Iwostin Capillin, Płyn micelarny oczyszczający (stara wersja)

Iwostin Capillin Płyn micelarny oczyszczający 240ml

• 15 września 2015 o 0:04
    Trudno go polubić
    Kosmetyk - zagadka. Obietnice producenta ciekawe, a wizja łączenia demakijażu z pielęgnacją cery naczynkowej kusząca. Skład intryguje, od razu mówię, że w opisie widnieje chyba jakiś przedawniony, mój wygląda następująco: INCI: Aqua, Glycerin, PEG - 40 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Decyl Glucoside, Panthenol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Vitis Vinifera Seed Oil, Sodium Ascorbyl Phosphate, Sorbitol, Ascophyllum Nodosum Extract, Asparagopsis Armata Extract, Pullulan, Sodium Cocoyl Alaninate, Allantoin, Pantolactone, Disodium EDTA, Parfum, Lactic Acid, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate. W opisie mojego produktu jest też napisane że nie podrażnia oczu, co jest strzałem w kolano. Jak produkt z witaminą C, czyli kwasem askorbinowym może nie podrażniać oczu? Odważylibyście się wykonywać demakijaż oczu sokiem z cytryny? Bo ja nie. Dlatego właśnie ten płyn micelarny paskudnie podrażnia oczy, pomijając fakt, że kompletnie nie radzi sobie z ich demakijażem. Jeśli chodzi o cerę, to obietnice odnośni ukojenia skóry zostały mocno przesadzone. Pewnie to również reakcja na witaminę C, moja skóra po użyciu płynu jest zaczerwieniona i lekko podszczypuje. Nie nazwałabym jej również nawilżoną, a wręcz lekko ściągniętą. Oczyszczenie jest słabe w stronę przyzwoite. Mocniejszy makijaż twarzy trzeba zmywać większą ilością płatków niż przy przeciętnie dobrym płynie micelarnym. Używałam sporo lepszych produktów pod tym względem. Nie do końca domywa skóry, nie wyciąga resztek podkładu z porów, co widać, gdy później chociażby traktuje skórę tonikiem. Składniki aktywne brzmią tutaj kusząco, może i jest tutaj subtelne działanie pielęgnacyjne, ale jeśli podstawowe zadanie jakim jest demakijaż nie jest do końca dobrze spełnione, a do tego skóra jest po nim podrażniona, to chyba trochę za mało. Lubię Iwostin, ale ten produkt im akurat nie wyszedł. Bardzo nieprzyjemny w używaniu. Używam tego produktu od: paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 14 grudnia 2014 o 15:28
    A ja go bardzo lubię
    Nie używam go do demakijażu (średnio sobie z tym radzi), tylko do odświeżenia w ciągu dnia lub po umyciu twarzy żelem. Nie powoduje ściągnięcia ani zaczerwienienia, co zdarza mi się ostatnio często przy tego typu produktach ;) Nie mam mu nic do zarzucenia i nie rozumiem niepochlebnych opinii. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 prawie całe
  • 19 kwietnia 2014 o 16:27
    nie powala
    Zanim przejdę do recenzji pytanie do moich poprzedniczek: Jak możecie narzekać, że podraznia oczy, skoro na opakowaniu jak wół napisane "omijać okolice oczu"? Mam skórę bardzo suchą, wrażliwą i czerwoną, ten płyn jej nie wysusza, ale chyba momentami podrażnia. Nie zawsze sobie dobrze radzi z makijażem i jest mało wydajny. Produkt bardzo przeciętny, nie wart swojej ceny, spodziewałam się czegoś więcej. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 26 maja 2013 o 21:32
    OK
    Płyn dobrze oczyszcza skórę z resztek makijażu, nie podrażnia i nie wysusza cery. Mam niewielką skłonność do naczynek, tak więc w sumie nie wiem, jakie są efekty w tej materii. Nie zmywam nim oczu, bo od tego mam oliwkę. Nie widzę różnicy między tym płynem a zachwalaną Biodermą. Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego
    losek78
    21 maja 2013 o 6:43
    skuteczny choć z wadami
    Mój płyn kupiłam w zestawie z kremem z tej samej linii i kosztował 31 zł . Taki zakup był jak najbardziej opłacalny gdyż sam płyn widziałam w cenie 24 zł w aptece . Początek składu całkiem zachęcający , na końcu niestety 2 Parabeny oraz Disodium EDTA ale rozumiem że to nie jest produkt naturalny i świadomie godzę się na to . Butelka płynu jest solidna, z matowego plastiku , zawiera 240 ml płynu . Zaletą jak i wadą może być bardzo szczelne zamykanie płynu , z jednej strony - nic się nie wyleje np. w podróży a z drugiej - bo trzeba się z nim trochę siłować ( ja musiałam użyć pincety ) . Płyn jest wydajny , starczy - myślę - na ponad miesiąc . Do zmycia całego makijażu potrzebne będą 3 waciki , w przypadku porannego odświeżenia cery wystarczy 1 lub gdy mamy cerę taką jak ja czyli skłonną do zanieczyszczeń -2 waciki . A teraz najważniejsze czyli działanie: Mam cerę wrażliwą, naczynka na nosie i czasem na policzkach . Latem cera ulega zjawisku tłuszczenia , same wiecie jak taka cera może być kłopotliwa . Ten płyn na pewno nie zaszkodził . Po miesiącu stosowania mogę stwierdzić że naczynka są tam gdzie były ale nie mam już takiej skłonności do czerwienienia . Druga sprawa, że trochę się opaliłam i cera też wygląda lepiej . Stosuje kremy z Iwostinu które dobrze wpływają na moją cerę . Niestety płyn nie jest trafnym wyborem do cery tłustej . Po zastosowaniu płynu pozostaje klejąca warstwa , wiem że osoby z cerą suchą będą zadowolone bo w ich przypadku warstwa ta szybko się wchłonie. Ja muszę czekać ok . 15 minut lub umyć twarz wodą co dla mnie trochę mija się z celem bo woda często podrażnia , rozwiązaniem może być spryskanie wodą termalną i przetarcie chusteczką . Myślę że ten płyn lepiej by się sprawdził zimą bo wtedy moja cera przechodzi w bardziej suchą . Płyn radzi sobie z każdym makijażem jaki miałam (nie maluje się mocno) . Zmywa tusz , eyeliner, cienie dokładnie . Nie rozmazuje, nie tworzy pandy pod oczami jak niektóre delikatne płyny . Nie podrażnia oczu , nie szczypie , nie ściąga skóry . Nie wymagane jest mocne pocieranie . Zgadzam się więc z tym co pisze producent , że płyn oczyszcza , nawilża i redukuje zaczerwienia , spektakularnego wzmocnienia naczynek nie zauważyłam . Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 3/4 opakowania