Cerko Cerkoderm 30, 30% krem mocznikowy z AHA do pielęgnacji skóry z tendencją do rogowacenia (stara wersja)

Cerkoderm 30 Krem mocznikowy 30% z AHA 50ml

• 9 czerwca 2015 o 21:34
    DAJE RADĘ
    Miałam problem z nadmiarem zrogowociałego naskórka na piętach. Powiem szczerze, że używałam regularnie najróżniejszych kremów z mocznikiem, ale żaden specjalnie nie dawał efektów. Nie wierzę, że któryś specyfików poradzi sobie z tym problem, bo nie jest w stanie wchłonąć się przez spore złogi naskórka. Jednak po wizyta u podologa+stosowaniu cerkodermu minimum raz dziennie i pożądnego peelingu lub tarki raz w tygodniu efekty są zadawalające. Skóra pozostaje mięciutka i piętki wyglądają świetnie. Profilaktycznie cerkoderm spisuje się świetnie. Nowy naskórek nie narasta, a stopy są nawilżone. Minusem na pewno jest cena Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1/3 opakowania
    Kojtek2
    11 lutego 2013 o 9:08
    Dałam mu szansę
    Kupiłam ten krem z powodu uciążliwego rogowacenia skóry na stopach (nic nie poradzę,uwielbiam chodzić boso...).Duża zawartość mocznika dawała nadzieję na rozwiązanie tego problemu.Jednak krem w moim wypadku okazał się za słaby.Stosowałam zgodnie z poleceniem producenta.Może trochę nawilżył i lekko złuszczył skórę, ale nie pomógł rozwiązać problemu rogowaceń.Za to nieźle się sprawdził jako krem do rąk na noc, za to daję gwiazdki.Cena wcale nie jest niska biorąc pod uwagę małą wydajność produktu. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 2 tuby
  • 20 kwietnia 2012 o 8:17
    Najlepszy na rogowacenia
    Od zawsze mam suchą i zrogowaciałą skórę na przedramionach i udach, dodatkowo zgrubiałą i ciemną skórę na łokciach i kolanach. Cerkoderm 30 ładnie ją rozjaśnia i likwiduje krostki. Krem nadaje się tylko na noc, ponieważ się lepi i pozostawia nieprzyjemną warstwę na skórze, odczuwalną również rano. Już po pierwszym użyciu widać zadowalające efekty. Zapach rzeczywiście nieprzyjemny, lecz dla mnie kosmetyk ma działać, a nie ładnie pachnieć! Mam zamiar użyć Cerkoderm 15 lub Cerko Kermuren 10 na skórę twarzy, 30 trochę za mocny:) Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 4x50ml w trakcie 5
  • 12 lutego 2012 o 8:59
    Raczej średni
    Kopiłam go ponieważ wcześniej miałam ten 15% i byłam z niego zadowolona. Miałam więc nadzieje że większe stężenie =lepsze działanie i niestety się myliłam. na twarzy był bardzo niekomfortowy i szczypał na stopach i dłoniach nie zauważyłam żadnej poprawy ani złuszczenia ani nawilżenia dużo lepszy okazał się 15% krem Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 30 stycznia 2012 o 9:46
    dziękuję pewnej Wizażance za polecenie :)
    Po pierwsze!: jeśli ktoś używa tego kremu na twarz, to na własną odpowiedzialność, jego przeznaczenie jest inne i producent pisze jakie. Jeśli komuś na twarzy służy - super, ale jeśli nie, to pretensje proszę mieć tylko do siebie, a nie producenta. Trochę zastanowienia się nie boli (przynajmniej nie powinno). Teraz recenzja: Używam go na skórki wokół paznokci. Krem został mi polecony na Wizażowym Forum. Dziewczynie która mi go poleciła, będę dozgonnie wdzięczna! Odkąd go używam nie mam zadziorków, nie mam twardej skóry koło paznokcia, po bokach i co mnie cieszy najbardziej - nie wycinam już skórek, a o to mi chodziło. Tak więc ja gorąco polecam, krem jest tani i łatwo dostępny, bardzo wydajny. Dziwna konsystencja i zapach, ale mi nie przeszkadza skoro działa. I to jak :) Na pięty też mi pomógł. Ale na twarz bałabym sie nałożyć, więc zastanówcie się dwa razy zanim posmarujecie buźki. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1