Catrice Prime and Fine, Translucent Loose Powder (Sypki puder transparentny z efektem matującym)

Alysiaa
    26 listopada 2015 o 16:22
    Pierwsze spotkanie z pudrem transparentnym
    Puder transparentny Catrice był moim pierwszym pudrem tego typu. Od tamtej pory nie wyobrażam sobie nakładania zwykłego pudru od razu po aplikacji podkładu, bo z pudrem transparentnym efekt jest nieporównywalnie lepszy! Puder Catrice spełniał swoje zadanie, utrwalał makijaż i delikatnie, naturalnie matowił, chociaż efekt nie utrzymywał się przez cały dzień, co jest chyba normalne - każda z nas w ciągu dnia musi robić poprawki. Puder Catrice jest tani, wydajny, dostępny w drogeriach i zamknięty w solidnym i estetycznym opakowaniu. Jego największą zaletą jest gramatura - bardzo leciutka i drobna, przez co utrwala makijaż bez plam i przykrych niespodzianek. Myślę, że jest wart spróbowania, jednak teraz mam już swojego nowego ulubieńca wśród pudrów transparentnych. Plusy: + idealne wykończenie makijażu + naturalny efekt + wydajność + opakowanie + niska cena Minusy: - brak Używam tego produktu od: Dwóch lat Ilość zużytych opakowań: Jedno opakowanie
    anna996
    3 lutego 2015 o 9:31
    Nie bieli, lekko matuje
    Co mogę powiedzieć o pudrze: - nie bieli mimo że jest całkiem biały, na twarzy staje się niewidoczny - lekko matuje, nie jest to puder, który da nam mocny mat i zrobi tapetę - nie matuje na długo i trzeba robić poprawki - dobrze nakłada się pędzlem i gąbką - nie wchodzi w pory, zmarszczki, nie podkreśla suchych skórek - ma wygodne, wytrzymałe opakowanie, napisy się nie ścierają - cena w miarę przystępna, ja kupiłam taniej na wyprzedaży (pewnie będzie wycofany) - nie podrażnia, nie uczula, nie czyni krzywdy skórze - konsystencja miałka, w dotyku lekko śliska coś jakby mąka ziemniaczana - jest w miarę wydajny Minusy: - jak dla mnie puder ma słabą "przyczepność" do twarzy i sprawia wrażenie, jakby się elektryzował (inne pudry gładko się wtapiają w cerę, ten - nie) - jest bardzo lotny i taki jakby pylisty Poza tym bez większych zastrzeżeń. Używam tego produktu od: ok 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: zaczęte pierwsze
    all_g
    3 stycznia 2015 o 19:55
    Dobry!
    Puder dostałam od mamy, której nie spodobał się ten kosmetyk, ponieważ bardzo bielił. + przystępna cena (nie jest zawyżona) + pojemność + wydajność + matuje +/- pyli się (trzeba niezwykle precyzyjnie nim operować, aby nie opylić wszystkiego dokoła) - podkreśla suche skórki, dlatego najlepiej stosować na jakiś krem nawilżający (ja używam na krem BB z filtrem) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 31 grudnia 2014 o 2:54
    Cudny
    Najlepszy puder jaki miałam. +matuje na długo ( wiadomo rzecz względna u mnie maksymalny czas to 4-5 h i ten puder to osiaga) + Nie bieli + Łatwy w aplikacji, czy to stemplowaniem, omiataniem, efekt zawsze idealny + Bardzo wydajny, wżywam go codziennie, po kilka razy + Cena Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
  • 16 grudnia 2014 o 21:29
    Godny polecenia :)
    Puder fixujący Prime and Fine jest naprawdę mocnym produktem do zadań specjalnych. Nie zdecydowałabym się na noszenie go codziennie, pomimo posiadania skóry mieszanej z przetłuszczającą się strefą T. *puder naprawdę mocno fixuje, utrwala makijaż. Świetnie łączy ze sobą wszystkie kosmetyki-począwszy od podkłądu nałożonego pod niego jak i róż, bronzer, rozświetlcz, który ląduje na nim *przedłuża trwałość makijażu na wiele, wiele godzin. Odczuwalnie i skutecznie-idealny na wielkie wyjścia, imprezy, wyjątkowe długie dni lub wtedy, kiedy potrzebujemy specjalnych efektów i niezawodnego makijażu przez wiele godzin *niestety wysusza i jest średnio komfortowy w noszeniu i dlatego raz na jakiś czas go zniosę (gdy zależy mi na szczególnej trwałości makijażu) ale nie byłabym w stanie używać go jako pudru do codziennego makijażu *dość mocno bieli-trzeba się napracować pędzlem aby wetrzeć go w skórę i zostawić twarzy jak po mące +przy umiejętnej aplikacji dużym pędzlem (polecam mojego ukochanego Hakuro H54) nieźle stapia się ze skórą +na pewno do noszenia na dobry krem nawilżający i skórę w dobrym stanie, gdyż podkreśli każdą suchą skórkę jeśli takowe posiadamy! *daje efekt mocnego matu, niestety płaskiego-obowiązkowo do konturowania twarzy bronzerem i różem, dobrze również dorzucić jakiś dzienny rozświetlacz aby przywrócić proporcję i trójwymiar twarzy. To kolejny dowód na potwierdzenie tezy, że nadaje się na wielkie wyjścia do pełnego makijażu-a więc i z pełnym konturowaniem twarzy *strasznie pyli-przy nakładaniu niestety trzeba liczyć się z chmurą białego pudru, opakowanie rozstawia ślady na półce, w kosmetyczce, w okół niego zawsze unosi się biały obłoczek *mimo pylenia jest naprawdę wydajny *cena i dostępność również in plus-w Hebe, Naturach za korzystną cenę około 22zł Podumowując: nie jest to puder idealny: pyli, matuje na płasko, wysusza skórę ale jest zdecydowanie do zadań specjalnych i warto go mieć na szczególne okazje. Gdy oczekujemy trwałego, niezawodnego, matowego makijażu cały dzień to sprawdzi się on idealnie! Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie, ale to nie jedyny puder, którego używam