OPI Katy Perry Collection, Nail Lacquer Black Shatter (Lakier pękający)

Silwena
    25 listopada 2015 o 17:53
    fajny lecz sama nie kupię
    Oceniam Black Shatter NL E53 + superłatwość nakładania - wyjmuję pędzelek z butelki i dwoma ruchami pokrywam całą płytkę + idealne dozowanie, sama ustalam czy chce duże pęknięcia czy małe + pędzelek dość gruby ale dobrze sią nim maluje + konsystencja lakieru lejąca, przez co dłużej będą świeże, kulki w buteleczce zapobiegają szybkiemu brylowaniu, trzeba szybko zakręcać lakier by nie wysychał + super pojemność aż 15 ml + buteleczki typowe dla O.P.I. z plastikową czarną zatyczką na ktorej jest folia w kolorze srebra z czarnymi pęknięciami, która kręci się po zakrętce i trzeba ja zdjąć by otworzyć butelkę. Do szyjki przyczepiony jest na karbowanej gumie, ściągalny kartonik z instrukcją + trwałość 2-3 dni, przy moim non stop myciu rąk, jak we wszystkich lakierach ścierają się końcówki, więc podmalowuje je i można tydzień spokojnie pochodzić + trwałość jest o wiele większa niż tanich pękaczy, ten mam już z rok i nie zgęstniał, dostałam go więc pominę najazd na jego cenę Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: kończę opaowanie
    pask
    11 czerwca 2014 o 22:47
    fajny
    Lakier pękający daje fajny efekt na paznokciach, a najbardziej podoba mi się to, że tym efektem można nieco samemu sterować - zależy, jak grubą warstwę lakieru się nałoży, inaczej pęka przy cienkiej, inaczej przy grubszej. Po wyschnięciu jest matowy, ale to akurat nie ma znaczenia, bo lakier pękający i tak trzeba zawsze pokryć topcoatem. Bardzo szybko wysycha, co niektórzy mogą uznać za wadę, bo schnie już w trakcie malowania i czasem - gdy trochę powoli nam to malowanie idzie - zaczyna gęstnieć już na pędzelku, robią się brzydkie smugi i gluty. Jedna jest na to rada - nie wolno marudzić podczas malowania tylko trzeba śmigać pędzelkiem szybciutko :) Oczywiście - jak to w przypadku OPI - cena zwala z nóg. No ale cóż, to marka z wyższej półki, więc trudno oczekiwać cen z Rossmana :) Używam tego produktu od: około półtora roku (okazjonalnie) Ilość zużytych opakowań: mam dwie buteleczki (obie jeszcze nie skończone)
  • 25 lutego 2014 o 9:47
    Świetny lakier :)
    Lakier dostałam w prezencie :) Mam kolor czerwony z drobinkami złota. Na paznokciach daje naprawdę fajny efekt. Ale lepiej jest nałożyć grubszą warstwę, gdyż cienka nie zawsze ładnie pęka. Schnie dosyć szybko, jest wydajny, także polecam :)
    Suzanne
    10 listopada 2013 o 14:06
    Sezonowy, niedrogi, w porzadku, bez niespodzianek
    Mam dwa kolory: złoty i turkusowy. Może zacznę od tego, że plus za cenę: kupiłam je w OPI Outlet za 1 funt za pełnowymiarową buteleczkę. Kupiłam cztery, ale tylko te dwa podobają mi się naprawdę, więc pozostałe wystawiłam na eBay. Nie przedłuża trwałości lakieru Wymaga nabłyszczacza Efekt, jaki daje jest zależny od grubości warstwy, którą nakładamy i tego, czy lakier na który go nakładamy jest w zupełności suchy, czy jeszcze nie. Efekt a paznokciach miękkich od lakieru jest nieinteresujący i nie aż tak spektakularny. Ogólnie rzecz biorąc nie jestem przekonana do tego rodzaju lakierów: ich efekt jest tak charakterystyczny, że zdecydowanie sezonowy. Niemniej: z tych lakierów shatter, które wypróbowałam, złoto OPI wg mnie daje najciekawszy efekt i jest najbardziej uniwersalne. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 3 kwietnia 2012 o 19:09
    Dobre,ale do czasu...
    Nie jestem pewna czy akurat te pękacze,których używałam był w kolekcji by Katy Perry Colllection,ale trudno... Miałam w kolorze białym i czerwonym. +świetnie pękają dając za każdym razem inny efekt w zależności od grubości nałożonej warstwy; + dosyć szybko wysychają na paznokciach ; +utrzymują się na paznokciach w stanie idealnym 3 dni (3 dni bez zdartych końcówek); -po wyschnięciu dają taki matowy efekt bez połysku i potrzebny jest lakier nabłyszczający lub bezbarwny; -biały robi smugi; -czerwony-po nałożeniu nie jest już tak czerwony jak w buteleczce; -po jakiś 4 mies. zaczęły się robi grudkowate i zgęstniały; -za szeroki jak dla mnie pędzelek; Używam tego produktu od: październik-styczeń Ilość zużytych opakowań: 2 : biały i czerwony