnie wykonane
    Są ta dość tanie bibułki w rosmanie na promocji kupisz je za kilkanaście złotych. Swietnie sie sprawdzają. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do przetłuszczania się strefy t i jak najbardziej mi się sprawdzają. Mają bardzo fajne i solidne wykonanie przez co się nie zgubią.
    Zalety:
    • dobrze wykonane opakowanie
    • jakoś produktu
    • stosunek ilości do ceny