Cienie do powiek

Manhattan Multi Effect Eyeshadow Pojedynczy cień do powiek (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kaisja
    1 maja 2024 o 1:05
    Zdziwił mnie w lustrze ładny, świeży wygląd oczu po długim, męczącym dniu; zapomniałam, że rano użyłam tego cienia
    Wszystko w tytule, przy czym oczywiście łatwo się domyśleć, że nie użyłam cienia w ciemnym, egzotycznym kolorze, a bladziuteńki beż "Cotton Candy", który szczególnie polecam, jeśli jeszcze Komuś uda się go gdzieś nabyć, i właśnie dostępność produktów Manhattan to jedyna wada kosmetyku. Jaśniutki cień rozprowadzany serdecznym palcem (!) na ruchomej części powieki to sprawdzony trik idealny dla mnie – reprezentantki Osób o niedużych i głęboko osadzonych oczach, optycznie je powiększający i zapewniający efekt wypoczętego spojrzenia. Patent z serdecznym palcem polega zaś na tym, że dysponuje ponoć idealną siłą do nakładania cieni na powieki, których nadmiar na nim pozostaje, a jest o tyle użyteczny, że nie do wszystkich paletek dołączane są aplikatorki. Ten cień aplikatorka nie ma, choć do prostego, skromnego opakowanka z przezroczystą klapką nie mam uwag – grunt, że zawiera najlepszy cień, jakiego kiedykolwiek używałam. Jest mocno sprasowany do malutkiej paletki, ale wyjątkowo drobno uprzednio zmielony, co zapewnia niezwykle naturalny efekt makijażu, nawet jeśli cienia nabierze się aplikatorem (lub palcem) trochę za dużo, gdyż stapia się trwale, bez widocznych "przejść" ze skórą, i przez cały dzień ani nie osypuje się, ani nie warzy, nie "rozchodzi" na boki i nie roluje. Cień jest, ale nie widać proszku, a jedynie ultragładki kolor. Jeśli tak, jak ja stosuje się jasny cień cielisty – do końca dnia zachowuje się efekt opisany przeze mnie w tytule. Oczy są rozjaśnione, wydają się być większe i wypoczęte. A o to w idei makijażu chodzi – żeby się upiększyć, nie na odwrót. Serdecznie ten cień polecam.
    Zalety:
    • efekt – naturalny, trwały, satynowy – na powiekach widać jedynie piękny kolor, a nie smugi kosmetyku, nie jest też brutalnie, nienaturalnie matowy (maty postarzają! - pisze kompetentna w tym zakresie 40+);
    • paleta pięknych kolorów – osobiście polecam bladziutki "nude" o nazwie "Cotton Candy";
    • konsystencja - dobrze sprasowany, pudrowy, wyjątkowo drobno zmielony;
    • stapia się z cerą;
    • nie roluje się" w zagłębieniu powieki;
    • wydajność – rewelacyjna – nawet po wielu tygodniach (w zasadzie miesiącach) używania wciąż daleko jest do dna, a jedynie "stępiło się" wypukłe logo "M" wytłoczone na powierzchni cienia;
    • opakowanie – malutkie (2,3 g – jak na cień to całkiem sporo, a ten jest drobno zmielony, i mocno sprasowany), proste, nowoczesne, z przezroczystym wieczkiem-klapką (bez aplikatorka, czego nie uznaję za wadę – polecam makijażowy trik z rozprowadzaniem cieni serdecznym palcem);
    • cena – bardzo przystępna, a jakość kosmetyku jest – luksusowa – kilkanaście zł
    Wady:
    • dostępność – Marka nie funkcjonuje niestety w Polsce w sieciowych drogeriach, ale jest dostępna on-line i w niektórych sklepach oferujących niemieckie kosmetyki
  • 13 lutego 2023 o 12:26
    Najlepszy na co dzień!
    Cień sprzedawany jest w eleganckim, czarno-przezroczystym opakowaniu wykonanym z tworzywa sztucznego. Opakowanie mimo swojej niewielkiej wielkości pewnie leży w ręce i łatwo się otwiera. W opakowaniu nie ma aplikatora, co z uwagi na jego wielkość jest dość zrozumiałe. Transparentna pokrywka umożliwia szybką identyfikację koloru. Wybrałam cień w kolorze Choc Kiss. Jest on dobrze napigmentowany. Cień stosuję na co dzień, samodzielnie, nie blenduję go z innymi produktami. Ma lekko błyszczące wykończenie, ładnie trzyma się pacynki, a następnie skóry pokrytej podkładem lub korektorem, nie osypuje się pod dolną powieką. Jego trwałość oceniam 10/10. Czy kupię ponownie ten cień lub inny z serii? Zdecydowanie tak! Polecam!
    Zalety:
    • pigmentacja
    • nie osypuje się
    • ładnie współpracuje z podkładem/korektorem naniesionym na powiekę
    • świetny na co dzień
    • łatwość aplikacji
    • wydajny
    • praktyczne opakowanie, travel-friendly
    Wady:
    • brak aplikatora
    • ograniczona dostępność w drogeriach stacjonarnych
  • 2 października 2022 o 17:56
    zbyt słabo pigmentowany
    Raczej nie używam pojedynczych cieni, bo wolę paletki. Zauważyłam, że najczęściej sięgam po jasny i ciemny beż, ale potrzebny jest mi też cień bazowy. Mam różne paletki z ładnym brązami, ale na ogół brązy trwają i dna nie widać, a cień bazowy dawno skończony. Kupiłam cień Manhattan w jasnym kolorze nadający się jako baza. Niestety nazwa się zatarła i nie wiem jak się nazywa. Bardzo jasny jak kość słoniowa. Opakowanie jest malutkie i leciutkie, więc jak ktoś podróżuje to się sprawdzi. O dziwo pomimo taniości opakowanie się nie zepsuło (mam złe doświadczenia co do trwałości opakowań tanich kosmetyków). Cień nie podrażnia moich oczu ani skóry. Nie osypuje się. Niestety jego pigmentacja jest marna - ledwie go widać na powiece. Trwałość jest również słaba. Jak już się napracuję i nałożę kilka warstw, by było cokolwiek widać po 2, 3 godzinach nie ma śladu koloru, a cień zbiera się w załamaniach powieki. PODSUMOWUJĄC Na plus opakowanie i brak podrażnienia. Na minus pigmentacja i trwałość.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • tani
    Wady:
    • słaba pigmentacja
    • marna trwałość
  • 13 listopada 2019 o 9:50
    Świetny
    Cień jest pojedynczy i naprawdę można go kupić za grosze. Cena trochę mnie tak jakby odstraszała, bo jest naprawdę niska i myślałam ze cień jest kiepski. Stwierdziłam ze zamówię cień jak zamawiałam inne kosmetyki. Wzięłam ten odcień ponieważ stwierdziłam ze może sprawdzać się także jako rozświetlacz. Nie myliłam się. Cień może służyć jako rozświetlacz, a efekt jest zadowalający. Jako cień do powiek sprawdza się bardzo dobrze (mimo niskiej ceny). Mogę nałożyć go na cała powiekę, bądź tylko ruchomom, a także na kącik. Plusy: Dobrze łączy się z innymi cieniami. Jest dobrze napigmentowany. Dobrze się blenduje. Można budować efekt. Nie osypuje się. Brak zapachu. Małe poręczne opakowanie. Nadaje się jako rozświetlacz Minusów nie widzę. Polecam :)
  • 8 sierpnia 2018 o 19:57
    POLECAM
    Recenzuję odcień 96q choc choc kiss. Cień kupiła w ROSSSMANN z wyprzedaży za 6,69zł. Skuszona niską ceną i ciekawym ciemnym kolorem przetestowałam, i stał się moim ulubieńcem. Cień nakładam na mokro, ma dobre napigmentowanie, jest trwały. Fajne opakowanie. Obawiam się tylko, że ciężko będzie z dostępnością go, a chętnie przetestowałabym jeszcze inne kolory.
    • dobre napigmentowanie