Peelingi do rąk

Marion SPA, Parafinowa kuracja dla dłoni

Marion SPA Kuracja Parafinowa dla dłoni i saszetka

• 6 maja 2022 o 20:56
    Jak dla mnie efekt jest bardzo krótkotrwały....
    Parafinową kurację do dłoni zakupiłam przez internet za niecałe 3 zł. Opakowanie to niewielka saszetka podzielona na dwie części składających się z peelingu i pielęgnacyjnej maski. Każda z saszetek ma z boku rozcięcie dla lepszego otwarcia. Z tyłu opakowania znajdziemy niezbędne informacje na temat produktów, instrukcję całego zabiegu oraz woreczek z dołączonymi jednorazowymi rękawiczkami. Regenerujący peeling do dłoni zawiera naturalne łupiny z orzecha i olej jojoba, pozwala usunąć zanieczyszczenia i martwe komórki naskórka, pobudza krążenie, zmiękcza zrogowacenia i przyspiesza wchłanianie składników aktywnych. Jego pojemność to 5 ml. Maska parafinowa w płynie nawilża i regeneruje skórę dłoni, w jej składzie znajdziemy witaminy A, E i F oraz olej ze słodkich migdałów. Jej pojemność to 6 ml. Konsystencja peelingu jest gęsta i średnioziarnista a maski płynna i lekko oleista. Zapach peelingu jest delikatny i słodki a maski delikatny i lekko migdałowy. Zabiega składa się z dwóch etapów, w pierwszym wmasowujemy peeling w mokre dłonie przez ok 2 minuty po czym spłukujemy ale nie wycieramy dłoni. Drugi etap to wmasowywanie maski-parafiny w mokre dłonie po spłukaniu peelingu,zakładamy dołączone rękawiczki na ok 10 minut i zakładany dodatkowo ciepłe rękawiczki dla lepszego efektu, po tym czasie resztę maski która się nie wchłonęła usuwamy papierowym ręcznikiem, ale nie myjemy dłoni. Po zabiegu dłonie są nawilżone, odżywione i miłe w dotyku. Niestety cały zabieg jest chwilowy i mija już po umyciu dłoni.
    Netili
    10 marca 2022 o 20:42
    Marion spa
    Bardzo fajny zabieg na dłonie, moja skóra rąk lubi się przesuszać, dlatego kupiłam ten kosmetyk żeby choć trochę je zregenerować, jest to dwuetapowa kuracja, peeling delikatnie złuszcza i wygładza a maska parafinowa nawilża i sprawia że skóra jest miękka i gładka plus za rękawiczki w zestawie.
    Zalety:
    • Peeling- złuszcza i wygładza
    • Maska parafinowa- nawilża i odżywia
    Wady:
    • Nie ma żadnych
  • 14 kwietnia 2020 o 21:31
    Krótkotrwała regeneracja dłoni
    Produkt kupiłam do przetestowania i podzielenia się opinią. Nie czytałam wcześniej o nim opinii w internecie. Moje dłonie są zadbane, mam problem z suchą skóra w kilku miejscach. Kuracja składa się z dwóch saszetek. W jednej znajduje się regenerujący peeling, a w drugiej maska parafinowa. Produkty nakładamy po sobie na dłonie. Peeling pachnie delikatnie kwiatowo i jest lekko ścierający, natomiast maska to olej o dość lekkiej konsystencji. Na maskę założyłam dołączone do niej foliowe rękawiczki, i przykryłam je kocem. Maskę trzymałam na dłoniach przez 20 minut. Po zdjęciu rękawiczek dłonie były wyraźnie gładsze, bardziej nawilżone. Kuracje zastosowałam na noc i nie myłam już później rąk. Rano dłonie były jeszcze lekko nawilżone, ale niestety znów pojawiły się suche skórki.
    Zalety:
    • niska i przystępna cena
    • szybki efekt nawilżenia
    • łatwa dostępność
    Wady:
    • jednorazowa kuracja
    • efekt nie utrzymuje się zbyt długo
  • 17 marca 2020 o 15:01
    Spodziewałam się więcej
    Używa od:próbka
    Kuracja to dwa etapy: peeling i olejowa maska dla dłoni. Peeling był bardzo delikatny, przyjemny w użyciu. Jedna większą gładkość czuję po mechanicznych peelingu twarzy niż po tym przeznaczonym specjalnie dla rąk. Przy otwieraniu drugiej saszetki z maską-olejkiem bardzo dużo produktu mi się rozlało. Potrzebowałam pomocy osoby trzeciej żeby nałożyć foliowe rękawiczki (nie były w zestawie) i owinąć dłonie ciepłym ręcznikiem. Po ściągnięciu rękawiczek produkt faktycznie się wchłonął, a po kilku minutach pozostałości na skórze były kompletnie nie wyczuwalne. Dłonie nie były jakoś super nawilżone. Gruba warstwa bogatego kremu na noc daje lepszy efekt niż ta maseczka. Zbyt dużo z nią "zabawy" a efekt nie jest powalający.
    Zalety:
    • przyjemny peeling
    Wady:
    • małe nawilżenie
    • brak dołączonych do zestawu rękawiczek
    • konieczna pomoc osoby trzeciej
    kamoni7
    3 maja 2019 o 16:52
    Bubel
    Kuracja składa się z dwóch saszetek. W jednej znajduje się regenerujący peeling, a w drugiej maska parafinowa. Peeling pachnie kwiatowo, natomiast maska trąci starym olejem z jakąś perfumowaną nutą. Peeling jest średnio gęsty i posiada mało drobinek, które są delikatne i słabo złuszczają martwy naskórek. Otwierając maskę należy uważać, bo jest bardzo lejąca i można nią wybrudzić całą łazienkę. Jej rzadka konsystencja sprawia, ze przecieka przez palce i jest trudna w aplikacji. Na maskę założyłam dołączone do niej foliowe rękawiczki, a na nie bawełniane. Maskę trzymałam przez godzinę. Po zdjęciu rękawiczek nie czułam nawilżenia ,a dłonie wcale nie stały się gładkie czy elastyczne. Po umyciu rąk poczułam, że nadal są nie tylko suche, ale wręcz jeszcze bardziej przesuszone, niż przed kuracją. Dla mnie ten produkt to absolutny bubel.