Kremy do depilacji

Eveline Cosmetics Bio Depil, Ultradelikatny krem do depilacji skóry wrażliwej 9 w 1

EVELINE BIO-DEPIL Ultradelikatny krem do depilacji skóry WRAŻLIWEJ 9w1 z koenzymem Q10+R i proteinami jedwabiu 125ml

• 13 lipca 2021 o 15:04
    Radzi sobie tylko z delikatnymi włoskami
    Krem do depilacji w moim przypadku był skuteczny tylko i wyłącznie do usunięcia owłosienia na rękach. W tym obszarze moje włoski są miękkie, delikatne, aczkolwiek widoczne i długie, ale nie stawiają oporu w usunięciu. Do usuwania zbędnego owłosienia z rąk ten produkt mi się sprawdza, ponieważ pozostawia gładką i dobrze wydepilowaną skórę. Do depilacji nóg, pach i okolic bikini ten produkt u mnie nie zdaje egzaminu. W tych okolicach moje włoski są twarde i niestety ale ten krem nie rozpuszcza ich, nie radzi sobie z takim rodzajem owłosienia. Po zdjęciu kremu do depilacji z nóg włoski pozostają nienaruszone. Do delikatnych włosków się sprawdzi, na te twardsze nie działa. Mam pewne wątpliwości co do zapewnień producenta, że jest to produkt 9w1, ponieważ niektóre z właściwości nie mają pokrycia z rzeczywistością. Moim zdaniem produkt działa standardowo, ale nie opóźnia procesu odrastania włosków, nie nawilża skóry, ani nie koi jej, skóra też nie jest wyczuwalnie mięciuka. Zapach jest nieprzyjemny o mocnej intensywności i niestety czuć tą woń jeszcze przez dłuższą chwilę w łazience, nawet po ściągnięciu pozostałości ze skóry i przepłukaniu wodą. Sposób użycia jest prosty, wystarczy załączoną w zestawie szpatułką rozprowadzić krem równomiernie na całą skórę i pozostawić go na 5-10minut, następnie przy pomocy szpatułki zdjąć całość oraz usunąć pozostałości przy użyciu wody. Cena produktu nie jest wysoka, ale jego wydajność nie jest najlepsza, pojemność też nie jest duża. Używam preparatu tylko do depilacji rąk, co jest stosunkowo małym obszarem i wystarczy mi go na jakieś 3-4 użycia. Konsystencja po wyciśnięciu z tubki wydaje się być dość zbita, ale bardzo dobrze i szybko rozprowadza się po skórze. Efekt gładkich rąk utrzymuję się około tygodnia, ale po upływie tego czasu wyrastające włoski są na tyle krótkie, że nie przeszkadzają mi i nie muszę wykonywać od razu kolejnej depilacji. Na moim ciele kosmetyk nie wywołuje żadnych podrażnień, ani innych skutków ubocznych, jednak należy pamiętać, aby zrobić test alergiczny przed pierwszym użyciem aplikując krem na niewielkim obszarze skóry. Opakowanie w formie tubki jest bardzo wygodne w użyciu, estetyka etykiety również mi odpowiada. Dostępność marki Eveline jest bardzo wysoka, można dorwać go praktycznie w każdej drogerii.
    Zalety:
    • skuteczna depilacja rąk,
    • konsystencja,
    • prosty w użyciu,
    • bezpieczny dla skóry,
    • wygodne opakowanie,
    • etykieta z instrukcją obsługi,
    • cena,
    • dostępność.
    Wady:
    • brak możliwości usuwania twardszych włosków (nogi, pachy, bikini),
    • zapach,
    • wydajność,
    • pojemność,
    • część zapewnień producenta nie znajduje pokrycia w rzeczywistości.
  • 29 listopada 2016 o 13:53
    Bardzo fajny
    Zalety: - bardzo kremowa konsystencja idealnie pokrywa nawet najgrubsze włoski - ma wysoką skutecznośc depilacyjną, rozpuszcza włoski, sprawia że szpatułka dołączona do zestawu nie ma problemów z ich usunięciem - nie podrażnia nawet dleikatnych okolic intymnych - jest tani Wady: - nie podoba mi się jego zapach, jest ciężki, duszący, intensywny i nieprzyjemny
  • 31 maja 2016 o 0:35
    NIEZBĘDNIK W MOJEJ ŁAZIENCE
    Niezbędnik w mojej łazience. Używam go do podbródka i pach, u mnie działa rewelacyjnie, 5 min i włosów nie ma. Zapach jak to zapach tego typu produktów- fatalny, ale da się go znieść. Nie podrażniał, nie uczulał. Cena 8-9zł, nie jest najgorzej. Na moje użytkowanie, tj. podbródek i pachy starcza na około 3-4 miesięcy. Myślę, że przy goleniu nim nóg starczy na zdecydowanie krócej. Mi pasuje, zużyłam niezliczone ilości opakowań i na pewno zakupię kolejne. Polecam.
  • 6 lipca 2015 o 23:11
    poparzyl mnie!
    Tragedia! Użylam go dwa razy. Za pierwszym razem trzymalam na nogach 6 minut. I nie usunął wszystkich włosków, a szpatulka lekko podrapala skore. Za drugim razem postanowiłam podtrzymać go dłużej - 10 minut - dalej według zaleceń producenta. Po zdjęciu kremu szpatulka I zmyciu go woda, skóra była czerwona i podrazniona. Bo kilku minutach zaczęła strasznie piec, jak przy oparzeniu. Pomógło 10 minut pod strumieniem lodowatej wody. Rano obudziłam się z czerwonym, podraznionymi, poparzonymi nogami z wieloma malutkimi strupami w miejscach gdzie wyrastaja wloski. Podrażnienia utrzymały się jakieś 3 dni a strupki goily się ponad tydzień. Mam skórę suchą, ale nie jakoś super wrażliwa. Nie wiem, jak można wytrzymać z nim na skórze 20 minut, chyba płakałabym z bolu. Ostrzegam przed tym kremem! Zamiast gładkich nóg zafundowalam sobie poparzenie i bol. Używam tego produktu od: 2 razy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 lutego 2015 o 19:15
    Ulubiony!
    Jest to zdecydowanie mój ulubiony krem do depilacji. Jest wydajny i nie potrzeba go wiele, aby dobrze zadziałał. Czas, przez który trzeba go trzymać na skórze to według mnie sprawa indywidualna. Ja potrzebuje zwykle trochę więcej niż zaleca producent, czyli ok 7-8min. Szpatułka jest niezbędna. Bez niej włosków nie da się usunąć tylko pod wpływem strumienia wody. Skóra po zabiegu jest miękka i nawilżona. A co najlepsze efekt gładkiej skóry utrzymuje się aż 2 tygodnie! PLUSY: + wydajny + czas (7-8min), a efekt na 2 tygodnie! + nie przesusza + zostawia miękką i nawilżoną skórę + cena + nie śmierdzi, ale też nie pachnie jak każdy preparat tego typu Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2/3 opakowania