Mila Pro Milaton 3D Farba do włosów

• 18 listopada 2014 o 20:50
    polecam niezdecydowanym,to farba co nie zniknie za 2 tygodnie z włosów
    Zawsze unikałam malowania włosów,zadbane,długie do pasa ale pojawiła się siwizna i musiałam coś z tym zrobić.Przebyłam długą drogę od drogę od drogerii do hurtowni fryzjerskiej.Był herbatint,majirel,alfaparf,montibello cromatone.Po majirel włosy leciały mi bardzo,inne farby znikały po 2 tygodniach.Milaton okazał się strzałem w dziesiątkę,po miesiącu od malowania nie mam na głowie zrudziałej,wypłukanej rudej ścierki.Malowałam kolorem 6.1 wyszedł ciemno dlatego następny będzie 7,0 ale z efektów jestem naprawdę zadowolona,włoski nie zniszczone.Może paleta kolorów skromna ale cena i jakość to rekompensuje. Używam tego produktu od: 1 mc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 16 października 2013 o 15:23
    Świetna farba w dobrej cenie
    Używałam różnych farb, ale tylko tej się trzymam. Opłaca się bardziej niż farby z drogerii, kolory są śliczne, wyraziste. Używałam 5.43, teraz 7.44 i w przeszłości jeszcze jakieś, ale nie pamiętam ;) z tych jestem bardzo zadowolona, ładnie kryją, kolory są żywe. Rozjaśnianie po używaniu około 1,5 roku 5.43 też wyszło dobrze, równomiernie (oczywiście samodzielne). Brak odżywki po farbowaniu czy rękawiczek nie jest minusem - to jest farba fryzjerska, nie drogeryjna i tyle. Plusy: -cena (farba 14zł za 125ml + utleniacz niecałe 20zł/l - farba starcza na dwa malowania, a utleniacz niemal na rok ;) ) -jakość koloru Minusy: -fakt, że instrukcja wewnątrz kartonika jest niewygodna - dobrze, że tylko za pierwszym razem trzeba ją czytać Używam tego produktu od: około 3 lata Ilość zużytych opakowań: około 15
    Dagmik
    30 czerwca 2013 o 20:35
    bardzo dobra
    Oceniam specjalny blond złoty nr 103. Zalety: - w połączeniu z wodą milaqua (z tej samej serii), gęsta konsystencja i przyjemna aplikacja - na moich opornych, brązowych włosach z użyciem wody 9% uzyskuję złoty blond (żadnej farbie do tej pory się to nie udało a włosy miałam zniszczone kolejnymi próbami), na zalecanej 12% byłyby superjasne - kolor chwyta pomimo iz farbe nakładam na naolejowane włosy - duże opakowanie, wydajna - niszczy włosny tylko umiarkowanie pomimo dużego rozjaśnienia - trzyma się dobrze, nie muszę jej rozprowadzać na całości, starczy farbowanie odrostu - bardzo dobra cena zwłaszcza w kontekście jakości Wada: - śmierdzi niemiłosiernie amoniakiem, jednak farby bez amoniaku wcale nie są lepsze bo amoniak odparowuje a substancje go zastępujące pozostają we włosie. Używam tego produktu od: kilka miesiecy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
  • 24 lutego 2013 o 12:56
    Przyzwoita farba
    Użyłam odcienia 5.43 - Miedziano-Złoty Jasny Brąz. I rzeczywiscie był to kolor jakiego oczekiwałam, nie za ciemny. Na moich włosach wyszedł równomiernie, chociaż miałam odrost w kolorze ciemny blond, a na reszcie włosów farbę w kolorze 5.43 ale innego producenta. Zalety farby: - kolor zgodny z oczekiwaniami - ładnie chwycił odrost - kolor równomierny (nie ma ciemniejszych pasków jak przy farboaniu drogeryjną farba) - nie śmierdzi(!) - jakiś tam zapach jest, ale mąż nie uciekał w popłochu jak to zwykle czyni, gdy farbuję włosy ;) - włosy są miękkie, farba nie niszczy włosów - nie brudzi skóry - mnie nie uczuliła - cena jak dla mnie super (14 zł + woda utleniona 5 zł) - pół tubki wystarcza by pofarbować półdługie włosy - duży wybór kolorów - kolor wychodzi jak w katalogu Wady: - brak osobnej czytelnej ulotki, instrukcja jest na kartoniku od wewnętrzenej strony, kartonik trzeba zniszczyć by coś przeczytać - brak odzywki po farbowaniu Inne uwagi: - kolor długo się trzyma, chociaż po trzech tygodniach włosy delikatnie się rozjaśniły, ale nadal jst to brąz ( w przypadku farb drogeryjnych po 3 tyg. odrost był całkowicie wypłukany, a reszta w jakimś wypłukanym brzydkim brązie) - farbowanie trwa 40 minut Farbowałam sama w domu! Następnym razem pofarbuję już tylko odrosty i nie będę przeciągać farby na reszte włosów, poniewaz kolor wygląda bardzo dobrze. Za tę cenę jak najbardziej polecam! W porównaniu do farb drogeryjnych, które do tej pory wypróbowałam ta farba jest bardzo dobra. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 2 lutego 2013 o 8:24
    bardzo dobra farba do wlosow
    Jestem zadowolona z zakupu tej farby do wlosow. Użyłam koloru 5,2 kawa- wyszedl ciemny braz. Plusy: -włosy mi tak intensywnie nie pachna farba, ani w trakcie farbowania, ani po. Przyznam szczerze ze bardzo przeszkadzal mi ten fakt w innych farbach drogeryjnych np. syoss. -Wlosy dą rownomiernie zafarbowane. -Jedna cala tubka starczyla na moje wlosy, a mam do polowy plecow, bardzo geste. -Nie pofarbowalo mi mocno skory jak przy innych farbach. Ladnie sie zmylo od wody, a tak lekki nalot usunelam szamponem do skory zmywajacym farby. A mialam naastepnego dnia na studniowke, wiec zalezalo mi zeby cos takiego sie nie pojawilo. Nie wystapil mi efekt obciazonych wlosow jak u poprzedniej wizazanki, a mialam nakladana farbe w domu, nie przez profesionalnego fryzjera. Minusy: -Jest bardzo gesta, takze ciezko sie ja przez to naklada. Latwo mozna zrobic "gniazdo". Używam tego produktu od: pierwszy raz, kilka dni temu Ilość zużytych opakowań: 1 cale