Zestawy pędzli do makijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 24 lutego 2018 o 22:19
    nie do zdarcia
    Zacznę od tego, że bardzo podoba mi się design całego opakowania i ogólnie pędzli. Zestaw użytkuję od 4 lat niemal codziennie. Przez ten czas nic się z nimi nie działo, żadnego rozklejania czy gubienia włosia, niestety zdążyłam zgubić jeden z pędzli do cieni. Uwielbiam je za miękkie włosie i krótkie trzonki. Szczoteczka – idealna do wyczesywania brwi i z nadmiaru produktu Skośny - Mój faworyt jeśli chodzi o pędzel do pomady do brwi, nie ma lepszego a testowałam też m.in. dwa modele Zoevy. Długość, ilość i miękkość włosia jest po prostu idealna (Zoeva ma trochę za długie, przez co pędzel się „gibie” i ciężko nim pracować). Można nim domalować nawet pojedyncze włoski, ale to nie wszystko używam go też do pomadek, jak również do eyelinera, wystarczy go spłaszczyć i przyłożyć w kącik oka i jaskółka gotowa. Do korektora i cieni – wg mnie są niemalże identyczne, więc pozwolę je sobie zrecenzować razem, nakładam nimi nie tylko korektor pod oczy ale też bazę, idealnie sprawdza się też do nakładania korektora na niedoskonałości, czy nakładania cieni kremowych. Jest wykonany z syntetycznego włosia, więc nie pochłania produktu. Do różu – wg mnie mimo, że mam wielką głowę jest za duży do różu, ale jest to najlepszy pędzel do pudru jaki mam, a kilka firm wpadło już w moje ręce m.in. Zoeva czy RT. Włosie jest nieprawdopodobnie miękkie. Idealnie wpracowuje się nim puder w skórę (a mam cerę mieszaną).
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 28 lutego 2017 o 0:55
    wybiórczo
    Używam tego zestawu od ponad dwóch lat. Może zestawu to za duże słowo, bo sprawdziły się u mnie jedynie dwa pędzle. Szczoteczka z grzebykiem do brwi jest raczej ok, ale nie używam takiego gadżetu, więc leży sobie grzecznie. Siostra jednak ma ten sam zestaw i ją sobie chwali, także myślę, że jest ok. Pędzelek do eyelinera kompletnie się u mnie nie sprawdził. Jest za gruby, za miękki. Ciężko narysować nim cieniutką kreseczkę. Do brwi też go nie lubię. Przez swoją miękkość wygina się na każdą stronę. Pędzelek do cieni ma wg mnie za długie włosie. Ciężko odróżnić go od tego do korektora. Przez to, że włoski są tak długie nie jest ani troszkę precyzyjny. Ciężko się go używa. Nie lubię go. Pędzelek do korektora jest ok. Nie jest to jakiś fenomen, ale do korektora mi wystarcza. Równomiernie nakłada produkt, łatwo jest go umyć. Po ponad dwóch latach ciągle jest w dobrej kondycji. Największy pędzel za to jest moim ulubieńcem do pudru. Przez swoją wielkość łatwo jest nim szybciutko przypudrować całą twarz. Równomiernie nakłada i pudry sypkie i te w kamieniu. Pomimo tego, że używam go cały czas i myję co drugi dzień nie stracił chyba żadnego włoska. Wciąż wygląda jak nowy. Potraktowany odżywką jest cudownie mięciutki. Bardzo go lubię. Dla niego warto było kupić cały zestaw. Opakowania nie oceniam, wyrzuciłam je niemal od razu tak się brudziło. W skrócie jako zestaw oceniam je dość przeciętnie, niemniej są to dobre jakościowo pędzle, naprawdę żywotne, w niewygórowanej cenie.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    Ellyyhh
    23 sierpnia 2015 o 19:24
    jedne się kocha, inne nienawidzi
    Pędzelki są bardzo miękkie i przyjemne w użyciu. Prawie codziennie używam pędzelku do różu (jako, że nie lubię różu na policzkach, chętnie pędzelkiem nakładam bronzer) oraz uwiebiam pędzel do eyelinera i do kresek, który idealnie nakłada cienie do brwi. Jednak pędzelek pod oczy bądź szczoteczkę do brwi w życiu użyłam możliwie dwa razy. Szczoteczka do brwi jest bezużyteczna, bo wg mnie nic nie zmienia, więc po prostu nie widzę sensu w jej korzystaniu. Inaczej jest z pedzelkiem do korektoru. Miałam wysokie oczekiwania co do jego, jednak okazał się całkowicie bezużyteczny. Po rozmazaniu korektora, wciąż muszę dokończyć rozmazywanie palcem, ponieważ pędzelek zostawia rysy. Myślę, że nie warto kupować całego zestawu, jeżeli tylko dwa pędzelki w nim są naprawde dobre. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedne
    amariae
    29 marca 2014 o 16:41
    całkiem ok
    Ocenię zestaw jako zestaw (ha, masło maślane) a nie jako pojedyncze pędzle, które oceniłam w ich własnych podstronach. Generalnie zestaw przydatny tak dla poczatkującyh, jak i dla osób ciut już zaznajomionych z make-upem. Pędzle z różnych kategorii, dobrze wykonane, dobrze znoszące mycie i o włosiu niejedzącym produktów. Ze względu na jednolity kolor włosia świetnie widać, ile nabrało się produktu, co też nie jest bez znaczenia. Jedną gwiazdkę odejmuję za bezsensownie miękkie lniane (czy też inny naturalny materiał) etui, kompletnie niezabezpieczające pędzli w trakcie ewentualnego przewożenia i podróży. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jeden
    celofyz
    3 marca 2013 o 14:23
    na eBayu za 7USD razem z przesyłką!
    Jak w tytule - na eBayu zapłaciłam za ten komplet 7 dolarów wliczając przesyłkę... W tej cenie nie znajdzie się nic lepszego. Największy pędzel - docelowo do różu - używam do pudru sypkiego. Dwa płaskie pędzelki nadają się do cieni lub korektora. Pędzel ścięty używam do kresek robionych cieniami na mokro - jest on troszkę zbyt gruby do cieniutkich kresek eyelinerem, ale w przypadku cieni daje miękkie wykończenie. Szczoteczko-grzebyk - standardowe. Wszystkie pędzle są bardzo miękkie (te płaskie są sztywne, ale gładkie, więc nie mam mowy o drapaniu), nie wypadają żadne włoski, trzonki są jak zwykle w przypadku EcoTools dobrze sklejone. Polecam - ale nie za cenę 60 zł!!! Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe